Gabreta napsal:
amazonka01 napsal:
Hmm, mě čeká likvidace kopřiv na asi 100m2, zatím jen kosím a smutně smutně se občas zahledím na manžela, aby mi to vzal sekačkou. Ale obávám se, že to bez chemie nezvládnu, je to děsně velké a děsně zarostlé

A taky je tam vlhko, ale bez potůčku a bažinky, v našem pískovišti se voda neudrží.
Já jsem zkoušela kopřivy roundopovat několikrát, ale ani to s nimi nehlo. Zato kde se pravidelně seče sekačkou, tam zmizely. Ovšem po bývalém majiteli na té zahradě zbyl neskutečný bordel, sice jsem maximum vysbírala, ale ještě toho spousta zůstalo v zemi, a pořád to vylézá na povrch, takže ne všude je možné jít se sekačkou. Takže to tam beru starou zkřivenou kosou, která neustále naráží na nová a nová železa, zbytky plastů, střešních tašek, plastových pytlů, bot...
Mám divný kopřivy

Ze sekání (teda trhání) si houby dělají, naopak se pomnoží), ale rondup je spolehlivě zlikviduje. Zatím tedy použit jen na hodně blbých místech, kde kořivy koření pod domem, pod smrkovým plotem a tak. Kde to jde, tak dávám kobercový mulč (jako kolem rybízů), jinde jsem vyplela kořeny, ale takovou plochu nezvládnu. Loni jsem kosila co dva měsíce, ještě párkrát sekačkou, letos už jsem na tom s kosou byla taky, a nic, kopřivoviště vypadá, jako bych je pěstovala na kšeft (tak je aspoň kompostuju a používám k mulčování

), a suším pro hlodavce.