Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 31. srp 2017 23:53 #320519

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Dito, díky za chválu, mamině Chipsi vyřídím. Ona se většinou při focení netváří otráveně, ale přímo jako de.il. A mrňata jsou nejkrásnější když už jdou z domu - ve stádiu medvídků, a to už jsou téměř (pro mne) nevyfotitelní, jsou moc rychlí, tady to ještě byli krtečci. Chtěla jsem fotit králíky, ti se zas pro změnu chovali jak křováci - foťák jim krade duši - zalezli do nejzazších koutů králíkárny. Omlouvám se, jsem mimo růže.
Vaše Růža je asi nesmírně pohodový pes a umírněný, s našimi holkami by lilie takhle nekvetly.
Ale zpět k růžím ... Arthur se letos už totálně zbláznil, novým výhonům ke 3 m moc nechybí, opravdové kandelábry, rady si s ním nevím, nějak ho ošmikám, ach jo. Kvetl podruhé velmi málo, asi jen 5 květů a netváří se, že by chtěl nasadit další. Nakonec to dopadne tak, že bude muset jít na jiné místo, ale kam ?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 01. zář 2017 11:55 #320526

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Přesadit takové monstrum??!!!??? :huh: Být tebou nechám ho tam, kde je (sluší mu to tam) a zkusila bych pokrátit. Já ho mám sice jako floribundu, ale vysledovala jsem, že druhé kvetení je mnohem bohatší, když ho po prvním kvetení ošmikám na těch cca 30cm jako na jaře. Hojně obrazí, doroste zas do metru a rozkvete. I když tobě vyroste mnohem výš ;) , ale zahustí se a možná zakvete podruhé víc. Soused ho má pnoucí jako ty a stříhá ho dost, je to takový obr keřisko. Druhé kvetení sice nemá zdaleka tak bohaté jako první, ale myslím, že výhodou Arthura je, že nemá holé nohy a to zdravé lesklé olistění je samo o sobě dekorativní. Třeba bys k němu mohla zasadit plamének, aby ho popnul B)
Následující uživatel poděkoval: babkaela

Kavárna u Krásné růže II 01. zář 2017 23:24 #320546

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Dito, díky za zkušenost, já ho letos po prvním kvetení téměř nestříhala, průběžně jsem odlamovala odkvetlíky a k dalšímu nedošlo. Teď asi vystřihnu nebo zakrátím nejstarší výhony, ostatní nechám na jaro. Přisazovat nebudu nic, pokrátím jak letos - krajní nejníž, zbytek stupňovitě, aby nekvetl jenom nahoře. Však já se to s ním časem naučím ... snad.

Kavárna u Krásné růže II 13. zář 2017 08:54 #320614

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Nevíte, kdy měl loni Lídl na cibuloviny? Nemůžu to tu najít.

Loni jsem si jich nejen tam pořídila dost, jsem spokojená, kvetlo to hezky v různých zahradách. No ale znáte to, ke štěstí by mi ještě chybělo pár česneků, nějaké barvy tulipánů doplnit a tak. A v obchodech už se cibule začínají ukazovat.

Edit: Tak už jsem to našla, bylo to už od 19. září. Takže budu vyhlížet, jestli to tentokrát také zopakují. Loni jim ceny za stejné rostliny vycházely líp než ty, co jsem měla přímo z Holandska od velkododavatele za velkoobchodní cenu.
Poslední úprava: 13. zář 2017 10:53 od bradhal. Důvod: doplnění textu
Následující uživatel poděkoval: alenak

Kavárna u Krásné růže II 13. zář 2017 13:18 #320615

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Jdu vás pozdravit, dnes mám chvilku nakouknout na KR, snad po měsíci. Moc děkuji všem za krásné fotky jejich kvetoucích růží i jiných rostlin.

Kavárna u Krásné růže II 13. zář 2017 14:43 #320616

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Taky hlídám cibule v Lidlu, vše letos vykvetlo, spokojenost :)

Kavárna u Krásné růže II 17. zář 2017 18:51 #320620

• bradhal
  • Platinum Boarder
Cibuloviny v Lídlu od zítřka!
Následující uživatel poděkoval: Kamcule1

Kavárna u Krásné růže II 18. zář 2017 13:03 #320621

• bradhal
  • Platinum Boarder
Tak v Blansku letos víc prémiových než těch levných, ale to mohlo být tím, co obsluha vytáhla ze skladu. Loni se nabídka taky v průběhu týdne měnila. Jinak ceny a odrůdy v podstatě stejné či podobné jako loni. Měňavé tulipány, směsky cibulovin na společnou výsadbu, letos i ve velkém balení v krabici, nejen v malých, dvoukilová balení tulipánů i narcisů podle barev, výběr slušný. Nějaké hyacinty, bílé sasanky, kosatečky, nízké řebčíky, vysoký jsem našla jen jeden, česneky vyšší i v bílé barvě, modřence žádné.

Pořídila jsem si pár pytlíků tulipánů stejných jako loni, moc se mi líbily, udělám si z nich větší hnízda, koupila jsem si česnek Gladiator na doplnění k mým stávajícím a oranžový vysoký řebčík. Pro větší balení něčeho se tam stavím ještě v průběhu týdne. Ráda bych pořídila světle modrý česnek caeruleum, ale v Blansku nebyl, ani jiné menší česneky. No uvidím.

Kavárna u Krásné růže II 07. říj 2017 13:28 #320684

• bradhal
  • Platinum Boarder
Tak co hezkého jste si dámy vybraly (ok, jsou tu i pánové, takže vybrali) u Dresly?
U varoucha jsem dělala jen malou objednávku, že si nechám místo právě na Dresliny růže a nějak si nemůžu vybrat. Můj seznam se tentokrát moc neshoduje s nabídkou. Ale pár kousků jsem si našla.
A jak vy?

Kavárna u Krásné růže II 07. říj 2017 21:19 #320685

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Pouze jsem koupila cibule tulipánů a narcisů v Lidlu,celkem 5 balíčků, už zasazené, růže na podzim vynechávám, mám ještě pár řízků k zasazení, asi i je zahrabu do země a na místo zjara, ;)

Byl jste někdo na Floře v Olomouci? Měly tam být růže od Meillanda, byly? dík
Poslední úprava: 07. říj 2017 21:38 od alenak.
Moderátoři: Eva L., Květa