Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 05. bře 2017 00:32 #316874

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Aleno, pls., nevšimla sis náhodou - měli nějakou ze série Starlet ?
( jen se zajímám, ptž. se švihám přes prsty - NIC si nekoupím :laugh: )

zdá se mi to nebo šli s cenama růží dolů ?
( měla jsem pocit, že loni byly za 400 - ale asi ve větších květníkách - ? )
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 05. bře 2017 00:48 #316875

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Květo, bylo dost velkokvětých, taky se švihám přes prstíky, ale Jazz jsem tam nemohla nechat :laugh: , mám ráda tento typ květů, ceny růží byly do 300,-, nějaké názvy u růží mě vůbec nic neříkaly, něco bylo Meilland, Starlet jsem neviděla, bylo to nafest naskládané, špatně se vytahovalo, kontejnery ty menší, originál Tantau, zavoskované - ale rašící už přes vosk, mám 5 výhonů, slušné. Paní ze zahrady jsem zpovídala, prý mají přijít další, ale co přesně nevěděla.Co chceš, s chlapem za zády, prý to mám k MDŽ :laugh: :laugh:no a tužka a bloček byl doma ....příště
Poslední úprava: 05. bře 2017 01:00 od alenak.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 06. bře 2017 13:08 #316890

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
Chybí mi tu v nadpisu "vyměním, daruji", takže:
k dispozici loňské jarní Austinky:
1ks Jubilee Celebration - www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.37260 (zdroj: Pelcovi)
3ks William Moris - www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.18151 (zdroj: Šíp via zahradnictví Franc)
a klasika:
2ks Rosarium Uetersen - www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.5462 (dvouleté, zdroj: školky Montano)

- je to na mě moc romantika, potřebuji přírodnější. Kdo po nich extra touží a je si jist, že je bude piplat (ne že by to moc potřebovaly, tady prospívaly dobře), tak pošlu zdarma, případně beru nějakou moschatu nebo jednodušší, raději vzrůstnější historickou (do bíla - třeba typ Alba Semiplena, nanejvýš Maiden's Blush, nebo naopak syté např. jako Violacea), klidně řízek.
Prosím SZ.

Děkuji a mějte se pěkně :-)
M.

EDIT: všechno fuč, děkuji za spolupráci a ať rostou :up
Poslední úprava: 08. bře 2017 01:38 od Marijka.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. bře 2017 19:42 #316996

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s eshopem www.ekozahradnictvi.cz Mám tam v merku nějaké okrasné keříky. Předem díky. ;)

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. bře 2017 19:56 #316999

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Zkušenost nemám žádnou, ale nabídka vypadá zajímavě ( prošla jsem jen zimolezy a angrešty) ;)

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. bře 2017 20:55 #317002

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Lucie, já také ne. Ale nabídka je zajímavá. Třeba v trvalkách mají velice široký výběr sibiřských kosatců a poměrně dost dřevitých pivoněk.Ale už nesmím nikam koukat, protože mi došlo od pana Šípa, kdy chci doručit růže. Tak abych se z toho nezbláznila a vůbec to zpracovala.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. bře 2017 21:00 #317003

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Mají moc pěkný výběr, já to asi risknu a objednám. Javor a brslen. Trvalky zatím ne, na ty je ještě čas, ale keře by už mohly jít do země, stejně než to pošlou... Pak napíšu, jak to dopadlo. :)

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. bře 2017 22:40 #317005

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Včera přišly růže od rosen-stange. Poštovné jen 13,5 Eur, kvalita sice o fous horší než u Guillota ale pořád dobrá. Spokojenost. Charleston poslali dokonce zadarmo (byla u něj nulová cena a nereagovali na dotazy). Mohl bych požádat Martu ze Slovenska, jak to dopadlo s loňskými růžemi z Lottumu, které přišly ve velkém množství napadené plísní? Díky.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. bře 2017 01:06 #317006

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
LucieT napsal:
Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s eshopem www.ekozahradnictvi.cz Mám tam v merku nějaké okrasné keříky. Předem díky. ;)

Brala jsem u nich 2x a spokojenost, balík je tedy vždy vycpán všelijakým balastem, aby se nic uvnitř nepohnulo, tak náruč papíru a igelitů do tříděného odpadu, ale rostlinky dorazily v perfektním stavu. Brala jsem tam mimo jiné Stewartii (pan majitel moc ochotně komunikuje, na přání sežene kde co - nebo se o to alespoň pokusí - snad cokoliv. Něco si množí sami, něco povyměňují s ostatními zahradnictvími, lze si tam dohodnout i třeba trvalkový seznam, sestaví ho (buď k odeslání nebo osobnímu odběru).
Měla jsem jednu reklamaci - sháněla jsem betulu papyriferu, ale na květináči (stromek ve vegetačním klidu)byla cedulka "Royal frost" - poslali mi druhou zdarma a stydím se, nakonec vyrašila opravdu papyrifera, ale náhradu nechtěli.
Pan majitel má velkou snahu poradit, pokud si nejste jistí, zda se rostlina hodí do Vašich podmínek.
To je teda reklama :laugh:
Ale opravdu, s takovým (ochotným) přístupem jsem se setkala málokdy.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kika, babkaela, Regina, LucieT

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 12. bře 2017 09:55 #317010

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Marijko, tos snad neměla ani psát.Ale je to moc užitečná informace. Takový přístup se skutečně málokdy vidí.
Moderátoři: Eva L., Květa