Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Hortenzie 01. čen 2014 12:52 #289368

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Já to mám stejný jak Květa. Sice nemám ES (aspoň myslím), jen už několik sezón you&me, který by taky měly kvést na nových výhonech, ale výsledek je tristní. I když kopčím, tak stejně obrážej až odspoda, a to i letos, protože je pro změnu spálily ty jarní mrazíky. Takže jsem už došla k tomu, že mi to za to nestojí a pořídím si něco jinýho, co kvete modře.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 01. čen 2014 14:37 #289369

• Mates
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 2
Dobry den, taky me hned zarazila informace, ze by serie Magical mela kvest i na novych vyhonech. To si nemyslim... Mam uz tretim rokem Saphire a rozhodne na novych vyhonech nekvete....
Taky mam You and Me (plny kvet, ruzova) a na ni nedam dopustit, kvete na kazdem vyhonu, je kompaktni. Mam ji zatim v kvetinaci, striham jak potrebuji a stale kvete.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 01. čen 2014 15:48 #289370

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Mám You and Me déle než ES a zkušenost s nimi horší,sice nasadí na květ na nových výhonech,ale pozdě,takže květů jsem se ještě nedočkala,ES kvetou každoročně od té doby,co je mám (čtyři roky?).Jsou ve stejném záhonu,na severozápadní straně domu,chráněné,v lehké kyselejší půdě.Nepřikrývám je vůbec,ani jedny.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 01. čen 2014 19:50 #289372

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Že by měla kvést na novém dřevě jsem našla v příslušné diskusi na weeku. Nevím, jak moc ta informace je věrohodná, proto píšu, že by MĚLA, ne, že kvete...

Je pravda, že You&Me mám taky a to déle než ES a ta tedy se drží několik let u země, záprdek jeden. Asi fakt patří do květináče :dry: . Loni jsem jí myslím taky stěhovala do toho nového hortenziového záhonu, ale nemůžu jí tam teď najít :whistle: :S .
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 01. čen 2014 21:45 #289378

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Tady píšou : www.thompson-morgan.com/flowers/all-othe...-revolution/t47577TM , že opakuje kvetení+
tady taky : davesgarden.com/guides/pf/go/189265/

Tady píšou o macrophylách, které kvetou na starém i novém dřevě : forums.gardenweb.com/forums/load/hydra/msg0310444727552.html?3 , tj. jakoby opakují kvetení, resp. kvetou celou sezonu.

Tady píšou, že kvete na novém dřevě, že je zóna 6a, 6b : zszp.pl/?id=355&lang=2

Víc jsem toho zatím nenašla...
Poslední úprava: 01. čen 2014 22:13 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Hortenzie 01. čen 2014 22:14 #289379

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule

Hortenzie 02. čen 2014 21:49 #289434

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Se těším až to všechno rozkvete-obyčejné macrophyly

Kopie-P6020184.jpg

a letos poprvé (po 3 letech) pokvete na jaře přesazená H. You and me (snad bude růžová)

Kopie-P6020186.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule, Evka

Hortenzie 03. čen 2014 06:06 #289439

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Hano.J,dala jsi jim hezké umístění pod tou kamenou zídkou,to musí být nádhera až rozkvetou.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 03. čen 2014 21:24 #289470

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Tak Magical sérii mají i u Chládka, cena dost přes 500,- :unsure:
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 04. čen 2014 09:35 #289481

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Holky, díky za takovou odpověď. Sice není jednoznačná co do kvetení-nekvetení na letošních výhonech, ale prubířsky do ní jdu.
Problém jde, že jsem se ještě do OBI nedostala (rodičák, nákupy poživatin pro lidi a zvířata holt měly přednost). Zítra tam určitě jedu, tak doufám, že budou mít rozprodáno, v lepším případku vyprodáno. Ale kdyby mi obyč.macrophyly nakvetly jako Hance, tak se :woohoo: .

Ještě k hortenzkám ve Středomoří. Přidávám fotku z Kalábrie - měly je všude obrvelké a nakvetlé až hrůza. Umístěné na plném celodenním slunci a u toho roztřikovač, který jel na plný pecky. Nic svěšného, nic popáleného. My je tu musíme mít přes poledne ve stínu, protože i přes zalití svěšuje a běda, jak padne kapka na lístek - propálený dírky jak od průvodčího.
hort.vDiamante.jpg

edit: Tak tahle fotka zrovna není moc věrohodná, co do úpalového umístění (je možný, že barák ji fakt stíní). Ale jinak byly další a další na holým placu s roztřikovačem.
Poslední úprava: 04. čen 2014 09:38 od Miška.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., fanynka, mišpule, Elijan
Moderátoři: Eva L., Květa