Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 11:44 #21512

• ZuzanaCh
Květo, ono stačí, když začne foukat vítr a jsou taková potvorná místa na zahradě, že se to tam točí jak vídrholci a teplota jde o pěkných pár stupňů dolů. Já mám v takovéhle kapse Acropolis a letos jí raděj zabalím - přes zimu vymrzla až na pár oček.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 11:54 #21515

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa wrote:
amazonka01 wrote:

Já jí viděla, byla krásná ;)
Spíš šlo o to, že ta moje byl "vohlodek", a vyrazila jak raketa. Teď jí mám metrovou, ale zase byla v kýbli, trápená, vekslovaná. Na zimu jsem zvědavá, růže nekopčím taky, ale očkování mají asi 10cm pod zemí, a na oranžády dám kupku slámy.

Jsem si říkala, jestli jsi ji zaevidovala - páč jsme ji při návštěvě neprobíraly... prsím se s ní :laugh:, fakt je letos pěkná.
Příspěvek byl zejména kvůli historii ( mráz, následná schopnost růstu ).
Moje sazenice byla kvalitní, sázená je také cca 10 cm ( no, možná 7 cm:laugh: ) pod úroveň země.

Uváděla jsem ji páč se říká ( aspoň to tak mám v hlavě, třeba je to mýlka ), že oranžády jsou nejnáchylnější na mráz. Měla jsem asi z vás nejnižší teploty, nekopčím, přežila. Stejně by mne zajímalo, co má na růže vliv. Páč Evě ( mráz daleko mírnější ) někt. růže namrzly.

Letos nové oranžády přikopčím, nervově bych to nevydržela.

No jasně, evidovala jsem bystře všechno (o bystrém zapomínání se radši nezmiňuju, te mizernej Němec...)
A o háklivých oranžádách jsem taky "slyšela", je fakt, že moje zimu přežily bez ztráty hvězdičky, ale byly pod sněhem až do jara. Takže ty budu kopčit taky, a ještě krýt slámou. Navíc netuším, jaká je tady zima (řekla bych, že suchá - sníh se vysype v Jizerkách, a velká - podle tebe).

Hmm, ale co má vliv na růže netuším :) jedna z nejstarších mých růží, delbardovka gurmán EW (jméno nikdy nedám do kupy), by měla být háklivá. Dvě zimy byla v nezatepleném kýbli na Vysočině, třetí v zemi, loni ta velká zima byla její čtvrtá. Má drobeček každoročně 150cm, a kvete jak o život. Nikdy z ní nic neomrzlo.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 13:38 #21518

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
ZuzanaCh wrote:
Květo, ono stačí, když začne foukat vítr a jsou taková potvorná místa na zahradě, že se to tam točí jak vídrholci a teplota jde o pěkných pár stupňů dolů. Já mám v takovéhle kapse Acropolis a letos jí raděj zabalím - přes zimu vymrzla až na pár oček.
Ano mám to taky, zima se sněhovou nadílkou nemusí vůbec vadit, já si osobně myslím, že problém je až začátek jara- sníh taje, ve dne celkem teplo a v noci klesají teploty až na -15( letošní začátek března). Je to jako u ovocných stromů, slunce přes den ohřívá a mráz v noci ničí.
Já je zasypu drcenou kůrou.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. lis 2010 14:12 #21519

• ZuzanaCh
Evo, já je měla zasypané kůrou všechny, všem to stačilo, krom té Acropolis. Takže jetos jí ještě omotám.... (sakra ten Němec, co mi schovává brejle!) ... takovou tou netkanou zahradnickou terxtilií.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 09. lis 2010 11:23 #21604

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
tožB) já mám zasazeno..sice jen jemně zahrnuto..ale končím:) nad horami se objevují šedo-levandulové mraky..takže za pět minut dvanáct:P :) zahradám zdar;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 09. lis 2010 17:49 #21629

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
Včera jsem koupila kr. pletivo a dnes vyráběla odpoledne ohrádky proti hryzcům, takže kolekce LB je zasazena u jabloně, no a ještě zbývá Abu Hasan a Anqelique, protože mě vyhnala tma. No a ještě nějaké lilie a bude hotovo.
Ještě jsem je nechala kvést.
DSCF3534_Listopadky.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 09. lis 2010 17:50 #21630

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
A žluté, ty jsou řídké víc omrzly.
DSCF3535_listopadka.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 09. lis 2010 17:51 #21631

• Eva.Trifon