Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Skleníky

Re: Skleníky 12. kvě 2011 11:01 #253085

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Heleno, jak jsem psala, mám ten montovaný i podomácku svařovaný. Nevýhody montovaného jsem tu psala, ale když se skleněné tabule při sestavování pořádně zajistí (třeba přidáním těch ohýbaných plechových pásků, které je jistě možné si někde u klempíře nechat nastříhat z pozinkovaného plechu delší (ony ty dodávané jsou dost krátké, blbě se to ohýbá podle potřeby - mluvím však o tom našem typu, už je starý přes deset let, možná je už to dneska jinak. Švagr má nový skleník od loňska, můžu se podívat u něj) a možná by se mohly všechny škvíry mezi konstrukcí a sklem utěsnit silikonem, který sklo zároveň i upevní, mělo by to být v pohodě. Možná se nechá dokoupit i ta těsnicí guma, to nevím.

Fíky by ve skleníku určitě dozrát stihly, jestli jsi nakoukla do těch odkazů, je tam člověk z klimaticky drsného Tachova, který má ve skleníku pravidelně úrodů fíků. Tomu pánovi, co bydlí nedaleko od nás tady v ČB, pravidelně dozrávají venku na dvorku na východní zdi.

Co se týče paprik ve skleníku - v tom, který je částečně zastíněný, se mi nikdy nedařily, zatímco v tom plně osluněném jsem hned první rok, když byla půda odpočinutá, měla 30 cm obry. Jinak tam rostou normálně, samozřejmě v závislosti na tom, jaký je rok. Nevidím důvod, proč by ve skleníku neměly růst :)
Poslední úprava: 12. kvě 2011 11:03 od Gabreta.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Skleníky 12. kvě 2011 13:03 #253101

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Gabreto, vidím to na exkurzi - když pojedem kolem nějakého výrobce skleníků, tak si domluvím návštěvu a podívám se. Ono jenom přes webové stránky se toho moc nenakouká. Nehledě na to, že bych si ráda vyzkoušela i stabilitu. U nás je dost větrno a od Kyrilla a spol. mám před větry respekt.
Oba odkazy musím důkladně prostudovat, zatím jsem jenom nakoukla.

Rodiče pěstovali rajčata a papriky, každé zvlášním foliovníku. Obojí obrovská úroda. Prostředí v rajčatovém foliovníku bylo na padnutí - vlhko, parno, větračka otevřená, ale ne moc, zalévání horem, papriky milují vlhký vzduch a spoustu vody. Rajčata, to bylo jiné. Zalévání měli vyřešené úplně bezvadně: hadice husího krku zakopaná do země a proděravělá tam, kde byly zasazeny sazenice. Vytažená asi metr po jedné a druhé straně, přivázaná ke sloupku a na konci trychtýř, kterým se lila voda při zalévání. To znamená, že všechny rostliny dostaly spodem vodu ke kořenům, ale bez nebezpečí, že se namočí listy, což vede k napadení rajčat chorobami. Hojné větrání dveřmi i oknem.

Re: Skleníky 12. kvě 2011 13:15 #253106

• Gabreta
  • Platinum Boarder
helena napsal:
- když pojedem kolem nějakého výrobce skleníků, tak si domluvím návštěvu a podívám se. Ono jenom přes webové stránky se toho moc nenakouká. Nehledě na to, že bych si ráda vyzkoušela i stabilitu. U nás je dost větrno a od Kyrilla a spol. mám před větry respekt.
Rodiče pěstovali rajčata a papriky, každé zvlášním foliovníku. Obojí obrovská úroda. Prostředí v rajčatovém foliovníku bylo na padnutí - vlhko, parno, větračka otevřená, ale ne moc, zalévání horem, papriky milují vlhký vzduch a spoustu vody. Rajčata, to bylo jiné. Zalévání měli vyřešené úplně bezvadně: hadice husího krku zakopaná do země a proděravělá tam, kde byly zasazeny sazenice. Vytažená asi metr po jedné a druhé straně, přivázaná ke sloupku a na konci trychtýř, kterým se lila voda při zalévání. To znamená, že všechny rostliny dostaly spodem vodu ke kořenům, ale bez nebezpečí, že se namočí listy, což vede k napadení rajčat chorobami. Hojné větrání dveřmi i oknem.

Heleno, přesně tak, skleníky je třeba okouknout, když je to možné. My máme ten montovaný zabezpečený proti větru přišroubováním dlouhými silnými šrouby k betonové podezdívce.
A o těch rajčatech a paprikách je to svatá pravda:) Já je mám bohužel oboje najednou v jednom skleníku, ale taky to jde :)

Re: Skleníky 12. kvě 2011 19:11 #253150

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Zítra jedu na hobby nasbírám Vám prospekty,...:woohoo: :woohoo: B) B)
A udělám referát.....
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, jaja99, helena, Kachnishte

Re: Skleníky 12. kvě 2011 20:50 #253158

• Gabreta
  • Platinum Boarder
Jako na Hobby sem do Budějc? Taky se tam chystám:) Ale dej bacha, řádí tu nějaký zlodějský gang kapsářů, minulý týden okradlii 12 lidí (co to nahlásili), mezi nimi i jednu známou. Střež peněženku a kabelku jako oko v hlavě. Kvůli tomu se mi tam moc nechce.

Re: Skleníky 13. kvě 2011 05:04 #253164

• lenpel
  • Platinum Boarder
JJ do Budějek tak to dík za upozornění,.....

Re: Skleníky 13. kvě 2011 18:54 #253234

• lenpel
  • Platinum Boarder
Reportáž z hobby,...
Skleníky nic moc prostě normáolka, samá hrachovina,... Takže nic:(
Kytky to bylo něco jiného,... dám někam do kytek,..:silly:

Re: Skleníky 16. kvě 2011 22:21 #253847

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
jeden fešák:http://lh5.ggpht.com/_z4VdqRwljFA/S7h0r21NuII/AAAAAAAABI8/rtRjfkCBrE4/s800/clausdalbyblog3.jpg
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Skleníky 16. kvě 2011 22:23 #253848

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Maggi prodám barák a pozemek a možná to bude stačit, a v tom skleníku by se dalo i bydlet :-) :up

Re: Skleníky 16. kvě 2011 22:24 #253849

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM
Moderátoři: Eva L., Květa