Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prosím poraďte.......

Re: Prosím poraďte....... 19. zář 2011 15:07 #268576

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
tchorik napsal:
A když už jsem zabrousila sem k Vám na forum o růžích, tak Vás poprosím o radu. Chtěla bych nějakou růžičku na hrob naší fenky, o kterou jsme minulý rok přišli. Představuji si nějakou nižší, dlouho nebo furtkvetoucí a hlavně velmi odolnou (hlavně proti nemocem rez, ČS a také proti lenosti a hlouposti pěstitelky :blink: ). Líbila by se mi nějaká do oranžova nebo do zelena (kout,kam by měla přijít není moc jasný,tak bych to chtěla trochu rozsvítit), pak bych zkusila vymyslet nebo bych spíš zase loudila radu u Vás, co by jste k ní dosadily např. clematis... Hrobeček je u plotu, tak by se toho nechalo využít :woohoo:

Šelmičko ahooj. Tak ti nevím, ptala ses v Růžích s trvanlivými květy, ale napíšu to sem, jo?
Tak která kráska splňuje všechny tvoje požadavky (absolutní zdraví, polostín), která kráska je občas (dle počasí) růžová
- tvoje dcery, která kráska dokáže nakvétat neustále a její květy skvěle dlouho vydrží, která kráska má jemnou jablečnou vůni (mimochodem, na trhu je nově parfém Golden Delicious, milé potěšení, zadostiučinění), která kráska je zároveň krémově světlá
a dokáže "projasnit" onen kout, která kráska odkvétá do kávovinově zelenavého tónu, která kráska správným řezem zůstane nízká
a která kráska je v rozkvětu i lehce do oranžova, že by tím snad uspokojila i tazatelku? Jenom jedna - nejlepší růže, co znám - Pastella. :up
Ale teda Květa mi celkem vnesla křižáka do hlavy, tou Cobanou v Kordesovi... Ách, ách, ách jo! :)

Pak jsi psala, že ses zamilovala do Nostalgie (též Tantau). Tak já ti za sebe radím se raději odmilovat.
Moc nekvete, trvá jí to, květy jsou neodolné. Na fotkách boží, v zahradě už ne tak docela.
Nostalgie miluje padlí, padlí miluje Nostalgii, Tchorik taky miluje Nostalgii, ale Nostalgie za to opravdu nestojí. Zkus něco jiného. ;)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dany, tchorik

Re: Prosím poraďte....... 19. zář 2011 15:19 #268578

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Honzíku, tytyty...tos mě zas nepotěšil.....jsem dostala Nostalgii od manži k narozkám. Kdepak je Mirinda???? tomuse přece dařila krásně :blush:

Re: Prosím poraďte....... 19. zář 2011 17:29 #268600

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Teda, Honzo, ty mě na tu Pastellu ještě zlomíš. :woohoo: Je opravdu hezká, docela se mi taky líbí, a když jí tu tak pořád "opěvuješ", asi budu na ní hledat místo :whistle: :laugh: :laugh: :laugh:

Re: Prosím poraďte....... 20. zář 2011 07:43 #268642

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
Ahoooojjj Honzíku. Díky za odpověď, buhužel jsem na ní přišla až teď, nepročítám tu všechno, jen když je chvilka v práci... S Nostalgií jsi mě taky nepotěšil, už jí mám objednanou, plus ještě Galahad a Bordüre Champagne (jestli jsem to nezkomolila) :evil: Myslíš, že by mohla do květináče? Tam mají moje rostliny obvykle lepší péči než na záhonech :whistle: A když by mohla, tak jak přezimovat růži v květníku? Ta Pastella je krásná, kde jí seženu? Ty jí máš - myslím máš s ní osobní zkušenosti? Je zdravá? Cobana je cobana nebo cubana? Na googlu mi vyjely obrázky jen na "cubanu"???

