Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 10. kvě 2012 17:44 #278766

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Už jste stříkali proti čer. skvrnitosti ? Já včera. :whistle: Namíchala jsem Dithane s Hycolem NPK. Růže teď sice vypadají hrozně s fleky od Dithane, ale mám dobrý pocit, že jsem udělala něco pro jejich zdraví. Za 2 - 3 týdny zopakuji.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 10. kvě 2012 18:39 #278769

• Jirka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 668
Já už dnes stříkal Baycorem podruhé. Při té příležitosti jsem si všimnul, že se letos nějak namnožily ty potvory, co ukusují poupátka - asi květopasi. Na L. Odier mám na zemi téměř polovinu poupat, xakru ! A taky pidikřísci mají rádi to letošní teplo....
Poslední úprava: 11. kvě 2012 05:06 od Jirka.

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 11. kvě 2012 21:03 #278802

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Jirko, koupila jsem Fast-M, postrikala, protoze jsem se kvetopasu dochytat nemohla. Zda se, ze to zabira.ted pozoruju velky vyskyt pilatky.Jak drenove, tak prytove, predpokladam, ze vajicka klade takova uzka cerna moucha, chytiti se neda.Poupe s housenkou odstrihnu, ale stonky s dirkou nee, na to nemam srdce.
Jo a maly zeleny housenky se pustily do listu azalek.Nez jsem na to prisla, jednu temer "vyskeletovaly".Dosel mi Fast-M, tak jsem dloooouho mackala.Fujtajbl.

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 12. kvě 2012 06:32 #278809

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Protože letos jsou růže mrňavé, mšice jich zatím moc nenašly, ale vynahrazují si to na clematisech - po kontrolách odcházím se zelenými prsty :evil: . Včera už mi přišlo, že nade mnou vyhrávají a zauvažovala jsem, že půjdu a pohrabu zásoby chemie, ale pak jsem si všimla, že na tom samém clematisu už pracuje celkem 6ks slunéček sedmitečných, takže to nechám na nich.

V diskusi "videa" dával Honza odkaz na video, ve kterém radili na kmen stromu přivázat voňavé bylinky (že to prý zmate mravence a přestanou tam nosit "dojné krávy". Sice jsem vůči tomu byla dost skeptická, ale zas je to "zadarmo", tak jsem proveda na švestce a jabloni.
Na švestce (na kmeni) tedy není ani jeden mravenec a dokonce po kmeni pobíhalo množství hladových larev slunéček, které tam maminky zřejmě nakladly v očekávání, že se tam mláďata nakrmí a ono nic :huh: .

Na jabloni (na kmeni) se pár mravenců potulovalo, tak jsem přidala další dávku bylin (šalvěj lékařská, yzop a pelyněk), tak uvidíme. Zkoušeli jste to také někdo, s jakými výsledky?

Jani, zkoušela jsem to se šalvějí, levandulí a rajčaty (vylomené zálistky, nebo odrbané listy), pomáhalo to. Ovšem teď jsem se na jiné diskuzi dozvěděla, že má někdo mšice na šalvěji, dokonce i na mátě, takže to chce testovat.
Poslední úprava: 15. kvě 2012 16:51 od amazonka01.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule, Evka

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 15. kvě 2012 16:15 #278937

• horte
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Ahoj, právě se snažím vyhledat v nějakých diskuzích, co mi to vyžírá poupata clematisů. Našla jsem v nich zamotané úplně malinkaté šedé housenečky :dry:, tak mě zajímá, co to je. Jinak už se na liliích přemnožují chřestovníčci. Loni všechno zase ožraly dřepčíci, proti všem žravým jsem použila Karate Zeon a pomohlo to, tak asi budu muset zase začít. A samozřejmě slimáci, slimáci, slimáci ....:angry:
Poslední úprava: 15. kvě 2012 16:23 od horte.

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 21. kvě 2012 10:30 #279092

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Tohle mi hodovalo na všech růžích. Obrala jsem je ručně, pak preventivně něčím stříkla.
Nevíte někdo co je to za potvory?
Díky.
P1270933housenkynarch.jpg

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 22. kvě 2012 20:35 #279127

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jé Hespí, ty máš krásný makro..
na těch potforách je vidět každý chlup. A že jich tam teda ale máš invazi !

Snad pilatka ( růžová ).
Dneska jsem je taky sbírala, jsou to potvory maskované, na zelených výhoncích se ztrácejí. Budu muset nakráčet s Mospilanem, už je těch různých potvor na mých nedochůdčatech nějak moc ( píďalky, pár mšic, snad i třásněnky ).
Koukala jsem, na někt. phloxech již začíná padlí.
Poslední úprava: 22. kvě 2012 20:36 od Květa.

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 22. kvě 2012 20:52 #279130

• loro
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 275
Dostala som z Holandska Silinal, je to biopostrek na múčnatku, mal by zabrať okamžite. Dokonca by mal účinkovať i na rôzne plesne, hlavne u ruží, hladám na záhrade, či nemám niečo napadnuté, zdá sa mi, že s plantami baklažánu sa niečo deje, tak po daždi vyskúšam a podám správu. Či to dostať u vás neviem, ale dostala som tiež Spruzit R/jedna firma/,tiež biopostrek, ten je proti voškám a iným žravým potvorám, dostala som ho na bytové kvety, ale vyskúšala som ho na papriky a čerešňu, vošky padli okamžite. Ten u vás dostať, idem si objednať viac, aj pre mamu. Možno by ste chceli vyskúšať...
Poslední úprava: 22. kvě 2012 20:52 od loro.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 27. kvě 2012 21:49 #279260

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jak jsem stará, tak tohle jsem ještě neviděla...

P1100932.JPG

P1100934.JPG

takovéhle množství se nám nikdy neurodilo... jsou rozlezlé všude, po celé švestce, v té rozsoše je jich 5 cm... už se nevejdou, padají dolů.

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 27. kvě 2012 21:56 #279262

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto-pekny zverinec, ale vratim se k foto Hespy, ta jeji housenky nebudou pilatky, si myslim.Pilatky jsou menzi a krmi se uvnitr stonku.Jak navrtaji tu dirku a poznas je jen podle trusu.Desne me zerou.Jak kazdy radi-odstrihnout a zlikvidovat.Ale copak to jde?
Moderátoři: Eva L., Květa