Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 23. bře 2017 22:38 #317322

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Genoveso, pokud na něco věřím, jsou to pátky. Když lze, tak se v té době vyhýbám plánovaným zákrokům, k veterináři nechodím, protože v sobotu je problém řešit nějaké komplikace. V pátek jsou lidé unaveni celým pracovním týdnem. Koncentrace bývá nižší. Navíc částečně duševně řeší i víkend.Z mého hlediska máš dobrý termín. A hezký datum. Naše labradorka šla v poměrně vysokém věku na dost vážnou operaci. Protože nějaký jiný pacient onemocněl, šla 1.9. jako děti do školy. Symbolika nového začátku. A dopadlo to dobře.

A s tímhle nevím moc kam, tak dám sem. Doputovala ke mně pozvánka a zároveň vstupenka pro dvě osoby na výstavu Dům a zahrada v Lounech. Ve dnech 13. až 16.4. Pokud by někdo měl zájem, pošlu. Pro mě je to docela daleko, dcera nevyužije, dostala to ona ale bude pryč. Stačí jen dát na SZ adresu.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Kavárna u Krásné růže II 23. bře 2017 22:46 #317324

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Dámy, česnek kuchyňský, tím že ho tam nechávám, tak je drobný, nevyndávám. Okrasný jsem nepozorovala žádný vliv, třeba se mýlím, nevím.Právě takovéhle rady jsou v knize Tradiční zahrádka. To já pokusničím ráda :laugh: ale taky to někdy nevyjde, proč to ale nezkusit, vždyť naši předkové neměli žádnou chemii a přežili, síla přesličky, kopřivy, kostivalu, heřmánku atd. platí dodnes :)
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Kavárna u Krásné růže II 24. bře 2017 06:15 #317326

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Genoveso, termín operace je v pořádku. :) Nedoporučuje se jen ve dnech okolo úplňku.
Přeju ti, aby byla úspěšná. :)
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Kavárna u Krásné růže II 24. bře 2017 09:46 #317331

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Po lunárním kalendáři zatím jen pokukuju, seznamuji se s principy a víceméně se jím řídím. I když né vždy to jde. Ale hlavně si povídám s rostlinkami, snad mě nikdo neposlouchá. :P

Kavárna u Krásné růže II 25. bře 2017 18:39 #317375

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Tak ke vší té radosti s úhynem růží na půdě díky plísni se mi nějakým způsobem podařilo ztratit nebo se rozložily, já fakt nevím, cedulky od pár růží. Chtěla jsem vysadit do nového záhonu Gertrudu a nevím která z nich to je. Super.

Kavárna u Krásné růže II 25. bře 2017 22:02 #317379

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Bradhal, já to pojistila radši dvakrát. Asi v Kauflandu jsem si konečně koupila zapichovací cedulky na popisky a ještě jsem do některých udělala dírku a přivázala. To snad poprvé v životě.Jen pořádně nevím, čím na to psát. Měli u toho takovou tužtičku ale to mi nepřijde moc dlouhodobé, vzala jsem fix na prádlo. To by snad mělo chvíli vydržet.

Kavárna u Krásné růže II 25. bře 2017 22:22 #317380

• bradhal
  • Platinum Boarder
Sehnala jsem si loni kovovou raznici na písmena (normálně v železářství za pár desítek korun), akorát nemám ten správný materiál k ražení. Nejlepší jsou prý staré žaluzie a ty mají všichni v mém okolí nové. Plastové cedulky mi nějak mizí, ztrácí se v půdě nebo je odfoukne, přidrátovat jsem je pravda nezkusila.
Vylučovací metodou mám tři růže, problém je, že i když by z nich měla být Gertruda největší, tak jsou všecky stejně velké. No tak snad už to bude s nemocemi ok, pobude si v nádobě a teprve na podzim půjde na místo.

Kavárna u Krásné růže II 26. bře 2017 06:59 #317384

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Ahoj Bradhal, zkus se podívat, Gertrude J. by měla mít tmavší výhony- u mě jakoby až lehce vínové. Třeba Ti to pomůže. Právě po téhle zimě jsem to tu hledala přes vyhledávač, protože moje Trudi má komplet takové pruty - mám ji u plotu a nikdy jsem si toho nevšímala. Nebyla jsem si jistá, zda je omrzlá, když je tak tmavá, ale raší všude. Našla jsem pak, že to tady Honza o ní psal.
Poslední úprava: 26. bře 2017 09:19 od JUDY.

Kavárna u Krásné růže II 26. bře 2017 08:34 #317386

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal, Gertrudu poznám vždycky i v bezlistém stavu, má totiž velmi zvláštní odstín zelené barvy na větvích. Jako by v ni vůbec nebyla "přimíchána" žlutá ( nebo jak to popsat).

Kavárna u Krásné růže II 30. bře 2017 21:56 #317408

• bradhal
  • Platinum Boarder
Děkuji za rady, Gertrudu jsem našla. Nicméně nezasadila, ale přesunula na stíněnější stanoviště a asi s výsadbou nakonec počkám na podzim. Můj výsadbový plán je totiž ve stejném stavu, jaký jsem tu ukazovala někdy v zimě - spousta barevných koleček na čtverečkovaném papíru. Na celém záhonu je ode dneška jediná, Bernd Weigel. Mám skoro všechny růže, co jsem chtěla, a najednou jsem bezradná.
Moderátoři: Eva L., Květa