Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 03. čen 2011 08:36 #256583

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
HonzaPM napsal:
Náhodou, Amazonko, ten přeživší ocumlanej krtek teď všem krtkům z okolí povypráví,
že u vás je to málem o kejhák a tak se, myslím, svorně a zdaleka vyhnou té tvé Aljašce. :laugh:

No nevím, ale je to hezká teorie :D
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 03. čen 2011 09:53 #256593

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
amazonka01 napsal:
Zabít, či nezabít....ZABÍT!!!
Manžela!!!

Teď mi volá a vypráví humornou historku z dnešního rána, jak našel Folíka (našeho voříška) a kocoura, jak si svorně hrajou s krtkem. Historka hezká, zakončení vražedné - protože krtečkovi nic nebylo, tak ho zase vypustil - na zahradu :woohoo: :woohoo: :woohoo: :evil: :evil: :evil:

:laugh: Amazonko, mě bys asi zabila taky :laugh: Asi před 2 lety pan domácí našel v naší zřícenině na chodbě krtka, nějak se tam podhrabal (ano, v takovém je "chalupa" stavu). Začal hulákat, co prý to tam je za zvíře. Tak jsem rozmilé sametové zviřátko vzala a odnesla na náves k potoku. Při příští návštěvě už nás vítala na zahradě malebně uspořádaná skupinka krtinek. Nejhorlivěji pracoval v jahodách, šparglu, bramborách, kolem nádob s borůvkami, pak se rozhodl prokypřit trávník. Obdivovala jsem ho, jaký je pracant, protože já jsem si na té těžké jílovité zemině oddělala obě kolena a ruce, a on ji převracel jakoby nic. Podle toho, jak neustále pilně rozšiřoval své teritorium, jsem mu začala říkat Jarda (po mém bratranci, taky stále přikupuje a obdělává nové a nové pozemky :) ) Jenže pan domácí se rozhněval. Prý mu na jeho pozemku nebude nikdo rýt. Ačkoli normálně se nářadí vyhýbá jak čert kříži, tentokrát popadl lopatu a jal se se zanícením hodným lepšího cíle krtinky vyrývat, rozhazoval zem ze záhonů kolem dokola po cestičkách, které jsem já pracně a s námahou vytvořila, a vůbec dělal po celé zahradě zavrženíhodný bordel. Krťa to chvíli vydržel, pak ale zřejmě ten moudrý tvoreček dospěl k závěru, že tohle individuum není jeho partner, a rozloučil se se mnou úhlednou řádkou krtinek směřující přes náves ke kapličce a za ni kamsi dál.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, jaja99, Dany, lanling, MartaZ., Eva.Trifon, helena, Kachnishte

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 03. čen 2011 09:56 #256594

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
:laugh: :laugh: :laugh:

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 03. čen 2011 10:15 #256596

• amazonka01
  • Administrator
Gabreto, nezabila :)
Já bych krtkovi taky neublížila, ale přece jen bych ho vysadila třeba na louce (stejně ho kocour, nebo pes dotáhli otamtud, páč jsem ho na zahradě dosud neměla), a ne přímo do růží :blink:

Mě spíš fascinuje ta logika, kdy chlap vymýšlí i velmi drastické metody, jak zlikvidovat hryzce dřív, než ten zlikviduje moje nervy, a pak vypustí sameťáka do záhonku :D

Nicméně, asi je lepší krtek, než podobně činorodý (byť občas) pan domácí :evil:
Následující uživatel poděkoval: Gabreta

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 03. čen 2011 10:24 #256600

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
:laugh: :laugh: :laugh: Amazonko, ty máš jednu historku lepší než druhou... :up

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 03. čen 2011 10:33 #256602

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Tak u mne stále krtek maká,..... Vypadalo to že se už ani chodbičkama nehne jak je nažranej žížal,.... 5 dní klid žádná nová krtina a dneska odjedu na dopolko a už zase makal,... Samo je teď v části kde neni past, ale taky v části kde je méně hadrů s petrolejem,... musím přindat,..:up

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 03. čen 2011 12:50 #256617

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Jsem dnes Noratovala :sick: ....a už si nevybírám, která chodbička je čí. prostě jedu, Norat došel, tak mají chvíli kliku.....

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 03. čen 2011 16:12 #256649

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Taky jsem se rozhodla noratovat na straně plotu ke kravínu, tam nic ozdobného dříve nerostlo, já tam hraboše nesledovala, ale jsou tam, mršky. Takže začne boj....

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 03. čen 2011 16:52 #256659

• amazonka01
  • Administrator
Nj, jenže ono podle všeho teď noratování nemá moc cenu, hlodavci mají dost jiné potravy a té dají přednost. Ale teda, jak přejde první mrazík, tak mají v norách dávku jak pro koně :evil:

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 07. čen 2011 06:49 #257494

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Tak krtek už není jen imaginární tzn. nikdo ho osobně neviděl,..:evil:
Jedu ze školky parkuju u jeho záhonku a koukám se hejbe plachta i štěpka, vypnu motor a stále se hýbe,.... tak letím pro dvě lopatky a kýbl připravím se nadechnu abych na něj náhodou nesahla trhnu plachtou no a co myslíte mi utekl hajzl jeden chlupatej,...:evil: :evil: Myslím že je to tím že sem ještě nikdy žádného krtka nechytla,...
Tak asi vyhlasím brigádu na odchyt, nějakého důchodce nebo synovce, ukrajince nevim sem z toho teda na nerv,....:evil: :sick:
Moderátoři: Eva L., Květa