Ha ha, to je zase otazníků... ;)

Re: Prosím poraďte....... 20. zář 2011 14:40 #268655

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Tchoriku, Pastellu, pokud se pro ni opravdu sama rozhodneš, ti klidně jednu věnuji. Zda je nebo není zdravá píšu viz. výše. :)

Bordüre Champagne - mrkni do Delbarda a/nebo do Bordüre růží, píšeme o ní, že není moc živá. Hodně vymrzá.
O mnoho lepší je Bordüre Apricot/Abricot. S pěstováním růží v kontejnerech nemám zkušenosti.
Myslím, že růže ve volné půdě předvádí nesrovnatelně větší show než chudinka v květináči - samo, nechci zobecňovat.

Cubana - je to Cubana a žádná jiná, občas sem píšu v posledním tažení, navíc jsem poslední rok silný disgrafik.
Např. dnes - píšu někomu: nemáš zač a místo zač napíšu čas a pak (prej) vypadám jako svůdník. Cháá. :laugh:

Nostalgie a obj. u Starkla - jistě ji můžeš změnit, zrušit, posunout... Ale to je jedno.
Však nejlepší zkušenost je taková, kterou si uděláš ty sama.
Galahad velmi těžce snáší zimní období. Jsou stokrát lepší bílé růže, nevím, proč ji Starkl neustále nabízí.
Poslední úprava: 20. zář 2011 16:53 od HonzaPM.

Re: Prosím poraďte....... 20. zář 2011 15:22 #268658

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Teda taky jsem furt nechápala, co Honza na té Pastele vidí, ale jen do té doby, dokud jsem neviděla jeho úžasný "oPastelovaný" záhon! Je teda fakt, že Honza má všechny záhonky parádní!:up
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Prosím poraďte....... 20. zář 2011 16:40 #268667

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Honza mě tak navnadil na pastellu,že ji mám objednanou 3x,chacha.
Prosím vás,nevíte někdo jaká růže by mohla být Isle of white ?mají ji v baumaxu,dle visačky je od Interplantu.je to jediná růže,o které se mi na netu nedaří najít ani písmenko.Čajovka.Děkuji.jana

Re: Prosím poraďte....... 20. zář 2011 19:14 #268683

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Tchoriku, i u mne je Nostalgie nerost. Sázela jsem ji loni na podzim, teď má cca 50 - 60 cm, vykvetla jedním kvítkem. Možná potřebuje delší čas, aby se usadila?

Re: Prosím poraďte....... 20. zář 2011 21:15 #268691

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
Jejda Honziku, to o zdravi jsem prehledla, ale jinak krome nabidky na venovani Pastelly jsi me moc nepotesil. No nic, jak rikas, vyzkousim a uvidim... Dokud jeste pracuju, tak si muzu dovolit, nejakou tu chybku v objednace... :whistle: Treba u Vas moc nerostou, protoze maji super podminky a jsou rozmazleny. U me dostanou ceres, a budou se muset holky snazit... No a kdyz pres zimu neco vymrzne, tak aspon budu po zime chytrejsi a nez si objednam, tak se nejdriv poradim... :up Kdyby Ti ta Pastelka tedy prebyvala a nevedel bys co s ni, tak ja ji beru, byla by blizko Tvoji byvale boudicky :laugh:

Je a mimochodem, co rikate na tu Woburn Abbey?

Tak jsem na Honzovu radu zrusila objednavku Galahada a pridala jsem Bordüre Apricot... Chtela jsem i Bordüre Amber, abych mohla porovnavat, vsechny tri se mi barevne libi, ale bohuzel ji nemaji v nabidce. Nostalgii jsem nechala, tu proste musim zkusit, treba to bude podle hesla stesti chodi do kola a nekdy sedne na vola :woohoo:

Jani, kdes tu Pastellu objednala - ja jen kdyby mi to u Honzika nevyslo? ;)
Poslední úprava: 29. zář 2011 08:49 od tchorik.

Re: Prosím poraďte....... 29. zář 2011 17:51 #269305

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Jedna zoufalá otázka: má šanci ujmout se nyní zapíchnutý řízek růže? Ošetřený stimulátirem samozřejmě. Dejte mi alespoň naději...
Moderátoři: Eva L., Květa