Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 16. dub 2012 16:59 #277999

• Milena
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 119
já bych buňku pěkně natřela, pak o ni opřela kari sítě. Znáš? Nejsou drahé a stačí je zapíchnout do země a s mírným sklonem opřít. Pokud půjdou nějak chytnout k buňce, bude to nejlepší. A pak - nejvíc a nejrychleji roste Rdesno. Roste fakt dost mohutně , ale opadává. Dobrý je také podražec. Za dva -tři roky, pěkně naroste.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 17. dub 2012 07:10 #278017

• micha23
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 14
já to rdesno nemůžu nikde najít nemáte tip kde by se dalo koupit?

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 17. dub 2012 10:56 #278030

• Milena
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 119
DSCN6153.JPG

A odkud jste??? Možná nějaký Hornbach by to mohl mít. Jinak určo na nějakých výstavách -Flora Olomouc, Věžky. Tady v okolí Brna bych věděla kam vás poslat, nevím ale odkud jste.:) :)

Tady na fotce je stěna z Rdesna, z jednoho výhonu, ale po 4-5 letech jsem ho musela nemilosrdně vyhodit, nebylo už k udržení, sice jsem ho stříhala, několikrát za léto, ale rostlo jako divoch.
Poslední úprava: 17. dub 2012 11:00 od Milena. Důvod: přidání fotky

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 17. dub 2012 11:26 #278031

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Mileno, vypadá to krásně :up ale i já se jej musela pro jeho rozpínavost zbavit...a když kvete, těch včel xkrát tolik, než na kvetoucím břečťanu.

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 17. dub 2012 12:21 #278034

• micha23
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 14
no holky to jste mi daly, asi si hodím korunou :) , ale to foto je naprosto úžasné

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 17. dub 2012 15:53 #278038

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 18. dub 2012 20:05 #278064

• micha23
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 14
holky tak hlásím, že jsem bunku natřela na zeleno, vypadá myslím už tak o dost lépe, tímto děkuji za tip no a ted už jen něco zasadit, začíná mi v hlavě vrtat to rdesno tím jak rychle roste :whistle:

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 15. kvě 2012 11:14 #278935

• micha23
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 14
bunka_2012-05-15.jpg

holky díky moc za rady bunka je natřena, pletivo natažené, rdesno zasazené a ted jen aby rychle rostlo.
Sehnala jsem jen tři rostlinky tak jsou dost daleko od sebe
Poslední úprava: 15. kvě 2012 11:17 od micha23.
Následující uživatel poděkoval: helena, mišpule, Evka

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 15. kvě 2012 19:22 #278944

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Micho23 -to byl teda fofr :) a vypadá to výborně :up . Rdesno rychle poroste, podle mě vůbec nevadí, že máš jen 3 rostlinky - je to dost hydra a myslím, že časem se těch dvou krajních zbavíš.
Možná není od věci začít vybírat za rdesno náhradníka a zasadit si ho někam do zásobního, aby se rozrostl. Za takové 4 roky budeš ráda, že máš náhradu a rdesno vykopeš :laugh: .
Varinatou by mohl být břečťan, ale toho bych doporučila už teď zasadit mezi ty rdesna - ono mu dlouho trvá, než se na místě usadí a začne pořádně růst. Těch pár let by to řešilo rdesno a pak by ho břečťan vystřídal.
Já takhle mám kombinaci zimolezu a břečťanu - teprve teď po cca 8 letech začíná břečťan dominovat. Je sázen pod jabloní, předpokládám, že když nebude mít kořenovou konkurenci, měl by nastatrtovat rychleji.

Re: Za jakou popínavku schovat nevzhlednou unimobuňku 03. čen 2012 17:30 #279525

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Když jsme tu onehdá řešili rychlerostoucí šplhavce,chci,jako varování pro ty,co by si neprozřetelně pořídili přísavník k ozelenění domu,ukázat,co dovede po vydatnějším dešti.
Před týdnem bylo schodiště přísavníkem porostlé na vnější hranu,bílý vnitřek okna -zastřiženo též
012_2012-06-03.JPG

Moc se na ten třípatrový žebřík těším.J.začne dopoledne,já budu pokračovat odpol.(nahoru-dolů....)
013_2012-06-03.JPG

Okap osvobozuju visem do půl těla skrz zábradlí.Nedej Bože,aby teď přišla nějaká průtrž.
017_2012-06-03.JPG

A tak budeme pokračovat celé léto,2x měsíčně až do října :(
A možná taky ne,protože vloni už jsem zaslechla něco jako TEN PUDE!!!Před pěti lety bych protestovala,teď už asi ne.
Moderátoři: Eva L., Květa