Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 07:34 #21487

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa wrote:
amazonka01 wrote:
Odile de M. je na tom "hůře", má jen tři, zato asi centimetr v průměru. Zakopala jsem je hodně hluboko a razantně střihla (pak jsem je zdárně ulamovala, jak se draly skrz půdu ;))

Amazonko, Odile de M. u mne prožila už tyto dvě kruté zimy. Růže nenakopčuji, první zimu omrzla k zemi. V létě pak měla cca 1,3 m.
Druhou ( bylo víc sněhu ) jí zůstalo pár oček nad zemí, díky deštivému létu jí do 2 m výšky asi moc nechybí. Keřisko jak hrom :kiss: .

opět dnešní f.

Já jí viděla, byla krásná ;)
Spíš šlo o to, že ta moje byl "vohlodek", a vyrazila jak raketa. Teď jí mám metrovou, ale zase byla v kýbli, trápená, vekslovaná. Na zimu jsem zvědavá, růže nekopčím taky, ale očkování mají asi 10cm pod zemí, a na oranžády dám kupku slámy.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 08:01 #21490

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Amazonko, už jsi tady zmiňovala, že Dresliny růže jsou mimořádně vitální. Můžu potvrdit. Mají silnou podnož a krásně vyvinuté kořeny. Pak se rychle ujímají a rostou jako z vody. Intenzita růstu růží z jiného zdroje (zasazených ve stejnou dobu) je nesrovnatelná - ve prospěch těch Dresliných.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 08:32 #21492

• amazonka01
  • Administrator
JJ, to určitě ano. Jako Šíp dodává taky hodně mohutné sazenice (a díky páváku ještě mohutnější kořenový systém, dost mizerně se to pak sází ;)), ale přijde mi, že ty Dresliné rostou ještě lépe.

A jak jsme se bavily, že mám ještě pár historických z českého zdroje, a že to byly nitky, tak to bylo odsud ruzovazahrada.blogspot.com (už neprodává), a štítky na růžích byly odsud www.petrovicroses.rs
A ty teda nerostou nic moc extra (i když je za to neodsuzuju, fakt jsem ty poslední dva roky dala kytkám zabrat).
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 09:02 #21494

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
amazonka01 wrote:
JJ, to určitě ano. Jako Šíp dodává taky hodně mohutné sazenice (a díky páváku ještě mohutnější kořenový systém, dost mizerně se to pak sází ;)), ale přijde mi, že ty Dresliné rostou ještě lépe.

A jak jsme se bavily, že mám ještě pár historických z českého zdroje, a že to byly nitky, tak to bylo odsud ruzovazahrada.blogspot.com (už neprodává), a štítky na růžích byly odsud www.petrovicroses.rs
A ty teda nerostou nic moc extra (i když je za to neodsuzuju, fakt jsem ty poslední dva roky dala kytkám zabrat).
JoJo ruzovazahrada, loni jsem objednala a jsou mrňavé, nedá se to srovnat.
Ta Odile je pěkná, zatím meruňkový záhon nedělám, až napřesrok. A růžový knoflíček je taky parádní.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 09:13 #21495

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Souvenir de Greuville (růžový knoflíček) je překrásná růžička. Obdivovala jsem ji na Květině zahradě a už ji mám taky:laugh: Tvoří nízký (asi do 1m) keř, krásně tvarovaný, nerozvaluje se, pilně kvete, příjemně voní.

www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.41205&tab=1
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 09:14 #21496

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Jsem netušila kolik je těchto historických růží www.petrovicroses.rs/srpski/collection/0...idperpetuals_ser.htm
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 09:48 #21498

• amazonka01
  • Administrator
Jo, a všechny růže mají za 2.5 euro, jen Angličanky za 3.5, asi mě klepne, je mi celkem jasné, koho budu plenit příští rok :D
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 11:28 #21508

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
amazonka01 wrote:

Já jí viděla, byla krásná ;)
Spíš šlo o to, že ta moje byl "vohlodek", a vyrazila jak raketa. Teď jí mám metrovou, ale zase byla v kýbli, trápená, vekslovaná. Na zimu jsem zvědavá, růže nekopčím taky, ale očkování mají asi 10cm pod zemí, a na oranžády dám kupku slámy.

Jsem si říkala, jestli jsi ji zaevidovala - páč jsme ji při návštěvě neprobíraly... prsím se s ní :laugh:, fakt je letos pěkná.
Příspěvek byl zejména kvůli historii ( mráz, následná schopnost růstu ).
Moje sazenice byla kvalitní, sázená je také cca 10 cm ( no, možná 7 cm:laugh: ) pod úroveň země.

Uváděla jsem ji páč se říká ( aspoň to tak mám v hlavě, třeba je to mýlka ), že oranžády jsou nejnáchylnější na mráz. Měla jsem asi z vás nejnižší teploty, nekopčím, přežila. Stejně by mne zajímalo, co má na růže vliv. Páč Evě ( mráz daleko mírnější ) někt. růže namrzly.

Letos nové oranžády přikopčím, nervově bych to nevydržela.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 11:40 #21510

• Květa
  • Moderator
amazonka01 wrote:

jj, pávák taky moc nemusím, při sázení se dostanu do hlušiny. Přesazovala jsem toho nekvetoucího nešťastníka Papiho Delbarta ( je právě na páváku ) udivilo mne, že po dvou letech v zemi nemá vůbec žádný přírůstek kořenů. Možná byl v moc mokrém místě + mráz... nevím. Angelu mám také na páváku, od jara ( tj. za sezonu ) udělala takových kořenů, že jsem proklínala svět, svůj věk, fšecko :laugh:

ad ty srbské růže - ceny jsou zajímavé, sort. zejména historických neumím posoudit, páč mne hist. míjejí. Předpokládám, že cena nebude až tak příznivá díky dopravnému ( nedočetla jsem se o výši ) a zejména o nutnosti fytocertifikátu ( nejsou členem EU ).
Ten zas až tak hrozný není, uvádějí 30 E/zásilka. To by se ( asi ) i vyplatilo, pokud by byla objednávka velká.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 11:41 #21511

• Květa
  • Moderator
mě z těch mých závorek klepne !
ale bez nich to neumím..;)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa