Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 22. lis 2018 13:04 #324130

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
alenak : Moc děkuji, hned jsem to napravila omluvou - to bych p. Šípovi fakt nechtěla provést.
Dávala jsem na zahradu příspěvek dvakrát, pokaždé s jiným záběrem a tady se mně stal ten překlep.Ještě jednou dík.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 22. lis 2018 17:02 #324131

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Já dnes objednávku obdržela. Za mě spokojenost, rostliny opravdu moc pěkné. Kupovala jsem 6 ks ovocných, 2 okrasné keře. Keře byly ve velkých 5 l kontejnerech, pěkně narostlé, rozvětvené sazenice, borůvka opravdu krásná sazenice v 5 l kontejneru. Takže co se týká kvality naprostá spokojenost. Jinak i prostokořenné maliníky - silné pruty se spoustou kořenů, u krčku s novými pupeny. Byla to moje druhá objednávka od nich, i s první jsem byla spokojená.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 22. lis 2018 18:35 #324132

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Iviku, moc ti to přeji, po mých zprávách jsi byla v očekávání nad svou objednávkou, hlavně ,že to dopadlo dobře. Zřejmě se moje a Ládi zkušenost týkala růží, ale stejně u nich už nic neobjednám.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 23. lis 2018 13:43 #324134

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Já to mám už vyřešené také, už nic neobjednám ani u nich, ani jinde, zahradu už musím jenom udržovat, nic nového už nikam dávat nebudu :sick: :laugh:

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 23. lis 2018 17:27 #324136

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Láďa napsal:
Odešla mně Kupferkonigin. Pěkná, ale málo kvetla. Místo ní jsem si objednal ze Spomyšle Capri a k tomu ještě Goldelsee, aby se dvěma rostlinami byl můj keřík bohatší. No a dostal jsem Goldelsee s 12 cm kořeny. Mají zde novinky od Tantaua za velmi příznivé ceny ale ta kvalita. A ještě nevím, jestli nebude záměna jako minule.

IMG_1687.jpg

tedy Láďo.... :unsure:

to vlevo by měla být Capri ?
jednou jsem o objednávce rostlin ze Spomyšle uvažovala, inzerovali jeden pryskyřník ( nikde v Evropě už nějaký ten rok nebyl k mání, kdysi jsem jej kupovala za 8E, ve Spomyšli za 100 Kč ), ale právě praktiky, kt. jsem pozorovala v inzerci růží, mě od jakéhokoliv nákupu odradily. Nevěřím totiž, že mají absolutní novinku od Tantau za 149,- Kč, cena dle mne musí být někde jinde ( 10 - 11 E ). Domnívám se, že - v lepším případě - prodávají starý ( nelicencovaný ) kultivar. www.helpmefind.com/rose/plants.php?searc...bSearch=SEARCH&tab=1 .Překup od Poláků.
Nové Capri by muselo mít přece tu žlutou Tantau ceduličku...

stav rostlin tedy tristní :down , ale proti tomu, co ukazuje Alcea ještě ujdou, že...

Alceo, dle mého názoru by ses měla bránit v počátku reklamací. Dle tvého popisu se jedná opravdu o zmetky. ( mmch. ona i ta nalomená podnož zřejmě poroste, ale takto standard I. jakosti rozhodně u růže nevypadá ). V případě, že reklamaci nevyhoví ( poslala bych jen fotky a dopis s žádostí o vrácení peněz ) bych je nahlásila na živnostenský úřad ( blbý je, že Praha ) a Českou obchodní inspekci - místně příslušnou Spomyšli.
Jinak předmět podnikání je v pořádku, mají prodej v obchodním rejstříku uvedený - hned pod těmi nemovitostmi. Jak zmiňuješ Hospodářskou komoru - nemyslím, že jsou členy...
Poslední úprava: 23. lis 2018 19:30 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Jikra

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 23. lis 2018 18:03 #324137

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Už jsem dlouho nic nepřispívala, ale diskuzi sleduji a teď už mi to nedalo.
Nazvala bych to s trochou nadsázky "všeobecný úpadek mravů" nebo "co si neuděláš, neohlídáš sám, za tebe nikdo solidně neudělá". Připouštím, že výjimky jsou, ale čím dál vzácnější.

Já jsem se letos zmítala od zoufalství ke spokojenosti (té bylo méně).
V únoru mě dcera dovezla do Proplantu - přivezly jsme Augustu Louisu, Hansestadt Rostock a Camelota.
Třívýhonové sazenice, subtilní, pěkné kořeny - trápila jsem je dlouho založené a kromě Camelota kvetly a jsou tak 25 cm vysoké takžae spokojenost.

Pak jsem v Hornbachu koupila kontejnerovanou Bonicu - sice vykvetla a vypracovala se tak na 10 cm, ale v polovině roku vypadala, že zmizí bez rozloučení.

