Navazuju na debatu z "dělání" tady.
Kirsten i já jsem vetešník

,ale kam se hrabu na mého J.Každý shromažďujem něco jiného.On každý kousek prkýnka,trámku,železného materiálu,já věci s "duší".A tak mám- starý,rezavý hasičský hák,ručně kovanou-úplně obyčejnou,od nějakého vesnického kovaříčka,petlici k chlívku,dvoje stará dvířka od skříňek,že z menších budou hodiny do kuchyně,z větších obrázek.Ale to až někdy vzimě budu mít čas na dekupáž.Na ni jsem mu ze sběru ukradla tři pozink.jednouché hrnce a starou zalívací konev.Ta má sice vyboulené dno,ale já do něj bacím a promáčknu zpět.Mně je prostě líto vyhodit věci,na kterých je vidět um a řemeslný fortel lidí,co je dělali.V sušárně mi překáží stará,nefunkčí singrovka,ale copak ji můžu dát do šrotu,když vidím ty zlaté ornamenty a vypracovaný design?Tyhle věci za krámy nepovažuju.
To všechno jsem si nechala,ostatní,mladší dvaceti let,šlo do háje.Podle feng-šuej(EvoL

)se máme zbavit starých krámů,aby nebrzdily tok energie,věřím tomu,protože jsem měla fakt osvobozující pocit,když jsem zaklapla víko popelnice.
A s těmi stromy-snad by stačilo ošetření-prořezávka.Mrzí mě naše stará jabloň,zákrsky a čtvrtkmeny-to už není ono.