Ahoj Láďo, taky zdravím. S těmi růžemi máš pravdu, už delší dobu tohle pozoruji a tak prostě každý rok nějakou odešlu dál nebo jsou odejity úplně. Protože nepoužívám chemii ani vlastně ničím nestříkám, tak si prostě nechávám už jen ty, které jsou otužilky. A tak jsem až na několik zredukovala Austinky, kordesky, tantauovky a další od renomovaných firem.

U mě navíc tyhle růže strašně rychle stárnou....... nejspíš je to suchem, mrazy, kamením, těmi našimi lesy. Na které růže ale nedám dopustit, tak to jsou růže od p. Györyho / už jich mám skoro 60/.......holky se budou asi smát, že mu tady zase dělám reklamu

Ale jsou to fakt bezproblémové, odolné, životné holky. Je pravda, že to nejsou ti výstavní naducánci, ale udělají spoustu parády i tak.......

Prostě jsem za ta léta "vyměnila sortiment"

A taky jak tu píše Kája, léta přibývají, "těleso" už není to co dřív, takže si to člověk snaží ulehčit. Mám růže pouze v zapojených záhonech. Nikdy jsem ani kůru ani textilku neměla. Na záhonech mám sem tam rozlezlou vrbinu penízkovou, ta trochu zabere místo jinému plevelu, ale když se potom všechno rozroste, tak to ostatní moc šance nemá...ne že by nerostlo vůbec nic

Zatím u mě nic moc nekvete, jen Stanwellka, Rosa harrisonii a rugosa Agnes. Ale chystají se, chystají......