Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva

Podmáčená zahrada 10. kvě 2011 12:18 #252878

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Tak sem šla omrknout záhon - volný živý plot k sousedum a nejspíš se mi nastěhoval pod plachtu krtek,.....
Co s tím? Byl u sousedů děsně si stěžovali,... a nic s tím neudělali , nejen že nesečou a tudíž bych mohla pěstovat šťovík ve velkém ,...je možný že se podhrabal pod obrubníkama?
Co s tím je přesně pod plachtou pač je vydět jak je to přizvedlý a když šlápnu se to srovná, povedlo se mu vylézt u trávya jedné růže,..,.... To by myši neudělali ne?Jak já ty naše všechny sousedy miluju,...:sick: :sick:
Pomahaji takové ty petky na drátu?
:evil:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 18:17 #253227

• lenpel
  • Platinum Boarder
lenpel napsal:
Tak sem šla omrknout záhon - volný živý plot k sousedum a nejspíš se mi nastěhoval pod plachtu krtek,.....
Co s tím? Byl u sousedů děsně si stěžovali,... a nic s tím neudělali , nejen že nesečou a tudíž bych mohla pěstovat šťovík ve velkém ,...je možný že se podhrabal pod obrubníkama?
Co s tím je přesně pod plachtou pač je vydět jak je to přizvedlý a když šlápnu se to srovná, povedlo se mu vylézt u trávya jedné růže,..,.... To by myši neudělali ne?Jak já ty naše všechny sousedy miluju,...:sick: :sick:
Pomahaji takové ty petky na drátu?
:evil:

Tak se z toho picnu, dneska sem našla vylomenej klematis- podhrabanej. Asi tam pitomec bloudí nebo co,....
Jak ho odtud dostanu?
Pomáhá Vám někomu zapíchlé petky na tyči? Je tak jen v okruhu 3x3m a pořád se tam plácá,...?????:evil: :evil: Chtěla sem přisadit clematisy ale se mi do toho vůbec nechce,...
Baby raďte,..:whistle: :whistle:

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 18:40 #253231

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Mě ty petky na tyčce nepomohly.......:angry:

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 18:42 #253232

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak s tím ti Lenko já neporadím . mám tak hnusnou hlínu , že hlodavci kvůlivá zubům se mojí zahradě vyhýbají. zase musím pod každou růži a lepší rostlinu dávat ´kupovanou zem nebo kompost . a to je taky radost . rýt díry do betonu a pak sadit . si myslím , že mi nic nenaroste velké , poněvadž mají limit v zemi ---:angry: krtka jsem tu za 25 let neviděla a hraboši jen loni - ti ode mně dostali papu...:sick:

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 18:52 #253233

• lenpel
  • Platinum Boarder
:evil: :sick: Hm papu nechci dávat kvůli psů je to záhon hned vedle jejich bydlení a maji to na ráně,... Když od hrnu plachtu tak sout jeden krtinec vedle druhého, pod povrchem prostě tunely, na myšáka to nevypadá je to púod povrchenm a bylo i kde byla díra vyhrábnuto navrch.
Tak nevim zkusim zítra petky,... a uvidim. přišel od sousedů hajzl jeden my tu neměli žádného ,...:sick:

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 18:57 #253235

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Lenpel, vlastní zkušenost naštěstí nemám :dry:
www.hobbystranky.cz/hobby/krtek-na-zahrade-jak-ho-dostat

Tahle stať mě dostala :woohoo:
Také můžete v blízkosti nor zkusit umístit elektronická nebo mechanická zařízení vydávající zvuky nebo vibrace. Ty krtky skutečně účinně odpuzují. Nejrůznější plašiče k tomu určené najdete na trhu, údajně na ně platí i dámský vibrátor na baterky zastrčený do krtčí chodbičky. Někdy to ale bývá jen krátce trvající výhra, protože se podzemní škůdci jen přemístí k sousedům.
Poslední úprava: 13. kvě 2011 19:00 od danah.
Následující uživatel poděkoval: lenpel

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 19:16 #253238

• lenpel
  • Platinum Boarder
No danah super typ,.... mám jeden nevyužitej,...:woohoo: Onehdá sem dostal při odhodu ze zaměstnání od kolegů,.... jo to bylo ještě za mých mladých svobodných let,...:woohoo: Pěkná barva sytě průhledná růžová to bucde soused koukat,...
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, maggi, VláďaJ

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 19:22 #253240

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
:woohoo: :woohoo: :woohoo: a ještě bych mu tam pustila nějaký starý tranzistor a z něj by se linul nějakej HIP-HOP randál :laugh:
bane, fakt ale potichu bych tam něco pustila.

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 19:23 #253241

• loro
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 275
:laugh: Aspoň sa vráti odkiaľ prišiel. Potom požičiaš susedovi a pošlete ho k ďaľšiemu...

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 19:25 #253243

• lenpel
  • Platinum Boarder
:Loro ať si u souseda klíďo zůstane , neseče, neudržuje tak ať tam je,... se zrovna před 14dny rozčiloval že ho tam má a on je najednou u nás,...:evil:
Moderátoři: Eva L., Květa