Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prosím poraďte.......

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 13:44 #268064

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Kájo, kdy ty oblouky začne tvůj manžel prodávát?????? :)
Maggi, Sombreuil - alespoň dvě zimy po zasazení opravdu pomrzla k zemi. Ale je kráááásná, to jo.
Darlowś Enigma má uvedenu zónu 4b a blooms in flushes throughout the season. Jestli je Dresla pošle, počkej pár let, tu krásu nám fakt ještě nechej, no a uvidíš :) . Já je potřebuju dostat na střechu, takže vzhůru asi 2,3 a pak dál.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 13:52 #268065

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Tak díky za rady. Já vím, že Sombreuil namrzá. Mám ho na chráněném místě, tam zimu přežil, ale na tomhle frajplace asi ne :S . Jo jo, já ten bílý oblouk miluji, ale týden v roce je fakt krutý..... Ale zase je to vezmar...tak já nevim Karle......

Kájo, nedráždi!!!! :sick: :sick: :sick: :) :)
Poslední úprava: 10. zář 2011 13:53 od maggi.

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 16:41 #268069

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
to myslím vážně - proč by nemohl být další oblouk ..- no...:woohoo: :up - Dany - to ne dědek ... ale zeťák. celkem devět , ale vidět to není..jsou nenápadné.. :woohoo: ;) navíc mám přes cestu souseda , který pracuje v uměl. kovářství . ten se taky nabízel ,že zrovna teď dělali pro Rakušany .. ale to bych musela zaplatit.
Poslední úprava: 10. zář 2011 16:46 od Kaja.

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 16:50 #268070

• Dany
  • Platinum Boarder
Kájo, máš ty ale kolem sebe šikovnejch chlapců ! A krásně je osazuješ ! Těším se na další fotky těch budoucích i těch co už "rostou".

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 17:03 #268071

• Kaja
  • Platinum Boarder
no je to Dany nutné - Giardina je už velká a Rosarium Klosterrose vedle ní taky - uvádí se 3m - nevěřila jsem , že u mně v té hnusné hlíně budou mít . aspoň se to nezdálo, ale narostly letos dost .potřebuji je sklonit aby obrazily. a když ke mně příští rok přijedeš , tak si dáš oblouky vyrobit .on ten soused je velice šikovný -můj mladý to má jednoduché a trochu odfrknuté . což mi nevadí , stejně to zaroste. :silly: :P když je zahrádka malá - musí se jít nahoru...

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 17:21 #268074

• maggi
  • Platinum Boarder
Kajo prosím, nemá soused fotky nebo webové stránky? To by mě fakt zajímalo !

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 17:27 #268076

• Kaja
  • Platinum Boarder
on není majitel firmy , ale pracuje tam . ukazoval mně to na nejasných fotkách z mobilu .zítra se jej optám , ale každým dnem čekají mimčo - tak nevínm , jestli na mně bude mít čas.myslím že o výrobu ani tak nejde , jako o dopravu. to se všechno vyptám - neboj. :)
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, maggi

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 19:01 #268080

• Dany
  • Platinum Boarder
Kájo, taky je mám odfrknuté a taky si říkám, že zarostou :) , jedno mé dílo už je úplně zarostlé.
Ráda se na tu tvou nádhernou zahradu přijedu někdy podívat, v úterý jsem z cesty koukala na Štramberskou trúbu :) , šťukalo se ti? 2x? :)
Na ty stránky se taky ráda podívám.

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 20:46 #268088

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Maggi, dokážu si představit, jak ti vadí, že multiflora kvete jenom jednou ročně, Na druhou stranu se přikláním k dámám a agituji pro multifloru. Dokázala jsi ji usměrnit na oblouk a byla by škoda se jí zbavit.
Ta se během roku mění a na podzim dokáže zaujmout krásnými drobnými šipky. Nikdy mi neomrzla, je to nenároční růžička, která poskytne stín v parném létě. V době kvetení se kolem ní nese oblak růžové vůně. Myslím, že žádná jiná růže nám nedokáže nahradit krásné pohledy na tvůj oblouk v kteroukoliv roční dobu.
Začátkem léta keř obsypaný květy, postupně se vyvíjející šípky a v zimním období jemné větvení, které zaujme na dálku. :) Jako alternativu bych volila nějaký clematis, který obohatí keř mimo dobu jeho kvetení.

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 21:00 #268089

• maggi
  • Platinum Boarder
Emilko, píšeš o Multifloře moc hezky. Když kvete, je fakt nádherná. Týden v roce. Mám jí nějakou zvláštní, šípky neměla nikdy. Stín si u ní také cením a Clematis jsem již vysadila na obě strany. Gipsy Queen.Tak ještě počkám. Musím vše okolo hodně hnojit, Multiflora zcela "vyžila" zem a okolo ní nic pořádně neroste. Čím nejlépe Clematisy hnojit?
Poslední úprava: 10. zář 2011 21:45 od maggi.
Moderátoři: Eva L., Květa