amazonka01 napsal:

Amazonko, mě bys asi zabila taky

Asi před 2 lety pan domácí našel v naší zřícenině na chodbě krtka, nějak se tam podhrabal (ano, v takovém je "chalupa" stavu). Začal hulákat, co prý to tam je za zvíře. Tak jsem rozmilé sametové zviřátko vzala a odnesla na náves k potoku. Při příští návštěvě už nás vítala na zahradě malebně uspořádaná skupinka krtinek. Nejhorlivěji pracoval v jahodách, šparglu, bramborách, kolem nádob s borůvkami, pak se rozhodl prokypřit trávník. Obdivovala jsem ho, jaký je pracant, protože já jsem si na té těžké jílovité zemině oddělala obě kolena a ruce, a on ji převracel jakoby nic. Podle toho, jak neustále pilně rozšiřoval své teritorium, jsem mu začala říkat Jarda (po mém bratranci, taky stále přikupuje a obdělává nové a nové pozemky

) Jenže pan domácí se rozhněval. Prý mu na jeho pozemku nebude nikdo rýt. Ačkoli normálně se nářadí vyhýbá jak čert kříži, tentokrát popadl lopatu a jal se se zanícením hodným lepšího cíle krtinky vyrývat, rozhazoval zem ze záhonů kolem dokola po cestičkách, které jsem já pracně a s námahou vytvořila, a vůbec dělal po celé zahradě zavrženíhodný bordel. Krťa to chvíli vydržel, pak ale zřejmě ten moudrý tvoreček dospěl k závěru, že tohle individuum není jeho partner, a rozloučil se se mnou úhlednou řádkou krtinek směřující přes náves ke kapličce a za ni kamsi dál.