Když zahájil prodej Starkl - vyrazila jsem znovu.
Ze čtyř soret jen Jacques Cartier prosperoval, Billet Doux odešel hned, Elfe má 1 holý výhon do 10 cm,
Piano snad vydrží - má jen 2 výhony nizoučké, ale dalo 2 květy - ještě kvete.
Důvod - v kontejnerech kořeny jako klacky silné, bez drobných kořenů, jak jsem je vyklepala tak jsem viděla, že to není dobré. Fiasko a vyhozené peníze a zklamání.

Začátkem podzimu jsem hlídala Proplant, několikrát volala, chtěla jsem ještě H. Rostock a Mariatheresii atd. a on je vůbec do nabídky nedal.

I objednala jsem ve Spomyšli a dala osobní odběr. Přísahala jsem, co neuvidím celé, nekoupím.
V říjnu jsem tam koupila svoji velkou touhu - sakuru a tak jsem byla natěšená. Což tedy nebylo tak úplně na místě. Hned jsem vyjela veřejnou dopravou (čekání na vlak ve Vraňanech víc než 10 minut není opravdu žádný med), ale kdo chce kam ...
Když jsem dorazila k těm pultům s růžemi k výběru, bylo mi do breku. To vypadalo jako den před ukončením prodeje, kdy co zbyde skončí v odpadu. Naštěstí jsem cosi vybrala, ale neměla jsem ten H.Rostock. Asi 3 kusy byly na pultu, naprosto nepřijatelné a paní od firmy se divila, co se mi na nich nelíbí. Ale možná jsem měla divoký pohled, jak mi byla zima, tak požádala kolegu, aby přinesl "podpultovku". Šel mimo veřejný prostor do "zahrady" a přinesl pěknou rostlinu, evidentně založenou v písku. Načež jsem tam bez okolků začala rozbalovat kořeny těch kusů, co jsem už měla. Personál koukal divně, padla i otázka "pani proč to rozbalujete". Naštěstí ty kořeny celkem ušly, tak jsem tam nechala folii, rašelinu atd., růže strčila do tašky, doma pak do sudu s vodou a prchala pryč.

Nedivím se, že ty růže vypadaly tak bídně: mají tam vedle takovou manipulační plochu, viděla jsem na ni vykládát kamion prostokořenných stromků a tam taky byly hromady prostokořenných růží. Brigádníci uplácávali rašelinové baly ručně a z toho si brali prodavači, kteří připravovali balíky k odeslání a dávali něco na prodejnu. Na jak dlouho to byla zásoba netuším, ale růže dostaly zabrat pořádně.

Odpusťte mi tu esej, ale musela jsem se vypovídat. A komu, když ne stejně postiženým? :cheer:
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Jikra, babkaela

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 23. lis 2018 19:13 #324138

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
hmm- tak to je neskutečné . kdysi jsem od Starkla koupila slušné růže. taky Hornbach - tam jsem brávala dost hodně.. žádný problém . p. Šíp nebo Dresla - problémy ani náhodou . asi se dříve takové věci nestávaly. :up

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 23. lis 2018 19:39 #324139

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Květo, díky za nasměrování stížností.Po reakci majitele neměla reklamace smysl.Dám vědět, zda vůbec dostanu odpověď.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 23. lis 2018 20:30 #324140

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Ahoj Fanynko, to mi mrzí, že máš taky takové horrorické zkušenosti se Spomyšlí.....výše jsem psala, jak to tam bývalo před léty, když začínali.
Já tedy po té zkušenosti z jara / psáno výše/ musím chválit Pharmarosu / také psáno výše s fotkami/, teď mají už i český e-shop s platbou za korunky a i na dobírku. A mají kousky, které se opravdu u nás jinde neseženou. Na jaře se chystám zase zkusit nějakou další fešandu objednat. Ty co mám z letoška, rostou parádně / no mají pořádné kořeny od toho, jak je pěstují přímo v květníkách/ a Koko Loko v tom letošním suchu stihlo i "4. flor", poslední kvítek dokvétal začátkem listopadu...celkem ten tří výhonový nováček měl za sezonu 10 květů :cheer: Uvidím, jak přežijí zimu, ale věřím, že dobře.
Jak píše Kája, růže od p. Šípa jsou pro mne opravdu nejlepší. No nemá "plný sortiment", že..... ;) :whistle:

DSC00221.jpg

Tohle je II. jakost od pana Šípa ...Perla :laugh:
Poslední úprava: 23. lis 2018 21:07 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., varouch, Jikra, alenak

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 23. lis 2018 21:48 #324141

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Ještě bych chtěl dodat, že jsem si ve Spomyšli před dvěma lety, kdy ještě měli Poulsenky, objednal Amelii R., Racquel, Prague Castle (obě novinky, které jinde neměli) a Soul. Ten byl jasná záměna, vyhodil jsem ji. Prague ještě nevykvetla, rostlina jakž takž. Racquel je pravá ale podnož vypadala podobně odštípnutá jako u Alceorosy. Zasadil jsem ji do květináče a zatím roste normálně. No a Amelie je také pravá a rostlina byla slabší ale dobrá. Nereklamoval jsem, nechtěl jsem se dohadovat.
Pro informaci fotka růží, došlých od Fryera.

IMG_1732.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., varouch, quendery, Jikra, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa