Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku

Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 14. dub 2012 19:57 #277935

• micha23
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 14
prosím mám na zahradě modrou unimobuňku a chtěla bych jí zakrýt nějakou popínavkou, poradíte která by byla vhodná?
jedná se o jižní stranu díky moc
IMG_1087.JPG
Poslední úprava: 15. dub 2012 06:06 od amazonka01.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 14. dub 2012 20:11 #277937

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Jo, tak o takové prekérce bych mohla vyprávět... Má ji hned za naším plotem soused... tu jen tak neschováš...

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 14. dub 2012 20:15 #277938

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Tak s tim bych si nevedela rady:blink: :blink: K plechu se snad ani nic neprichyti, strasne rychle prirusta rdesno, ale to se tusim oviji, jedine vytvorit nejakou konstrukci.A nebo predsadit kere.

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 14. dub 2012 20:37 #277942

• micha23
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 14
a co kdybych na ní klepla pletivo nebo nějaké dřevo? pomohlo by to?aby se měly po čem pnout?
sakra zahrada je po dvou letech jakžtakž k světu ale tohle mi totálně kazí výhled, ale úschovna je to zas výborná

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 14. dub 2012 20:59 #277943

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Tak kdyz se ti to podari nejak propichnout....:unsure: :unsure: ,po pletivu nebo drevene mrizi se pne cokoliv. ja bych asi predsadila kere, ale nevim, kolik mas mista nazbyt.

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 14. dub 2012 23:07 #277944

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Natřít to asi nejde, co? Taková lesní zelená už by byla přijatelnější :lol: a kari síť před to a pak už můžeš osázet čím je libo, přísavník bude rychlý, ale v zimě opadá, břečťanu to bude na jižní straně trvat déle, ale taky jde.

tak tohle už tu hodinu hledám :-) já jsem věděla, že jsem to nedávno někde viděla :whistle:
www.jetsongreen.com/2010/11/green-cube-i...den-shed-studio.html

taky recyklace použitých palet se mi líbí...kdyby se z nich stlouklo jakési bednění

Poslední úprava: 14. dub 2012 23:43 od danah.
Následující uživatel poděkoval: danate1, Kachnishte

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 15. dub 2012 04:28 #277945

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
danah napsal:
Natřít to asi nejde, co? Taková lesní zelená už by byla přijatelnější :lol:

Napadlo mě to samé a určitě se natřít dá i tu tmavě smrkově zelenou barvu jsem někde viděla(vodou ředitelná) a pak bych teprve přisazovala.

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 15. dub 2012 04:50 #277946

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Jedna z nejhezčích popínavek je Akebia. Rychle roste a má krásné voňavé květy. Nenáročná.
popinave-rostliny.atlasrostlin.cz/akebie-peticetna
www.google.cz/search?q=akebia&hl=cs&prmd...sAQ&biw=1349&bih=743
Následující uživatel poděkoval: vydrik

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 15. dub 2012 05:45 #277947

• micha23
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 14
holky díky moc,
danah to vypadá perfektně, ( už párkrát si mi poradila- tuším s živým plotem ) toto forum jsem vůbec nezlala a bylo mi porazeno na liv...u "-)
navíc manžel je tomuto řešení velmi nakloněn, protože máme ty bunky dvě jednu bílou druhou modrou a dát je do dřeva bude dost nákladné, tohle řešení ozelenit se mu zalíbilo ( a to většinou prý vymýšlím na zahradě samé koniny) takže udělá nějakou konstrukci po čem se budou plazit, a natřít na zeleno zvládnu sama.
řešení pomocí palet je taky zajímavé už to zas vidím v lepších barvách
díky moc, jakékoliv další rady uvítám a hned jdu poslat odkaz na toto fórum mamce milovnici růží

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 15. dub 2012 09:34 #277956

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
evai, preco sa k plechu nic neprichyti? teda, zaskocila si ma, s plechom skusenost nemam, ale mame tu nejake zelezne konstrukcie a pavinic trojprsty nema ziadny problem. obrasta rychlo, na zimu sice opada, ale vytvara dost hustu splet konarov, takze pri lepsej farbe by to casom aj v zime mohlo byt celkom ok.
Moderátoři: Eva L., Květa