Nocenky a okrasné tabáky jsou pro mě vyloženě zklamáním. Nocenky jsem zkoušela několik let pěstovat přímo z koupených "mrkví", kvetení nic moc. Taky jsem si nasbírala vlastní semena, celé hromady, ale nějak tuto rostlinu neumím. Tím se mi potvrdilo, že rostliny, co i nezahradníkům rostou zcela bez problému, mi většinou moc nejdou. Okrasný tabák to samé, i přes péči, jakože na rozdíl od jiných vodu dostával, tak výsledek nic moc.
Asi nejhůř dopadla právě ta fiala, nechala jsem dítko, ať si vybere kytičky, že se bude učit pěstovat. No ty jo, neklíčilo to, pak cosi narostlo, ale slabota, dělala jsem co jsem mohla, aby to přežilo, aby teda dítě nebylo úplně zklamané neúspěchem. Podle obalu to měla být letnička, ne dvouletka. No nevím.
Černucha je dobrá, koupila jsem si směsku od Sema, že tím pak posypu volná místa a co se ujme, to se ujme. Hledíky mám ráda, pár let jsem se je zkoušela předpěstovat, moc to nešlo, na záhonu bída. Pak jsem je jeden podzim nevyplela, zima byla mírná, na jaře neskutečně obrazily a kvetly furt. Hromadu semen jsem rozdala sousedkám, sama už je neseju, přesévají se samy.
Ještě když jsem u těch rostlin, co to s nimi neumím. Slézovec tříměsíční (Lavatera trimestris), u babičky nádherné záhony celé roky, u našich stejně. Já je předpěstovávám, vysévám přímo ven, opečovávám a výsledky nic moc. Semena se dají koupit i v Lídlu, moc pěkná kytka, vydrží o ve váze. Akorát já to nějak nemůžu trefit. Letní cypřiš, bytel, který je plevelem všude, roste to každému, tak já zatím ani jednu rostlinu. Mina, popínavka, hrachory popínavky...
Jestli vám taky něco nejde, ráda si o tom přečtu, nebudu mít takovou depku.