Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prosím poraďte.......

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 21:16 #268091

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Dano , Dano - a to ses nemohla spíše ozvat? Trifonek říkala , že se možná ukážeš..to je neodpustitelné...:silly:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Prosím poraďte....... 10. zář 2011 23:30 #268093

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Maggi, stavím se do zástupu přimlouvajících se.

Po těchto třech zimách, se stále prázdným vrcholem mého oblouku... moc nevidím, že by nějaká opakující byla schopná se udržet, nenamrznout. Nevím, kolik práce ti dá udržba - stříhání - tvé narostlé krasavice, ale já bych byla ráda, že mám zazeleněno.
Navíc, pokud je zdravá....

Nevím přesně důvod tvého rozhodnutí ji vyměnit - ale pokud ti jde o pohled z okna - chtěla bys ho kvetoucí - dá se udělat "vítací" cesta z dlouho kvetoucích růží, pokud o posezení u lavičky v záplavě květů a vůně - nejde za oblouk dát nějaká voňavka, buď z obou stran nebo za lavičku ?... teda pokud tam není stín...
:woohoo:

Jo, jsem si vzpomněla - na fotce s 'Princess Alexandra of Kent' jsem zaznamenala trojnožku od Kalabouska. Už dlouho jsem se chtěla optat, zda funguje nebo je příliš hustá..
( byla jsem si pro ně v Lipencích, chtěla jsem nejdříve prohlédnout.. prodavačka byla silně neochotná, odešla jsem bez info i trojnožek )
Poslední úprava: 10. zář 2011 23:31 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: Prosím poraďte....... 11. zář 2011 06:14 #268099

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Děkuji za všechny rady. Multiflora zůstane vna svém místě. Máte pravdu. Měla bych být vděčná za ten kouzelný týden v roce a za stín, který dává. Omluvou mi budiž má neustálá touha něco tvořit. Tak se vrhnu na jiný kout zahrady.
Květo, zřejmě myslíš takový ten hranol s ptáčky. Je ve dvou velikostech a praktický není, je to jen paráda. Jak růže povyrostou, musím dát něco pevnějšího. Ale k nízkým růžičkám je hezký. Bohužel, beznadějně vyprodaný.
Lipence mám docela pod kontrolou, jak se něco nového objeví, dám sem vědět.
Přílohy:
Poslední úprava: 11. zář 2011 06:20 od maggi.

Re: Prosím poraďte....... 11. zář 2011 06:32 #268100

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Maggie napadl mě clematis Paul Farges, je hodně drobnokvětý (asi 3cm), a kvete neuvěřitelně bohatě a hlavně teď, navíc je 5m (v budoucnu). Možná by tak mohla multiflora "vykvést znovu", třeba ne tak bohatě, ale ta květenství by vypadala podobně, a také po celém oblouku.

Re: Prosím poraďte....... 11. zář 2011 09:16 #268105

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Maggi dám sem teď jak mi kvete Paul Farges,..., vypadá to že se i dobře množí,.....asi se mi chytly řízečky,....zkusím ještě teď je dát,....
je opravdu vitální na jaře sazený od Poláků a myslím že má bez mála 2m hustých výhonků,...

P8290054_2011-09-11.JPG
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Kaja, maggi, Skokanka

Re: Prosím poraďte....... 11. zář 2011 18:09 #268126

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Maggi, též se moc a moc přimlouvám za zachování Multiflory a nápad s přisazením clematisu/ů se mi zdá, jako optimální řešení :up

Re: Prosím poraďte....... 11. zář 2011 18:47 #268131

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Děkuji Vám všem, jak se snažíte mě poradit. Ten PF objednám a ještě přisadím. Za řízky děkuji, ale nějak na ně nemám štěstí, i co mi známí zakoření, všechny Clematisy zašly. Kupované sazenice vydržely. Nevím, jak je to možné, ale je to tak. Z řízků vypěstované růže také odcházejí, jen od Lenky darovaná Himmelsauge jede jak z vody. Každopádně Multiflora Vám děkuje a těší se na další roky u oblouku :) :)
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Kaja

Re: Prosím poraďte....... 11. zář 2011 19:10 #268133

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Maggi, uff, slyšelas tu ránu? spadl mi kámen ze srdce :lol:
Následující uživatel poděkoval: Eva.Trifon

Re: Prosím poraďte....... 12. zář 2011 05:40 #268159

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Maggi, určitě jsi se rozhodla dobře ...
Ve svém škatulatění apod jsem často měnila tak dlouho až jsem zjistila, že první varianta byla nejlepší. Pokud multiflora je na místě zdravá a bezproblémová, udělá víc parády než sice opakující ale věčně "nedorůstající" růže.
PF mám taky a je moc hezký, zdravý.

Re: Prosím poraďte....... 12. zář 2011 06:22 #268163

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Ahoj Maggi, dobře děláš. Moc teď nestíhám, tak jsem tu diskusi zachytila až teď, ale tvou multifloru bych snad přijela bránit tělem, jako ti aktivisti šumavské smrky. Jinak hlásím, že zakořeněné LO od tebe se daří, v srpnu už měla celé tři květy - to se snažíme, co?

Teď bych ale ostatní chtěla poprosit o radu z jiného soudku, a to vegetativní množení trvalek, u kterých nejde rozdělit trs: konkrétně mi jde o chrastavec makedonský, tanacetum coccineum a gauru - chtěla bych zachovat kultivar, tak na semínka moc nespoléhám - máte někdo zkušenosti? Tedy tanacetum asi množit dělením jde, ale mně se ten trsík nějak nerozrůstá, tak bych mu chtěla trochu pomoct.
Moderátoři: Eva L., Květa