Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Skleníky

Re: Skleníky 11. kvě 2011 15:36 #252968

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
nejlepší skleník je žádný skleník - u souseda mají - tak vím ... pořád údržba - nikam nejezdit - i když má autom . otvírání- ono je třeba ve vedra otvírat i dveře. vyměňovat hlínu , přehazovat kompost .... to si raději koupím zeleninu v obchodě.celý rok tam dře jako kůň a když je špatné osivo nebo velká vedra , tak všechno žloutne .na květiny něco menšího - možná....on zase na mně hledí jak na blázna - nepěstuji nic užitečného!!!
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Skleníky 11. kvě 2011 16:32 #252969

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
No, já bych to viděla zcela opačně :) - mám tam od března a pak zase na podzim subtropické rostliny, salát, zeleninovou sadbu - bez něj by to nešlo. Přes léto rajčata, která nemusím stříkat, protože tam na ně neprší, a jinou teplomilnou zeleninu. Otevřený je celé léto durch, takže se nemusí chodit větrat, a týden bez zalévání v pohodě vydrží, když je lehce zastíněný. Pokud je automatické zalévání, odpadá i to. Půdu na jaře vydesinfikuju dusíkatým vápnem a přidám kompost. Žádnou zvláštní práci oproti venkovním záhonům v tom nevidím. Jedině výhody. Když se vychytají blechy, žádnou extra údržbu to nevyžaduje. A přes zimu v něm mám choulostivé nebo nařízkované rostliny.
Poslední úprava: 11. kvě 2011 16:33 od Gabreta.

Re: Skleníky 11. kvě 2011 18:17 #252975

• Kaja
  • Platinum Boarder
mně se teda když už , líbí ten Marty. udělat si takovou zasklenou besídku s pokoj. kytkama a posezením .--- i když, kolik se toho nasedí, že jo....možná je to tím , že už jsem unavená , starší osoba.zeleninu už nesadím .

Re: Skleníky 11. kvě 2011 18:30 #252977

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
Přesně tak. Zeleninu už dávno něpěstuju. Nevyplatí se to. Takže skleník jen na kytky. Čistý, bez záhonů, ale spousty regálů a polic. A pokud záhon tak jen na řízkování a taky přezimování choulostivek. :up

Re: Skleníky 11. kvě 2011 18:30 #252978

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
No vidíš a já zrovna nedávno doma pokynula k takovému nevzhlednému koutu zahrady, řkouc něco ve smyslu, že bych si tam jako, jednou, někdy, na stará kolena, :laugh: představovala skleník (zděný, skleněný, vzhledný) B)
No nesetkalo se to s ohlasem...:down
Poslední úprava: 11. kvě 2011 18:30 od Vlaďka.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Skleníky 11. kvě 2011 18:51 #252980

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
No vy mi zase dáváte :laugh: :laugh: Ten bílý skleník je nádherný, ehmm -Viktoriánský díky ceně neeee....jinak ty skleníky s okurkáčů tu v dědině taky máme, jeden už je zlikvidovaný, druhý zatím je, asi ho má paní G. dobře zrobený bo žádné řasy v něm nejsú vidět :P
Hodně o sklenících je na zahradě.cz, dokonce je tam o petovníku ( skleníku z petek)
samsung1.webovastranka.sk/image/1155_Pet...585_Hotova_stena.jpg
samsung1.webovastranka.sk/forum/907/494_Petovnik.
Já letos rozebrala foliovník, konstrukce je z hliníkových profilů, manžel ji před léty našrouboval na dřevěné trámky, jenže ony zhnily a v zimě pod váhou sněhu se to celé pobořilo. Furt jsem poslouchala jak se to či ono zrobí a nic, tak jsem vzala šroubováky a šla to rozebírat, syn se slitoval a pomohl mi.

Re: Skleníky 11. kvě 2011 18:57 #252982

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Gabreta napsal:
helena napsal:
Skvělé téma, chystám se na skleník od loňského roku, zatím jsem ve stádiu hledání.

www.sklenikypech.cz/index.php
www.vp-sklenik.cz/index.htm

Ovšem viktoriánský skleník je nádherný.

Blíž jsem ty odkazy nestudovala, jen jsem nakoukla, ale tohle jsou myslím přesně ty skleníky s gumovým těsněním a plechovými pásky, o nichž píšu výše B) Všemi stranami do toho táhne, guma puchří a odpadává, skla sjíždějí.

Gabreto, díky! Ono z té nabídky není patrné, jakým způsobem zasklívají.

Chtěla bych skleník právě na zeleninu, především na rajčata, salát, nějakou tu okurku. A taky na fíkovník. Máme fíkovník venku, loni jsme měli spoustu plodů, ale v našich podmínkách nedozrají. Letos přes zakrytí omrzl tak důkladně, že začínáme od země. Miluju fíky a představa, že bych měla vlastní keř, mě moc láká.

Re: Skleníky 11. kvě 2011 19:01 #252983

• Lenas
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 180
tady se taky jeden skleník buduje, jsem zvědavá co do něj dají juliasvitadrommar.blogspot.com/2011/04/vaxthus-grundmalad.html
Následující uživatel poděkoval: Emilka, HonzaPM, Lenka, Kaja, lenpel, maggi, helena

Re: Skleníky 11. kvě 2011 19:05 #252984

• Kaja
  • Platinum Boarder
no jo - ten vypadá plastový - to je asi nejrozumnější, ne???:P

Re: Skleníky 11. kvě 2011 19:18 #252989

• Lenas
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 180
ještě něco zevnitř ... juliasvitadrommar.blogspot.com/2011/05/vaxthus-golv.html vypadá celkem dřevěně :P
Následující uživatel poděkoval: Kaja, maggi, helena
Moderátoři: Eva L., Květa