tchorik napsal:
A když už jsem zabrousila sem k Vám na forum o růžích, tak Vás poprosím o radu. Chtěla bych nějakou růžičku na hrob naší fenky, o kterou jsme minulý rok přišli. Představuji si nějakou nižší, dlouho nebo furtkvetoucí a hlavně velmi odolnou (hlavně proti nemocem rez, ČS a také proti lenosti a hlouposti pěstitelky

). Líbila by se mi nějaká do oranžova nebo do zelena (kout,kam by měla přijít není moc jasný,tak bych to chtěla trochu rozsvítit), pak bych zkusila vymyslet nebo bych spíš zase loudila radu u Vás, co by jste k ní dosadily např. clematis... Hrobeček je u plotu, tak by se toho nechalo využít

Šelmičko ahooj. Tak ti nevím, ptala ses v Růžích s trvanlivými květy, ale napíšu to sem, jo?
Tak která kráska splňuje všechny tvoje požadavky (absolutní zdraví, polostín), která kráska je občas (dle počasí) růžová
- tvoje dcery, která kráska dokáže nakvétat neustále a její květy skvěle dlouho vydrží, která kráska má jemnou jablečnou vůni (mimochodem, na trhu je nově parfém Golden Delicious, milé potěšení, zadostiučinění), která kráska je zároveň krémově světlá
a dokáže "projasnit" onen kout, která kráska odkvétá do kávovinově zelenavého tónu, která kráska správným řezem zůstane nízká
a která kráska je v rozkvětu i lehce do oranžova, že by tím snad uspokojila i tazatelku? Jenom jedna - nejlepší růže, co znám - Pastella.

Ale teda Květa mi celkem vnesla křižáka do hlavy, tou Cobanou v Kordesovi... Ách, ách, ách jo!
Pak jsi psala, že ses zamilovala do Nostalgie (též Tantau). Tak já ti za sebe radím se raději odmilovat.
Moc nekvete, trvá jí to, květy jsou neodolné. Na fotkách boží, v zahradě už ne tak docela.
Nostalgie miluje padlí, padlí miluje Nostalgii, Tchorik taky miluje Nostalgii, ale Nostalgie za to opravdu nestojí. Zkus něco jiného.