Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Mulčujete ?

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 16:49 #6827

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
Kaja wrote:
Honzo -mám jich pět. tvůj jmenovec má 12.roků tomu jsem zrušila branku na fotbal. chvilku zuřil, ale už jej to přešlo. jsou tam ty tantauovky. :laugh: :laugh: tak na ně:laugh: :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Mulčujete ? 13. kvě 2010 23:43 #6853

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Kajo, před plotem- to je ideální místo na historické. Odolávají dobře všemožným škodičům, i kopačák by snad rozdýchaly. Jen je nutné nenechat první rok sekat muže - aby se jim vůbec podařilo narůst.

Re:Mulčujete ? 14. kvě 2010 08:56 #6862

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Zatímco jsem se včera kochala na hobby, doma vzniklo toto,....po zhákování, přijel jiný šikula z kultivátorem a je z toho cca 20x3,20m, výhoda vesnice - každý má traktor a ještě že můj chlap je elektrikář a tak každý ho potřebuje:)
Tak můžu pokračovat:laugh: s mým plánem volný živý plot z keřů a historických růží k sousedum, ty totiž vykáceli skoro všechny vzrostlé ovocné stromy, co bych za to dala,...:) Co myslíte jak daleko dát minimálně historické růže, aby mohly ukázat celou svou krásu, prostě ať rostou, abych je nemusela krotit?a jen udržovat chci je nakombinovat s keři jako je komole, trojpuk, zlatice prostě klasika, možná rondáky a azalky.
No ještě hodně práce nejsem tak daleko jako Emilka, ale hlavní je kam sázet;)

Re:Mulčujete ? 14. kvě 2010 10:07 #6865

• jmarek
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 140
Kaja wrote:
ale všimli jste si, že ten břeh za plotem je ještě volný?
No hlavně že sis toho všimla ty :-)

Re:Mulčujete ? 14. kvě 2010 10:37 #6867

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Honzo , to by mne sousedé hnali!!cesta je příjezd k domům za námi. i když jsem ji dala jako podmínku získání parcely dělat já.ale víš jak to chodí.
v zimě tech . služby rády zajedou radlicí, pak musím dosypávat hlínu.NO HIST. RŮŽE BY TO ZPEVNILY, CO???

Re:Mulčujete ? 14. kvě 2010 11:41 #6872

• jmarek
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 140
Kaja wrote:
Honzo , to by mne sousedé hnali!!cesta je příjezd k domům za námi. i když jsem ji dala jako podmínku získání parcely dělat já.ale víš jak to chodí.
v zimě tech . služby rády zajedou radlicí, pak musím dosypávat hlínu.NO HIST. RŮŽE BY TO ZPEVNILY, CO???
Určitě, já bych neváhal :-)

Re:Mulčujete ? 14. kvě 2010 15:52 #6893

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
sem zapomněla na foto:)
P5140384.JPG

Re:Mulčujete ? 14. kvě 2010 16:21 #6896

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
No krása, to se bude sázet, tu výhodu vesnice ti závidím. My když jsme chtěli přeorat bývalý sad, tak musel známý přijet až 13km z vesnice starým traktorem :laugh: :laugh: Jsem taky proti bezhlavému kácení starých stromů i ovocných. Ted řeším problém u pergoly máme velmi starou jablon, jablka jsou na štrůdl, myslím, že je to Albrechtovo.Není nijak obrovská. Nicméně kromě plodů nám jablon slouží jako slunečník, pohledová clona atd... Bohužel začíná pomalu, ale jistě odcházet , už ani nechce obrážet nové výhony :( Tak by jsme měli něco vysadit, aby když padne, už byla náhrada alespon trochu vyrostlá. Stále nevím co místo ní. Pro ilustraci posílám fotio, bohužel jsem našla jenom zimní, za což se všem předem omlouvám :laugh: Vzpomínka na tuhou zimu.
DSCN5350.JPG

Re:Mulčujete ? 14. kvě 2010 16:40 #6901

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Emilko, podobný problém řeším i já - čím nahradit hrušeň, co sloužila jako slunečník. Když se nestříká proti rzi, tak vypadá hrozně, rez se šíří na všechny strany po různých trvalkách. Bohužel teď nemám nikoho, kdo by stříkal tak velký strom, takže uvažuju bezhem roku dát pryč i kvůli sousedům, aby se nákaza nešířila - ve vší úctě k vzrostlým stromům, kterých si na zahradě moc vážím.
Podívej se na living, Keria tam má úžasný tamaryšek - pokud nechceš užitkový strom.
Jinak zimní fotka je úžasná.

Re:Mulčujete ? 14. kvě 2010 16:48 #6902

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
No to je jedna z otázek: užitkový nebo ne??? Možná nějakou starší odrůdu jabloně?!... nebo něco jiného :huh: :huh: ach jo. Jdu na living :dry: :dry:
Moderátoři: Eva L., Květa