Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže

Re: Kavárna u Krásné růže 30. srp 2012 09:07 #282961

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Vlaďko, zcela chápu a podporuju.

"Rozvášnila" vnímám jako stav se zavřenou peněženkou (namlsat se, ale ovládnout se)
a "rozjela" vnímám jako stav, kdy se pro samé bejlí málem nevlezeme do auta, že... :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Kavárna u Krásné růže 01. zář 2012 17:48 #283074

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Tak jsem si zase projela drobnokvětky,historické a růžovou sezonu.Je to náročný... ;)
Nechce se mi nic a úplně nejvíc se mi nechce do těch jahod.Džungle,propletená svlačcem.Tak se tu poflakuju,venku pošmourno a přistihla jsem se,že se normálně těším na zimní večery,až budu mít na zahradě hotovo a budu projíždět katalogy a plánovat.
Těším se i na předělání kouta u býv.slepičárny,na nové růže.Pak se zase budu těšit na jaro a realizaci vysněného.
Aktuálně se těším na to,že už na škole začnou vařit a J. bude máti zase nosit obědy :woohoo: A taky začne dělat i odpolední a já budu mít večery s KR bez poznámek a přepínání programů v TV.
Zjistila jsem,že jsem vlastně velmi šťastný člověk-pořád se mám nač těšit :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Kavárna u Krásné růže 01. zář 2012 18:12 #283076

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
.....přepínání tv programů a komentáře ohledně KR........to je i u nás doma! Hanka
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Kavárna u Krásné růže 01. zář 2012 22:16 #283082

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kachni, ja uz to nevydrzela, bafla ryc a presazuju (kdyz tedy psi lepidlo chrape), aspon trvalky, delim kosatce, soupu se zvonkama, chystam se na pivonky a persicarie.Je to blaho, kdyz naprsi.
Mispul, v zahrade se clovek porad na neco tesi.A poznamky?U nas nejcasteji leti..."dyt jsou vsechny skoro stejny..":unsure: :unsure:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Kavárna u Krásné růže 01. zář 2012 23:13 #283086

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
no, u nás zní nejčastěji : jestlipa víš, proč se tomu telefonu říká mo-bil-ní ? už zase jsi měla ruce po lokty v záhonech, co ? :lol:

plela jsem, bože to to lítalo. Už pošesté jsem odverbenovávala ( Mišpul, jestli budeš mít taky tak půdu promořenou semeny, tak se máš na co těšit :silly: ), zase metr vysoká kupa stonků. A furt fialovo.
Mrcha, drápe, :evil:

Vyryla jsem pár kontryhelů ( furt nemůžu přijít na bezva obrubu záhonu ), jinak se mi ale do ničeho nechce.

Zítra potřebuju vyčistit vchodový záhonek od plevele, pak si asi dám pár panáků na kuráž a pokusím se zherbicidovat několik těch kořenových výmladků trubače. Mám jich v záhoně 15, některé úplně u keříků růží. Sice každý výmladek po natření herbicidem strčím pod okurkáč ( to to bude vypadat :( ) - ale stejnak se bojím. Načítala jsem, co na trubač je nejvíce zabírající - herbicidy obsahující IPA, bohužel. Na mateřské rostliny dojde někde zač. týdne.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 02. zář 2012 05:35 #283093

• mišpule
  • Platinum Boarder
Květo-k trubači:
co lezlo z asfaltu,jsem Dominátorem stříkla a chcíplo,hurá.Predevčírem jsem ho vzala komplet,nehledíc na yuky,oregano,letničky a hlavně mochyni,ta snad taky zajde(pevně věřím :evil: )Jenže po třech hodinách začalo pršet,sice je částečně krytý přesahem střechy,tož necháme se překvapit.
Už to vidím: mrtvá planina vůkol a nad tím trůní a vesele si bují hydra s desítkami chapadel :laugh:

A na verbenoviště jsem zvědavá :laugh: .Semení se i hastata?
Poslední úprava: 02. zář 2012 05:38 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 02. zář 2012 06:17 #283100

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
mišpule napsal:
.Semení se i hastata?

Mišpule, můžu zodpovědně prohlásit, že se semení úplně stejně. :evil: Navíc ve stádiu malých semenáčků se obě verbeny obtížně rozlišují.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 02. zář 2012 07:59 #283102

• mišpule
  • Platinum Boarder
Tak pěkně děkuju :laugh:
Navleču pytlíky z netkanky,na vybrané rostliny,až začnou dozrávat a holt budu vyškubávat ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 02. zář 2012 09:00 #283105

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Evka napsal:
Květa napsal:
Dívala jsem se na tu mapu a dost mě překvapilo jakým způsobem u nás přechází zona 5 přes republiku.Myslela jsem,že zona 5 bude na jiných místech.

Mne překvapilo, jakým způsobem a jaké zóny procházejí Skandinávií, doteď jsem brala zahrady skandinávských (vyjma dánských) pěstitelů jako vzor pro to, co si mohu dovolit u sebe na zahrádce a ouvej zmýlená!

Tahle mapa je hodně zajímavá, díky!
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Kavárna u Krásné růže 02. zář 2012 09:40 #283106

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Evka napsal:
Květa napsal:
Dívala jsem se na tu mapu a dost mě překvapilo jakým způsobem u nás přechází zona 5 přes republiku.Myslela jsem,že zona 5 bude na jiných místech.

Je to schematická mapa a asi trochu zavádějící v tom, že nebere v potaz nadmořskou výšku, která v ČR hraje velkou roli. Ale v zásadě to potvrzuje i místní zkušenosti s počasím. Ladův kraj je o sněhu (jsme součástí pruhu se zónou 5) - za první republiky tu byl i funkční lyžařský můstek a davy zimních návštěvníků-lyžařů.
Hm, a letošní převládající deště přichází také od JZ plus minus v tomto koridoru. Proto máme poměrně dost vody - srpen 92 mm. Vysočina 44 mm.
Poslední úprava: 02. zář 2012 09:41 od helena.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa