Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 07. čen 2011 07:54 #257506

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Vážení přátelé,..... uplynula hodinka a je to tady,......nepřítel mrtev třikrát hurá hurá hurá,.... doufám že se nestihl namnožit!!!!!!
Norníci se nezapřou a konečně ho dopadli!!!!! Abbi a Barte díky díky,....
Následují foto jen pro otrlé,...:lol: :silly:

P6072703.JPG

Alespoň víme jak takový škůdce vypadá a jak je vybavený,.....:)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 07. čen 2011 08:09 #257507

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Chudák... Takové krásné zvířátko - tedy když je živý, teď už moc ne :( A je taky užitečný - co prý spořádá ponrav, drátovců, slimáků zalezlých v zemi a jiné havěti.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 07. čen 2011 08:16 #257508

• lenpel
  • Platinum Boarder
JJ původně sem ho chtěla jen vyhnat, ale psům nevysvětlíš,.... ale za jeho měsíční pobyt nebo jak dlouho zlikvidoval záhon 5x30m nově osázený na plachtě se štěpkou na kterým sem se dřela 2 roky,....o penězích nemluvě,....A těch užitečných žížal co sežral,....plachtarozhrabaná se štěpkou a hlínou dohromady, všechno podhrabané jak tankodrom,...

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 07. čen 2011 08:23 #257511

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Hmm, krtečka mi je taky líto, ale dejme tomu, že je to "příroda". Kočky mi taky likvidují rejsky (a že ty jsou sakra užiteční, jenže jak to má kočka poznat), a bohužel sem tam i ptáka. Ještěrky a slepýše ani radši nepočítám :unsure:

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 07. čen 2011 08:25 #257512

• Gabreta
  • Platinum Boarder
Asi i krtci mají různé nátury, jako lidé a všechna zvířáta :) . Ten, co jsem ho měla já, v podstatě nijak neškodil, sice pilně ryl v záhonech, ale nic nezlikvidoval, krtiny byly pořádné, ale vždycky nějak kolem rostlin, takže žádnou nevyryl. A opravdu jsem ho obdivovala, jak si s tou těžkou slitou půdou hravě poradil. Když se pak naštval a odešel, chyběl mi. Měl neuvěřitelnou sílu v předních tlapkách, když jsem ho tehdy vynášela v rukou ze zříceniny, sotva jsem ho udržela, jak se mi dral z dlaní ven :)
Mívali jsem doma starou učebnici pro měšťanské školy ze 30. let, bylo tam mimo jiné krásné dlouhé povídání o krtkovi, jeho způsobu života a jak je užitečný a že by rozhodně neměl být pronásledován. Když jsem byla malá, bylo to mé oblíbené čtení. Bohužel ji už nemám, kdysi jsem ji půjčila jedné bývalé kolegyni a už mi ji nevrátila.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 07. čen 2011 08:47 #257518

• lenpel
  • Platinum Boarder
JJ Gabreto je to tak,....
Taky pejsky normálně nechválím ale dneska,... dneska dostali pochvalu,.....krtek se z podplachty špatně dostává a samo víc škodí pač se zrovna trefuje do těch výřezů s růžema,....Tak snad konečně budu moct sundat ty parády z petek a vytahat hadry namočené v petroleji,....:)

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 07. čen 2011 08:49 #257519

• amazonka01
  • Administrator
Gabreto, chápu. Mám teď podobnou "symbiozu" s hryzcem v předzahrádce. Asi se štveme navzájem, ale on udělá chodbu (a nadzvedne tu cuketu, tu vysetý měsíček a pod), já mu jí zašlapu a dobrý. Neškodíme si. Růže, denivky, lilie a pod. obchází.
ovšem, když jsem měla podobně zaměřeného šikulu na Vysočině a on se rozhodl takto pracovat ve skalce a v norách mizely pracně navezené kamínky a vysazené skalničky, tak to mi teda lezl krkem maximálně.

No a ta parta HIC, co si dala jako zimní/jarní zákusek 28 růžových kořenů, zajedla to šeříkem a hostami, tak ta je jen kousek od toho, abych tu chemii vytáhla :angry:

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 07. čen 2011 08:52 #257520

• lenpel
  • Platinum Boarder
No jo Amazonko někdy to fakt jinak nejde,.....
Musí jít milosrdenství a ekologie a symbioza stranou,.... zase odsud podsud, sem ráda že se mnemusila mordovat já ale zvítězil predátor,....:)
páč já bych nezamordovala,..
Poslední úprava: 07. čen 2011 08:53 od lenpel.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 07. čen 2011 08:53 #257521

• Gabreta
  • Platinum Boarder
Jo, hryzci jsou bestie... Co nám jen kdysi na staré zahradě zlikvidovali stromků, keřů a zeleniny... Až kocouři je vyhnali.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 07. čen 2011 09:14 #257522

• amazonka01
  • Administrator
Nj, já bych taky ráda, aby tu byl do podzimu od hryzců pokoj (buď vychytaní, nebo odehnaní), ale pokud to kočičí komando nestihne, tak ten jed použiju, to by se nedalo nic dělat. Ještě mě napadlo je "krmit", vysázet bokem třeba topinambury a spol, že by nechali růže na pokoji :unsure:
Moderátoři: Eva L., Květa