Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Skleníky

Re: Skleníky 10. kvě 2011 22:04 #252897

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
Už jsem se lekl, že tu nic lepšího není... ale ono je. Tak aspoň pro inspiraci a zaslintání si.... Honzo, Ty si ho představ v bílé barvě... :silly:

Viktoriánský skleník
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, helena

Re: Skleníky 11. kvě 2011 04:48 #252899

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Taky po skleníku marně toužím,... vždycky když nějaký objevím tak chlap koukne případně někde i okoukne v realu a řekne to je hrachovina,...B) takže pořád nic, nejvíc vždycky mě to štve že nemám touhle dobou tak od března do května, když už by se tam dalo něco mít,...a taky uklidit, po zmrzlých mě to zase přejde,....a říkám si že rajčata a papriky v kýblích a v zemí z místního kompostu jdou super tak na co skleník,...mimochodem letos už je připraveno něco málo přes dvacet kýblů:silly: :silly:

Někde sem slyšela že skleník má být krátké stěny na sever a jih, nevím co je pravdy,....tudíž dluhé východ a západ,...:)
Poslední úprava: 11. kvě 2011 04:50 od lenpel.

Re: Skleníky 11. kvě 2011 04:55 #252900

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Vláďo, ten je, ale ta cena :ohmy: :ohmy:

Re: Skleníky 11. kvě 2011 05:21 #252905

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
Jo, ta je šílená. Za tu cenu by byla menší zimní zahrada. Bohužel, všechno co je na zakázku, nebo atypický je taky pěkně drahý. A běžná nabídka je unifikovaná. Vesměs se to liší jen rozměry. Tvarem trochu. On je drahej i ten kulatej altán a přitom v průměru má 3,6 m, což není moc a skla a konstrukce tam nebude víc než na obyčejném skleníku. Ale holt je to něco jiného, tak to je hned dražší.
Já měl skleník z oken. Koupil jsem jich 20 za stovku kdysi dávno. Rozměr byl 2x1 metr. A silný rámy, to se to stavělo samo. Ale už je pryč. Byla to stará okna a skla propálená a ta plocha taky nebyla dobrá, skla 1x1 metr. Dal se z toho postavit jen klasický tvar. Letos jsem ho zlikvidoval.

Re: Skleníky 11. kvě 2011 06:58 #252910

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Ten skleník je úžasný :up přesně takový bych potřebovala......Ale když už jsme u skleníků, segra opravdu na podzim nákup skleníku chystá (ne takhle drahý) ale všechno se jí zdá "hrachovina" a navíc kaktusaří a potřebuje skleník se širokou pevnou policí po jedné straně. Pokud máte nějaké odkazy kde skleníky jsou hoďte je sem aby měla představu co by se mohlo dát sehnat, je to dost těžké nějaký vhodný najít.

Re: Skleníky 11. kvě 2011 07:38 #252912

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Skvělé téma, chystám se na skleník od loňského roku, zatím jsem ve stádiu hledání.

www.sklenikypech.cz/index.php
www.vp-sklenik.cz/index.htm

Ovšem viktoriánský skleník je nádherný.

Re: Skleníky 11. kvě 2011 07:40 #252913

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Vláďo, pěkné skleníky dáváš. Ale ta cena teda není moc skousnutelná. Já jsem zase našla takový roztomilý samo-domo kurníkoskleník, zaujala mě na něm hlavně ta zelená střecha, což by mohlo být dobré proti kroupám i letním vedrům - v té podobě, jak je na fotce, myslím pro pěstování moc použitelný není, ale kdyby se to vhodně modifikovalo, zvětšila skleníková část a hlavně zvýšila, pak už bych si to na venkovské zahradě, jako mám já, představit dovedla. Rozhodně víc než ty unifikované hliníkové hrůzy, co se běžně prodávají.
vesnice.kapoan.cz/wp-content/uploads/kurnik.jpg

Re: Skleníky 11. kvě 2011 08:09 #252914

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Tak já jsem díky koupi baráku přišla k polorozpadlému skleníku, který je "přilepený" na dům jednou stranou, což je z části výhoda jako izolace. Ale co mne zklamalo, že jsou tam ty zvýšené záhony - sice na práci a papriky OK, ale na okurky malér, je pro ně nízký tím pádem. takže je různě tahám šikmo cik-cak, kus vodorovně atd. Pak se tam zase nedá projít. Tak to je můj postřeh - bacha na výšku!!!
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: Skleníky 11. kvě 2011 08:11 #252915

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
přilepenej na barák bych brala a zvýšený záhony taky :up. ale nukdy ho mít nebudu, ach jo....Sníh v zimě by mi ho zničil

Re: Skleníky 11. kvě 2011 08:39 #252917

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Emilko, kde jsi vykoukala cenu toho viktoriánského? Já su slepé.

Nemáte někdo skleník z okurkových třílitrovek? Tady v ulici ho mají, je mezi jabloněmi a vypadá to dobře.
Možná i líp ilozuje, tak by mě zajímala ta praktická stránka.
Poslední úprava: 11. kvě 2011 08:40 od HonzaPM.
Moderátoři: Eva L., Květa