Nemám skleník, alébrž skleníček, takový kompromis, ale na přezimování zakopaných nádob s choulostivkama, např. zrovna fíkovník, výsevy, řízkování a pod. dobrý. Každoročně tam mám jednu salátovku a 1 svačinku, několik rybízových rajčat po ředkvičkách a kedlubnách v brzkém jaru, saláty průběžně. Nám to stačí, práce s tím téměř srovnatelná se záhonem, akorát mi dělá čím dál větší starost lezení po čtyřech

do zadních částí. Zkoušela jsem i papriky, ale vynaložené úsilí se nerovnalo výsledku. Dostala jsem ho zadarmo od kámošky, která ho měla nalepený na barák a měla vlez ze suterénní místnosti, čili záhony do tvaru U vyvýšené, vyklápěcí postranní okýnka pak otevřela napořád a okurky vedla na vrchu skleníku. Pak jí začalo připadat, že barák od něj vlhne, chtěla ho zlikvidovat, tak jsem jí od něj pomohla. Je položený na nízkém betonovém základu a šikminy jsou odklápěcí. Sklo jsme vyměnili za polykarbonát, hlavně z důvodu, že je lehčí na zvedání křídla. Když je horko, celý den odklopeno jedno nebo obě zvedací části, aretováno hákem na kovové konstrukci, která tam byla původně pro rumpál na zvedání, ale po té výměně to už není nutné.
Tady je fotka ještě se sklem.
S odklopeným jedním křídlem
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...start=200&Itemid=112