Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 11:32 #9996

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
jejda jejda, Emilko.to je ale nádhera !!!!!!!!!!!!! A to mám vařit oběd, to k těm pocitům vůůůůbec nejde.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 11:39 #9997

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Emilko díky, nádherný precizní lem záhonů. To se to musí sekat jedna dvě.
Letos jsem snad už ve fázi, kdy bych se k nečemu podobnému mohl začít dopracovávat. :laugh:
Z čeho máš, prosím, vzadu ten zelený živý plot? Jak často stříháš? A co to kolo, kolečko napravo?
To je tůčko anebo dekorace? Mám dotazů, viď? Už mlčim... :laugh:

A těch adeptů na krásné zahrady a alba o nich mám povícero, že Emilko, JaninkoH, Danate,
Varouchu, Kájo, Květo, Dreslo, Lenpel, Mirku a všichni ostatní, aby v tom Maggi nebyla sama. :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 12:24 #10002

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Oooo- ty lichotníku!!!! a kdy uvidíme tvou celkovou zahradu. to teprve musí být!!!
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 12:34 #10004

• Eva.Trifon
Pěkné:woohoo: :woohoo: , tak žulové kostky si píšu. Nevíte někdo co s bršlicí? Potvora nejde zlikvidovat, akorát v trávníku se ji nelíbí a svlačec to samé:angry: .
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 12:35 #10006

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Dany s tím obědem to je vždycky děs, když si sednu k počítači :laugh: :laugh: a nedej bože když manža přijde dřív domů :laugh: To je potom řečí.
Obruba je na sekání výborná, i prorůstání trávy zn. ideál. Ovšem nic není bezudržbové, najdou se i plevele, které hravě tuto barieru přelezou :dry:
Honzo plot je z habru a stříháme jak to jde , myslím tak 3x - 4x do roka. Na místě toho plotu rostlo asi 5 smrků ( obřích - 20 - 30m), na prostředku byla 10m hrušen a asi na začátku toho záhonu obrovská třešen. Bylo tam jak večer i v parném létě. Museli jsem to trochu prosvětlit, aby do oken šlo trochu sluníčka.Škoda hlavně té třešně. A to tam ještě jeden smrk a modřín zůstaly a hned za plotem jsou 3 jasany a 1 olše. Tím jsem chtěla říct, že zde plot až tolik nepřirůstá. Na fotce to není vidět, ale nalevo plot pokračuje a tam už je 2x takový ( dorostl do "pracovní výšky") a tudíž je střih minimálně 3x nutný.
Kolečko je od kotouče, neustále musí být po ruce na ty hory plevele :laugh: . Co je to prosím tě tůčko?
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 12:39 #10007

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Děkuju za vyčerpávající info, přejel jsem to jedním dechem. :)
Jo, počítače, to je ztráta času, co? Co bychom bývali udělali, kdybychom bývali... No nic. :laugh:
Tůčko je kolečko. Nechtěl jsem psát kolečko od kolečka. :laugh:
Já myslel, jestli to není třeba nějaké mlýnské kamenné kolo nebo dřevěné nebo tak něco, víš?
Taková ta vychytávka, co bývá v zahradách. No, asi bych měl nosit ty předepsané brýle. :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 13:16 #10020

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Emilko, taky se připojím s dotazem k živému plotu - čím střiháš ručně nebo strojově. A jak jsi spokojená s habrem?
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 14:15 #10030

• Emilka
  • Platinum Boarder
Zdenko, když byl malý tak ručně, ale ted už strojově ( půjčujeme si el. nůžky od tchýně). Musíme něco nakoupit. Asi jsou lepší benzínová, protože el. mají nebezpečný kabel, u nůžek je jenom šňůra si 20cm, a prodlužovačka se dá měnit :laugh: :laugh: Už jsme zrušili myslím dvě :blink: :blink: Se strojovýma se lépe drží tvar, ale je potřeba ( alespon s těmi co máme) udělat dodatečné upravy ručně - roztřepané konce silnějších větviček, zapomenuté větvičky atd..
Ad habr, myslím, že záleží na vkusu a potřebě. Já jsem spokojená, potřebovali jsem vyšší clonu, moc se mi líbí jeho olistění. V zimě nám bylo jedno jeslti bude přes plot vidět nebo ne. Ono to s tím suchým listím není tak horké, na většíně keřů zůstane jenom pár lístků. Také si myslím, že je to dobré místo pro ptáky , ikdyž se stříhá.
Velmi dobře snáší hluboký řez a roste i ve stínu.
Jediné co mi vadí jsou ti "paraziti" na listech - dávala jsem fotku do vlákna choroby.

Evo, až ted jsem si všimla tvého příspěvku. Oba zmíněné plevele mám také, už jsem se s nimi vyrovnala...Nějaký hloupý plevel mě fakt nemůže vytočitB) a ještě ke všemu přesličku. nedávno jsem pročítala stránky a jejich odkazy, které tady někdo zmínil v souvislosti s mulčem. Přeslička v ekol. zahradě se má dávat jako mulč pod stromky, takže to beru jako plus, že mi tady roste a co utrhnu namulčuju pod stromky...:laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 14:28 #10034

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
šmarja, Emilko, co že máš na těch habrech, nemůžu to tu najít. Taky jsem vysadila habry k plotu s ulicí a teď tohle...jsem myslela, že jsou bezproblémoví :-(
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 21. čen 2010 14:41 #10036

• Emilka
  • Platinum Boarder
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa