Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Mulčujete ?

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 09:20 #6807

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
emilko parádaB) :) co se ti tam vešlo za krásné růžičky?:)
já buď to nemulčuji:laugh: a nebo mulčuji vším co je po ruce:) ...tráva, piliny, kůra..nejvíc se osvědčila zatím tráva..
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 09:37 #6810

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
a já nemulčuji- dávám všechno do kompostu. mám tam kalifor. žížaly- ty už to zpracují. kolem domu na menší zahradě by to asi dobře nevypadalo . Angličanky a ty poslední rúže co jsem sázela mám jenom kolečka kolem nich. dále uvidím, záhon se mi dělat nechce. - Angličanky
P5110272.JPG

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 10:05 #6812

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Kájo , měla jsem to taky takto, ale to sekání :dry: . A jelikož ted máme malý přírůstek do rodiny tak seká manžel a snažím se mu to co nejvíce ulehčit, rpotože ten když jede tak se nedívá napravo ani nalevo. Kdyby jste věděli co všechno už odešlo :laugh: A souhlasím, že to není na záhonek pod okna.

Landling, mám tam samé historické, až pokvetou tak nafotím. Většina je jich tam od podzimu, a staré jsou C.Richelieu, Maxima, Belle de Crecy, ale chudáci trpěly, tak ted snad si polepší. myslím, že budu taky mulčovat snad vším, protože když seženu kartony, tak se mi asi nebude dostávat trávy:laugh: . Nebo si budu muset nechat navést vlečku slámy, jak to bylo nafoceno v úvodu. Sláma by mohla být i pohledově hezčí.

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 10:15 #6813

• Kaja
  • Platinum Boarder
Emilko , seču si sama. jinak už by tu nebylo nic.a sekačky mám tři různé - strunovou , malou elektr. a benzínovou.sadila jsem tak, že s tou elektr. mezi ně vjedu.kolik už má malý?já hlídám 4. měsíčního chlapečka dceři. už druhý měsíc. musela do práce.v úterý a ve čtvrtek pracuje z domu, tak to mám volno.a ještě tu mám od druhé dcery dvouletou holčičku. ale jsou hodní tak to jde
pomocnice Vendulka.
P5100238.JPG

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 13:04 #6817

• Heva
  • Fresh Boarder
Se zájmem si čtu,jak zakládáte nové záhony.Na mojí zahradě jsem vytvořila okrasná rabata převracením drnů,následně překrytím textilií a zakůrováním.často přidávám štěpky, protože vše,co vyřezáváme drtíme na pokrytí výsadeb nebo se štěpky topíme.Kůra se rychle rozpadá a musí se doplňovat.Trávu raději kompostujeme.S novou výsadbou angličanek jsem si nevěděla rady,tak jsme klasicky oddrnili a na zimu je přikryji kompostem.Staré růže vždy dobře přezimovaly.Nějaké růže jsem již sázela do trávníku.U keřů se nebojím použít chemii,protože už nemám sílu vše okopávat a plít.Zdravím a těším se na další rady.

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 13:49 #6818

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Teda Emilko, smekám - takový kus práce. Připomíná mi to mé snažení před pár lety. Ať ti to všechno roste podle tvých představ.

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 15:16 #6820

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kajo, krásná fotka malé pomocnice. U tebe se dětem musí líbit, viď?

Emilko, pořádný kus práce a vypadá to moc dobře.
Obdivuju, že to zvládáš s malým.
Ten tvar záhonu sis nějak naznačila, provázkem, pískem, že to je tak pěkně pravidelné?
Já to reju od oka a je to teda bída a utrpení. :P

Se asi budu muset zrestartovat, třeba mě pak ta lenoris opustí. :laugh:

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 15:34 #6821

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Malému jsou 3 měsíce.., takže to je všechno honem honem, když usne a zvlášt ted když neustále prší.A odpoledne zase rozvoz starší dcery do kroužků.. Kájo tak to máš podobné ;) Moc hezká pomocnice, to už jsou pěkné rozumbrady.

Honzo s tím zarovnáním. Jsem na tom stejně jako ty, všechno od oka.Manžel si ze mě dělá neustále srandu a když už se nemůže na něco dívat tak to dorovná :laugh: Ani nevím jak se mi to tentokrát povedlo B) Vloni jsme ho ovšem překvapila, když jsem zakládala zeleninový záhon ze starých cihel, to jsem si i provázek natáhla. :woohoo:

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 15:56 #6823

• Kaja
  • Platinum Boarder
Honzo -mám jich pět. tvůj jmenovec má 12.roků tomu jsem zrušila branku na fotbal. chvilku zuřil, ale už jej to přešlo. jsou tam ty tantauovky.to víš- kopačák do drahých růží. teď chodí na hřiště .
tady jich mám 35.kusů u plotu.
P5110267.JPG

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 16:00 #6824

• Kaja
  • Platinum Boarder
ale všimli jste si, že ten břeh za plotem je ještě volný?
Moderátoři: Eva L., Květa