Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže

Re: Kavárna u Krásné růže 27. říj 2012 17:04 #284793

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Kirsten,už asi jo.Celý den to padalo,teď už jsou -2,pěkně to klouže.Navíc fičí opravdu ostrý severák :(
Chudák Pastella,má ještě tolik poupat.To samé minikordeska a mini z penny.
006_2012-10-27.JPG

005_2012-10-27.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 27. říj 2012 17:14 #284795

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Nevypadá to ani trochu optimisticky,ale od čtvrtku se to má alespoň na pár dnů trochu zlepšit,tak uvidíme.;)

edit: je 20.15,podívala jsem se z okna a sníh už dorazil i k nám.:(
Poslední úprava: 27. říj 2012 18:10 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 27. říj 2012 20:03 #284797

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Marto, krasenky...z roztomilych, neznych semenacku narostly rychle 2metrovy obriska, rozvetveny, ve kterych se kazda ruze i trvalka docela ztratila.Nejdriv jsem odstrihavala, pak uz vytrhavala i nevykvetly a to delam hrozne nerada.
7.7.2012001.jpg

tady uz ani nevim, co v krasence roste
Přílohy:
Poslední úprava: 27. říj 2012 20:04 od evai.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Kavárna u Krásné růže 29. říj 2012 09:28 #284880

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Abych nezahlcovala diskusi o ramblerech do stromu...

Kirsten, to je super, ze ty zlomene vetve beres takhle pozitivne, priroda je holt nevyzpytatelna.

Ja si rikala, ze je to zvlastni, ze to ten strom neudrzel a predstavte si, ze jsem prijela z vikendu domu z chalupy a u nasi jablone (v Praze!) jsou taky dve velke vetve zlomene. :blink: Jako ano, ten strom byl stary, ale ze by v Praze o vikendu byla takova kalamita...?
Jeste jsem nestihla nafotit, ale vypada to podobne jako u Kirsten. Jen me to uz netrapi, protoze se stejne budeme stehovat.

A moc se mi libi to tvoje houpaci kresilko, kdysi jsem si ho taky prala k Jeziskovi, lec Jezisek zapomnel. A ted by mi ho prinesl, jenze ho zase nebudu mit kam zavesit. :( :(
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten

Re: Kavárna u Krásné růže 29. říj 2012 18:54 #284918

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
V letošních hicech mě vyloženě dráždily teple a zářivě žlutá,oranžová a červená barva.Tak jsem si nechala jen světleoranž denivky,červenou monardu a vše ostatní vč. rudbeckií(ty šly k máti) rozdala.Zaměřila jsem se na trvalky v bílé,sv.růžové,modré a lila barvě.Více asi použiju i šalvěj.pomouč.-tu mám hodně ráda.
Růže jsem též vybrala (většinou) v těchto barvách(Skalničko ;) )
Prostě,když už sedím v chládku,neschopná pohybu a lapajíc po dechu,nechci civět do plamenů,ale spíš do hry chladivých a klidných tónů.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Kavárna u Krásné růže 29. říj 2012 19:29 #284919

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Aha,tak tohle vysvětlení pro mou antipatii k oranžový a žlutým kytkám mne nenapadlo. Ale prostě je neumím...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka

Re: Kavárna u Krásné růže 29. říj 2012 21:35 #284923

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
mišpule napsal:
Prostě,když už sedím v chládku,neschopná pohybu a lapajíc po dechu,nechci civět do plamenů,ale spíš do hry chladivých a klidných tónů.

:silly: mám to úplně stejně. Ze sezení se chci dívat na hnípací, mdlý, pastelkový záhon.
Ve větším výhledu mi obvykle brání auto, ale když odjede.. tam někde v dáli je růžový a bílý flek. Občas se rozhodnu se k němu doplazit k pokoukání.

Plameňákový koutek mám - schovaný běžnému pohledu, k němu musím dojít. Je fajn když je pršlavo, na jaře a na podzim při pošmournu září barvami.
Ječivky jsou odložené u plotu se sousedkou ( drbací, pomlouvací místo :woohoo: ).

A pak mám zbytek kompostového záhonu. V létě je dost optimistický, na první pohled z něj ční Bonica.. U slavobrány se mohu rozhodnout, jestli se na něj půjdu podívat zblízka nebo se otočím zpět k podzadélníku. Většinou vítězí druhá možnost.
Poslední úprava: 29. říj 2012 21:36 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka, Janik

Re: Kavárna u Krásné růže 30. říj 2012 07:00 #284936

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
mam rada slunickove barvy, a to i v lete. Ale dela mi problem sladeni zahonu ve zlute se zahonem v ruzove.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 30. říj 2012 07:43 #284939

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Mám ráda žlutou. Udělala jsem si kousek záhonu ve žluté, protože jsem potřebovala někam upíchnout Pilgrima a pak Moulinex a Jude the Obscure a jednu NN velkokvětou žlutou a doplnila jsem to žlutými rudbeckiemi a coreopsisy. Tuhle směsku mám proloženou trávami (panicum, pennisetum), bílou mavuní a sedy, takže přechod k růžovým echinaceám není tak hrozný. Tedy aspoň si myslím.

Já neumím v zahradě oranžovou a červenou. Mám takový ten červenooranžový kuklík, líbí se mi, ale nevím, kam s ním. A rudou růži po babičce, kterou jsem letos přesadila, protože s růžovými růžemi jsem ji fakt nesnesla.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 30. říj 2012 10:04 #284946

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Kiko, díky. Nerada dlouho smutním a když je nějaké další řešení na obzoru, proč z toho neudělat klad.

Houpačku z IKEA jsme měli leta v dětském pokoji, když jsme ještě bydleli ve městě. Teď ji máme přes léto venku, přes zimu doma. Ta na zlomené jabloni je myslím z Lídlu.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa