Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 25. říj 2017 19:47 #320806

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Bradhal - já nemám nějak vyhrazeno vítací místo , ale na plotě u branky mám svou velkou Larissu .úplně u schodů mám keřovou - nebo je to možná menší popínavá - ostře červenou Madame Juliette
jinak co vím - kolegyně měla sesazeny tři keřové Edenky v půlkruhovém záhonu před vchodem. a ještě cosi po okrajích . to už si nevzpomenu , jestli levanduli nebo co .ale myslím . že bys tam klidně mohla zakomponovat s většími květy / třeba angličanku- nebo tři / a k nim nějakou drobnokvětku / nebo víc stejných / nevím kolik tam máš místa .

madamejuliett.jpg

Madame Juliette -ale asi nebudeš chtít takovou řvavku ;) ovšem kvete ještě i ted´ ..
Poslední úprava: 25. říj 2017 19:55 od Kaja.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Marta, bradhal, Dita

Kavárna u Krásné růže II 25. říj 2017 22:20 #320812

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Bradhal, u mne asi prvni pohled padne na 3 ruze za sebou: Emanuel, Lady Ema Hamilton, CPM. O kousicek vedle je Augusta Luise, ale tu bych jako "vitaci nevidela" (moc se, holka, nesnazi), spis tam bylo mistecko a ona se mi spatne kombinovala, tak je samostatne.
Následující uživatel poděkoval: bradhal

Kavárna u Krásné růže II 29. říj 2017 15:19 #320826

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Ahoj prosím, máte někdo telefon nebo mail na rok.zaruka? Balím jí růže, ale chybí mi adresa a jediný kontakt mám tady zprávu na KR (ta je odeslaná, ale nevím, jak často sem chodí). Chtěla bych je poslat co nejdříve, ať můžou rychle do země... Díky za pomoc.

Update: už se mi ozvala, ignorujte tento výkřik. :)
Poslední úprava: 29. říj 2017 18:36 od varouch.

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2017 07:33 #320831

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Já mám na záhonu od plotu ke vchodu The Fairy, v kombinaci s levandulemi.
Výběr ale byl i proto, že je to na palisádách, takže jsem chtěla, aby na chodníček přepadala a na výšku nebyla moc vysoká.
A efekt kvetefurt (i když začíná nejpozději) je dobrý.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, bradhal, Dita

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2017 07:57 #320834

• Kaja
  • Platinum Boarder
to bude moc hezké -- ještě ten plotek na bílo - už jsem něco podobného viděla na FB . ještě mezi tím byl pravidelně kontryhel . fotku nemáš?

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2017 08:01 #320835

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Nejsem zrovna růžařka (však už jsem psala několikrát) a mám ráda pestrost, ach jo. Do prťavého záhonku, do kterého se vejde jen jedna růže, mám vyhlídnutou Maurice Utrillo helpmefind.com/rose/pl.php?n=44620 . Ale ono to tak hned nebude.
DSC00042.jpg

Fotka je z kláštera v Klosterneuburgu, měli chybnou popisku.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, alenak, bradhal, Dita

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2017 08:54 #320838

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Ta se mi taky líbí, viděla jsem ji naživo u Starkla, ale nakonec nekoupila, protože mám problém s barvami. Jako jsem levá na barevné kombinace. Ale v té Čáslavi to byly pěkné květy, takové veselé, živé.

Pořád kombinuje, mám posledních pár dní, růže od Šípa jsou už na cestě, od Lense asi taky, nějak to do těch záhonů budu muset naskládat. A právě z těch barev jsem nerozhodná, bude lepší vypadat bílá austinka Susan s nízkou bílou nebo tam dat raději barevně výrazný Lycidas? Nebo raději světlejší Heavenly Pink? Nebo raději vyhodit ty bílé nízké a dat místo nich fuchsiový Souride d´Antan? A co k němu...a tak furt dokola, samé otázky, samé otázky.

Jako opravdu obdivuju ty hezké zahrady tady a ty barevné kombinace, co umíte vytvořit. Já se v tom plácám. No nějak to dopadne, zasadím to a příští rok uvidíme. Když tak vytáhnu rýč, i když velice, velice nerada.
Následující uživatel poděkoval: Dita

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2017 09:10 #320839

• Kaja
  • Platinum Boarder
bílá s bílou by mohla být zajímavá , ale asi bych k té bílé Austince dala Heavenly Pink uvádí se do 100cm .k nim levanduli , ale já preferuji kontryhel. tyhle růže nemám - je třeba zjistit , kdy má která vrchol kvetení .

kontryhel_2017-10-30.jpg
Poslední úprava: 30. říj 2017 09:15 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: babkaela

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2017 10:09 #320842

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Hmm, všichni máte kontryhel v takových trsech. Já letos dostala od kamarádky odkopnutý, ale pořádný velký kus toho byl. Aby se dobře rozrostl a měl dost místa, rozdělila jsem ho na několik menších, jako zhruba ve velikosti do litrového květináče, ne K9. Zasazené to bylo do dobré země, část z nich na slunci, část v polostínu, zálivka přes léto. A jsou mizerné. Všecky. Nechám je tam a uvidím, jestli na jaře obrazí. Ale čekala jsem hydru a u mě je to chcípáček.
Proti tomu různé kakosty, to jsou teda draci. Ujaly se i takové pidiocásky, co jsem byla líná s tím zajít do kompostu, tak jsem je pohodila na kraj záhonku a teď je tam kakostoviště. Některé i kvetly, neskutečné.
Následující uživatel poděkoval: Dita

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2017 11:26 #320845

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
U mě kontryhel taky vůbec neprosperuje, mrzí mě to, protože jeho kombinace s růžkama je úžasná. Tak jsem vsadila na suchomilky většinou do šeda a stříbrna jako je pelyněk, levandule, perovskie, kari(nádherný stříbrnobílý keřík, ale nevím, jestli přezimuje..), veronica, šalvěje, šuškardy a plazivé rozmarýny... Jenže teď mám stejně jako bradhal hlavu v pejru, tisíce otázek kam co zasadit, přesadit, tisíce kombinací, aby to nějak vypadalo, ale už to pomalu vzdávám :unsure: Zjišťuju, jak hooodně jsem to přepískla, když jsem objednala těch 70 sazenic :whistle: Asi dvě třetiny z toho mám jakž takž vymyšleno, kam přijdou, ale ten zbytek nevím.. V záchvatu šílenství jsem objednávala stylem "tu chci a tu taky, jééé ta je krásná, šup s ní do košíku" a je z toho maglajz, každý pes jiná ves. Místa zoufale málo, no výsledek bude přinejmenším zajímavý :sick:
Moderátoři: Eva L., Květa