Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 11. čec 2017 22:07 #319877

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3938
Bradhal, opravdu těžká otázka. Já se nedokážu rozloučit s žádnou růžijdou a i ty ohlodaný od vodních potvor myší, jsem vypiplala, ale tak tedy.. Pokud jednu z pnoucích, tak Kordesovou Lagunu - je zdravá, má krásnou barvu a květy, je nepřehlédnutelná. Z Austinek určitě Emanuela a The Mayflower. Crocus byl moje první Austinka a má kouzelné květy, The Mayflower nádherně voní a je odolná. Z kolekce Tantau bych se zase nedokázala rozhodnout pro jednu, Chippendale furtkvetoucí, Nostalgie a Piana, nikdy nezklamou. Tak si říkám, jak je dobře, že nemám místo jen na jednu růži! :silly:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra, bradhal

Kavárna u Krásné růže II 17. čec 2017 06:32 #319979

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
K těm, kteří(ré) máte Rose de Tolbiac, se obracím s prosbou a dotazem. Je možné ji pěstovat jako sadovku ? Prošla jsem několik zdrojů informací a tuto možnost jsem nikde nenašla. Je fakt, že mnohé popínavky dobře prosperují i jako sadovky (např. některé austinky), jen právě u R. de Tolbiac mám pochybnosti.
Budu ráda za zkušenosti. Dík. :)

Kavárna u Krásné růže II 04. srp 2017 09:20 #320309

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Včera jsem měla s mužem hovory, jestli není 40 růží už moc, že budou všude jenom růže a že bych se měla krotit. Kdyby věděl, že už teď jich máme v zahradě zasazeno víc a na podzim jich bude už k 70... a to nepočítám Lense, kde pořád ještě vybírám.
Existuje stav, kdy si člověk nekoupí třeba rok vůbec žádnou růži?

Kavárna u Krásné růže II 04. srp 2017 09:43 #320310

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3702
No nevím, nevím.... možná se najde takový silný charakter...já to tedy nejsem :blush: ....kámoška Dany tomu říká " růžovej chtíč"....jo růže jsou prudce návykový....ale je to krásná závislost , ne ? :laugh: A místo na novou občas vyřeší matka příroda :woohoo:
Poslední úprava: 04. srp 2017 09:45 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., bradhal

Kavárna u Krásné růže II 04. srp 2017 10:48 #320311

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal, nejdřív mě to rozesmálo a chtělo se mi napsat jen že neexistuje :P :whistle: .

Když jsem se nad tím zamyslela, zjistila jsem, že od té doby, co jsem začala chodit na různá "květinová" fóra bylo takových roků asi dost málo :unsure: ( roky, kdy jsem pro samou práci a malé děti pak už nestíhala ani PC nepočítám, to jsem pak nestíhala ani tu zahradu a tedy nic nepřisazovala). Možná v začátcích zahrady, kdy ještě bylo nutné nechávat dětem co největší plochu na fotbal, na trampolínu, na běhání kolem bazénu ( a manžela ještě bavilo sekat trávu :P ), jsem nemohla přidělávat nové záhony a nebylo tedy kam moc sázet. Možná tehdy.

Teď prakticky každý podzim udělám aspoň malou objednávku, nebo neodolám v nějakém zahradnictví :unsure: , ikdyž už opravdu není kam rozšiřovat a často je chudinky trápím v nádobách :blush: .

Naštěstí, jak píše Quen, sem tam nějaká růže odejde sama a je potřeba jí nahradit. Ale taky po těch posledních několika letech, kdy jsem mohla rozšiřovat a sázet jak vzteklá, se to nadšení tak nějak vytratilo a už to není tak hrozné ;) . Víc vybírám ( přebírám), už nemám pocit, že musím mít každou :whistle: ( přesto mám zase objednáno pár kousků ;) )
Následující uživatel poděkoval: quendery, alcearosa, bradhal

Kavárna u Krásné růže II 24. srp 2017 17:03 #320439

• Malajkaa
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 4
Byly doby, kdy za jedinou tulipánovou cibulku jste si mohli pořídit tři domy.

www.csfd.cz/film/375479-tulipanova-horecka/prehled/

:woohoo:
Míša M.
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Kavárna u Krásné růže II 27. srp 2017 15:05 #320440

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Vítej mezi námi Malajko, J.
Následující uživatel poděkoval: alenak, alcearosa, Malajkaa

Kavárna u Krásné růže II 28. srp 2017 09:02 #320442

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Také vítám novou diskutérku. A k nakousnutému tématu: pokud chci novou (nejen růži), musím se něčeho jiného zbavit. Takže hodně práce, např. při výměně růže, kdo to zažil, potvrdí, díra jak na mamuta, škrábance všude, pomoci se nedočkáš, výměna zeminy a to rozhodování před tím.... Já například miluju New Dawn, ale štve mě, že chyta rez a musím stříkat do výšky a výsledek nic moc... V poslední době mě velice mile překvapil Kamelot, na oblouk ideální, tak váhám, kterou jím nahradit, ještě přichází v úvahu Westerland, letos byl ubohý a na oblouk se moc nehodi, já se snad konečného řešení nedožiju :woohoo:
Následující uživatel poděkoval: alcearosa, Malajkaa

Kavárna u Krásné růže II 28. srp 2017 10:20 #320443

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Doufám, že v nejbližší desetiletce takový rok nenastane, že bych si nekoupila žádnou růži. Užitková zahrada je zatím nepolíbená růžemi. :P
Omlouvám se, že jsem tady dlouho nebyla, odchovávali jsme štěňátka a to vždycky spotřebuje všechen můj (neexistující) volný čas.
Poslední úprava: 28. srp 2017 10:20 od LucieT.
Následující uživatel poděkoval: quendery, alcearosa

Kavárna u Krásné růže II 28. srp 2017 22:57 #320464

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Lucie, tak u nás už užitková zahrada políbená růžemi je, vyzkoušej, nevypadá to tak špatně ....
A naše mrňata, která sežerou všechen čas už jsou naštěstí (ale je po nich smutno) od 15.8. z domu ...
Můžu se zeptat, jakou rasu máte ?
DSC02662.jpg

DSC02270.jpg
Poslední úprava: 28. srp 2017 22:59 od babkaela.
Následující uživatel poděkoval: Marta, alcearosa, Dita
Moderátoři: Eva L., Květa