Marijka napsal:
Ahoj Květo,
ráda čtu zasvěcené info z jiné oblasti
Jen doplním, ty kyselomilné asi záleží na oblasti, tady kde jim je obecně dobře třeba malý rhododendron impeditum vegetuje léta (20?) bez potíží a bez opečovávání, ač by měl papírově vymrzat, po největší krutozimě akorát poškozené květy, listy v pořádku (má zimní stín od budovy) - takže bych je nezatracovala všechny šmahem, ale nutno pečlivě vybrat. Pro vás na vápně to bude tedy opravdu mimo, bohužel.
Pokud má někdo kyselejší podmínky a vlhčeji, mohla by to být cesta.
A doufám že vás pobavím, dnes jsem samozřejmě popadla v zahradnictví Deutzia gracilis Nikko

hehe, koukám, že mírná zima s některými jedinci cvičí

( viz semenářství vedle )
Marijko, ony ty moje plky vycházejí ze zkušeností ( zhusta + pouze ) s jednou rostlinou a jsou silně ovlivněny tou zimou 2011/12, kt. by se měla opakovat až po 30 letech (

). Pravdou tedy je, že tenkrát to byla zhouba pro ledacos vč. toho, o čem zahradníci tvrdili, že je mrazuodolné.. Pro to, co tu nebylo dlouhodoběji ozkoušeno, byla průbířským kamenem. Většinou teda kamenem úrazu..
Fakt je, že botanických rhododendronů jsem měla povícero - dlouho jsem po nějakém toužila, klasické jsem se neodvážila pořidit ( když tak koukám do zahrad okolo ). Domnívala jsem se, že nebudou tak náročné, byly ve slevě... no, nejdou tu ( i když jsou v zasazené v rašelině + kys. dubovém kompostu, hnojené jen spešl hnojivem ).
Holt v jiné zahradě.