Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 14:44 #10037

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
No potěš.....tohle tam nemám, ale našla jsem tam teď zelenou housenku a nějaká další vajíčka naspodku listů. Tak to asi bude zásobárna potravy pro kde co...
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 14:46 #10038

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
HonzaPM wrote:
Emilko díky, nádherný precizní lem záhonů. To se to musí sekat jedna dvě.
Letos jsem snad už ve fázi, kdy bych se k nečemu podobnému mohl začít dopracovávat. :laugh:
Z čeho máš, prosím, vzadu ten zelený živý plot? Jak často stříháš? A co to kolo, kolečko napravo?
To je tůčko anebo dekorace? Mám dotazů, viď? Už mlčim... :laugh:

A těch adeptů na krásné zahrady a alba o nich mám povícero, že Emilko, JaninkoH, Danate,
Varouchu, Kájo, Květo, Dreslo, Lenpel, Mirku a všichni ostatní, aby v tom Maggi nebyla sama. :)
Emilko, máš krásnou zahradu, slintám. Tůčko jsem neznala, my tomu říkáme radvanec, už jsem slyšela i kotouč. :) Habr máme ze strany od sousedů taky a je úžasnej, krásná barva listů, hustej, hezkej i v zimě.

Honzo, tys mě rozesmál, já mám asi tři nezapojený záhony, holou pergolu a nedokončenej chodník a plot. K tomu neduživou magnolii, která se mnou nemluví, a další dvě magnolie, který budou po dlouholetým moření ve vápenitý půdě ještě několik let na jipce. :) Udělat za takových podmínek slušnou fotku, není nic snadnýho, zvlášť kdyz na mě odevšad vykukuje kompostová halda.

Posílám jednu, kde je záhon zakládaný asi před třema nedělema, největší parádu dělá živý plot od sousedů. :)
P1020854_s.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 14:55 #10039

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Emilko doma mi důvěrně říkají náš "aiťák",.......haha:P
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 15:34 #10044

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Emilko, supr zahrádka, s lemem v betonu bys to vyhrála u mýho manži - ten by dával beton všude. Já zatím nemám "pevné" okraje záhonů - tu a tam postupně ukrajuju z trávníku - a to by pak šlo asi trošku hůř - no možná by mě lem udržel na uzdě, chicht.
Varouchu - moc pěkná fotečka - záhonek je moc krásný- máš tam kornusy nebo si mám vzít jiné brýle? Já taky ráda koukám na sousedovo - je to fajn, když se z okolí nevalí hafo bodláků a kopřiv.
My máme taky "práci na zahradě" momentální stav.
Jsem si přikulila sud - trochu omyla a co s ním? Myslím, že bych do něho mohla i "něco" nasadit, ale zatím tápu - mám dát jen hlínu a sadit - nebo vystlat igelitem?? Nemáte někdo náhoudou něco podobnýho doma? Zatím ho obrátím dnem vzhůru a nějaký koflajz to jistí.
cerven_005.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 15:39 #10045

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Janinko, jo, jsou to cornusy, je tam jeden Rainbow a jeden Pygmy. Sud nemám, ale rodiče mají velký vědro a v něm malej šeřík. Je tam už asi 4 roky, bez igelitu. Nevím, jak ho budou jednou přesazovat, asi nijak, prostě počkají, až se to samo rozpadne. :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 16:31 #10048

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jee - tu přední zídku bych nechala. je to tvrdá cihla? úplná Anglie.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 16:51 #10049

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Varouchu máš je pěkný - kornusíky!!
Kajo nee - je to jen obklad - snad se mu říká gabřinec - ale fakt nevím:woohoo: .
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 17:46 #10052

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Milí růžičkáři, vy mě moc chválíte, ale ono je to tak, že z mé zahrady jste již viděli "lautr" fšecičko. Mám jen trávník a několik ostrůvků květin. Na galerii to není, jsou to stále ta samá místa, jen focená v různých obdobích, podle toho, co kde zrovna kvete. Pokud to chcete dát pohromadě, ráda to sesumíruju a přidám další fotky během roku. To záleží na adminovi. Jinak opravdu žádný zázrak, ale budu vylepšovat! Emilčina zahrada je skělou inspirací další a další, vše si nepamatuji, ale objevila jsem tu toho moc. Tak holt budu s dovolením kopírovat:) :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 17:51 #10053

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Nemohu dohledat, ale někdo píše o kácení ovocných stromů.....doporučuji pořádně !!!!rozmyslet! Co bych za nějakého neplodícího stařešinu dala. Hned šup pod něj nějaký rambler. Větve co nejvíc prosvětlit a pod ním záhon. .....ach jo.:angry:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 18:30 #10054

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
JJ hned jsem zase při čtení toho příspěvku myslela na kombinaci růží a klematisu :-). Mám nemocnou třešinku (ne starou) a přemýšlím jak ji zahubit aby mi zbyla kostra mám tu sazeničku trubače a k tomu klematis a nebo růžičlu jako máš na oblouku s tmavě modrým klematisem by byla nádhera. Třešinka ale měla moniliozový úžeh a bojím se jestli se kyti od ní nějak nemůžou nakazit, ale to mi Honza poradí :-)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa