Heleno, jak jsem psala, mám ten montovaný i podomácku svařovaný. Nevýhody montovaného jsem tu psala, ale když se skleněné tabule při sestavování pořádně zajistí (třeba přidáním těch ohýbaných plechových pásků, které je jistě možné si někde u klempíře nechat nastříhat z pozinkovaného plechu delší (ony ty dodávané jsou dost krátké, blbě se to ohýbá podle potřeby - mluvím však o tom našem typu, už je starý přes deset let, možná je už to dneska jinak. Švagr má nový skleník od loňska, můžu se podívat u něj) a možná by se mohly všechny škvíry mezi konstrukcí a sklem utěsnit silikonem, který sklo zároveň i upevní, mělo by to být v pohodě. Možná se nechá dokoupit i ta těsnicí guma, to nevím.
Fíky by ve skleníku určitě dozrát stihly, jestli jsi nakoukla do těch odkazů, je tam člověk z klimaticky drsného Tachova, který má ve skleníku pravidelně úrodů fíků. Tomu pánovi, co bydlí nedaleko od nás tady v ČB, pravidelně dozrávají venku na dvorku na východní zdi.
Co se týče paprik ve skleníku - v tom, který je částečně zastíněný, se mi nikdy nedařily, zatímco v tom plně osluněném jsem hned první rok, když byla půda odpočinutá, měla 30 cm obry. Jinak tam rostou normálně, samozřejmě v závislosti na tom, jaký je rok. Nevidím důvod, proč by ve skleníku neměly růst