Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 01. čen 2011 09:19 #256126

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
no Evi, přišlo mi to jako dobrej nápad :laugh: víš, jako dva v jednom, tam kde byly mšice, jsem přidala decis, do zbytku právě ten na plísně...okurky, rajčata, růže....kosatce...je to možný, že zrovna tahle růže to nesnesla....
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 01. čen 2011 09:44 #256144

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, děkujeme.

Včera mi babi dala malé salátky, ať si je zasadím. Tak jsem je napíchal mezi jahody a dneska je půlka ožraná.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 01. čen 2011 12:34 #256191

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Romano, myslela jsi to dobře,:laugh: ale bylo toho asi moc najednou.:blink:

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 01. čen 2011 12:38 #256192

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
dneska jsem po dešti lapila asi dvacet slizounů . jeden už byl dost narostlý . nejvíce jich bylo pod hostama-tam jich bylo devět . dacani jedni :evil:
Poslední úprava: 01. čen 2011 12:39 od Kaja.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 01. čen 2011 14:18 #256206

• loro
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 275
Ja každý večer stojím s motyčkou v zeleninovom záhone a sekámB) , tie lepkavé potvory nezbieram. Lepia sa mi na rukavicu, fuj.
Na mojich pustých záhonoch nič nekvitne, akurát trochu ruže, chúďatká bojujú s čiernou plesňou, 3 x striekané, 2xBaycorom, raz Discusom a stále ju majú. Aspoň ich podporím nejakou výživou, hnojila som ich na jar Cereritom, teraz nedávno niečím na ruže, musím sa pozrieť. Myslela som, že skúsim aj tú prasličku, Gabreta, vôbec nezaberá? Tak už neviem, ako na ne. Čo myslíte Harmavitom, či Vitality komplex/to sa mi zdá na figu, na izbových kvetoch žiadna zmena/, to mám doma, poradte mi čo na ne kúpiť. Myslíte, že ten Hycol?
Ale niečo mi kvitne-zemiaky.:laugh:

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 01. čen 2011 14:22 #256209

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Loro, nečekej, že napadené růže se postříkáním (jakoby zázrakem) ozdraví.
Na jaře stříkáš pro podzimní opakování, anebo ještě jinak - letos stříkáš na příští (zdravý) rok.
Snažím se řídít zásadou, že méně je více, u hnojiv a postřiků to platí dvojnásob.
Poslední úprava: 01. čen 2011 14:27 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: loro

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 01. čen 2011 14:50 #256214

• loro
  • Gold Boarder
Tak dobre, ďakujem, asi najlepšie oberať najviac poškodené listy,nesiliť? Ja tú chémiu tiež neznášam. Ale suseda nestriekala, nezostal jej ani jeden zdravý lístok na ružiach. Vyzerá to, že jej neprežije ani jedna ruža.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 01. čen 2011 15:18 #256217

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
HonzaPM napsal:
Květo, děkujeme.

Včera mi babi dala malé salátky, ať si je zasadím. Tak jsem je napíchal mezi jahody a dneska je půlka ožraná.
Já je mám sežrané všechny, na výsevy kupodivu nešli, počkali ...... až je rozsadím :evil: a to jsem si říkala, že už sadit nic nebudu :S
Mám nějaké potvory na EdenRose, Heritage a i Wiliiems Morris, ty dvě angličanky se úplně zastavily :blink:
DSCF4199.jpg
Poslední úprava: 01. čen 2011 15:20 od Eva.Trifon.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 01. čen 2011 15:49 #256219

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Loro, možná, kdyby někdo měl tolik času a pořád vařil přesličku a pravidelně s ní stříkal, že by se nějaký efekt dostavil, ale na to jsem fakt neměla čas ani chuť. Uvařila jsem tehdy jeden prádelní hrnec, několikrát preventivně postříkala, a houbových chorob bylo stejně, takže jsem toho nechala. Nestříkám ničím, protože mám všude kolem růží nějaké bylinky, takže to ponechávám osudu. Čerň a rez mi tu tedy řádí fest.

Jak zapršelo, ty slizké bestie se vyrojily a začaly decimovat. Ještě že bylo letos zjara to sucho, aspoň mohlo všechno vyklíčit. Jinak by mi to zase všechno sežraly jako loni :angry: Už jsem je zase obírala ze salátu, na jedné rostlině 5-7 zrzavých .....
Následující uživatel poděkoval: loro

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 01. čen 2011 16:03 #256220

• loro
  • Gold Boarder
Gabreta ďakujem ,ja stále čakám na rozbor pôdy, pár nových kvetín, čo som zasadila mi vyhynulo, jeden mini záhon mám už preplnený,burinu mám vytrhanú, zeleninový záhon stále okopávam a plejem, dom vydrhnutý ,tak by som už robila na záhrade... Ale ešte pár dní. Tak mám na pokusy čas. Ja to s tou prasličkou skúsim. Čo som sa dočítala, že vraj má vývar účinnosť iba pár dní, ozaj nedávno som skúšala paradajkový na vošky, zdalo sa mi, že vošky boli nejaké omámené, ale všetky prežili.
Moderátoři: Eva L., Květa