Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 08. říj 2017 08:19 #320687

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Hm, tak jsem dostala od Dresly líbesbríf, že mnou vybrané růže už jsou všechny vyprodané. Tak nic. Počkám zase na rok.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 09. říj 2017 21:21 #320694

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Zdravím všechny po delší přestávce.
Aleno, na Floře jsem byl hned ve čtvrtek. V pavilonu A na informacích jsem se na Meillandovy růže ptal, nikdo nic nevěděl, ani když pracovnice volala na ústředí. Prý až na jaře. Upozornil jsem je na mylnou informaci na internetových stránkách Flory Olomouc. Slíbili, že ji odstraní. Na stáncích jsem nic zajímavého neobjevil. Záplava polských bezejmenných růží s obrázky. Jinak Tvoje fotky jsou krásné. Jestli odpovídají reálu, tak máš nádherné růže. Sirius, Bordure a., Evy - fantastické. Naopak u mne byl tento rok kritický, nemám co ukázat. Strašné horko a sucho už od května. Od poloviny září deštivo.
Jestli to bude možné, prosím o Vaše fotky. Zdá se mně, že letos nějak jejich prezentace zde vázne. Květo, těším se na Tvoje novinky, o kterých jsi se v zimě zminovala, konkretně Šeherezády, ale i Massadovek. Evo, určitě máš pro mne rizikové novinky a fotky fialové záměny od Agelu. Lukáši, mohl bys nějak zhodnotit Passillo od Poulsena? Mišpul, jak moc narostla Cybelle? Na petales uvádí výšku dokonce jako u popínavky. Jano, jako Tebe mne od honby za novinkami zastavila větší lonská objednávka, můžu se zeptat, co jsi nakoupila? A jak jsi spokojená se Scentes Memory, bývá brzy vyprodaná. Děkuji.

Kavárna u Krásné růže II 09. říj 2017 22:00 #320695

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Láďo, děkuji, ty fotky opravdu odpovídají reálu, Bordure a. a Evy, ty opravdu upoutávají každou návštěvu, Evy je letos výborná. Mám ještě Bordure Magenta, ale ta má na podzim trochu padlí, i se mi zdá, že tolik bohatě nekvete. Ptala jsem se na Floru proto, že mám touhu na jednu jeho růži, je teda žlutá v roz.HK,odsoutěžená, letos jsem tam pobývala více při DOD a konečně ji zaregistrovala, prostě nevím, jak jsem ji mohla opomíjet :laugh: , slunce, voda, dokonce krupky - a ona nic, nemá jméno, pouze číslo. Mimochodem, Evy by Ti na sucho a horko šla, můžu poslat příští rok řízek, stojí zato. :)
Růže, které jsou u mě nemocné, odcházejí, nestříkám. Oprava letos 1x postřik.
Následující uživatel poděkoval: Láďa, alcearosa

Kavárna u Krásné růže II 10. říj 2017 08:17 #320698

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ahoj Láďo, jak se ti daří, dlouho jsme tě tady neviděli. :)
S rizikovými novinkami zatím neposloužím, možná si je ujasním až při hodnocení Top 2017. Moc jich nebude, nákup růží jsem hodně omezila, není místo. :(
Záměnu od Agelů jsem stále ještě nerozluštila a asi už nerozluštím. Je to opravdu záhada. Ale už mě to netrápí. Je to krásná růžička, kvete celé léto, je absolutně bezproblémová. A ještě navíc krásně voní. Co bych mohla chtít víc ?
Její fotku ráda přidám.

zhada_2017-10-10.jpg
Poslední úprava: 10. říj 2017 08:57 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: MartaZ., Láďa, Ajka, alenak, Marta, alcearosa, luci, Dita

Kavárna u Krásné růže II 10. říj 2017 09:01 #320701

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kiko, jsem na tom stejně. Jako růžaři - nerůžaři mi fotky dost pomáhají. Zvláště ty z normálních zahrad. Někdy si tam člověk nahledá nějaké inspirativní zákoutí, které by ho třeba ani nenapadlo.A navštívit všechny, kteří mají krásné růže, je dost obtížné.I když dost inspirativní.

Text je i poděkováním třeba Lukášovi a Alenak. U ní bylo na zahradě taky nač koukat.Třeba na její Korsary vzpomínám stále. :up
Následující uživatel poděkoval: Kika, Láďa, alenak, alcearosa

Kavárna u Krásné růže II 11. říj 2017 16:10 #320717

• bradhal
  • Platinum Boarder
Nikdy nevím, kam to napsat - pro brněnské a okolní - v Zahradnictví U Mašků mají ještě nekolik Ghislaine de Feligonde, za 149 (pak nějaké pnoucí - Veilchenblau, Excelsu, Dorothy, Iceberg, zbytek různých Fairy a balené ve folii čajovky za 79).
Zbytky Kordes a Tantau a stejné čajovky i u Brabce a v Šebrově. Zatím nic zajímavého.
Následující uživatel poděkoval: Láďa, Dita

Kavárna u Krásné růže II 20. říj 2017 09:36 #320752

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
děvčata i hoši - všechny vás zdravím . zase se tu ukážu , ale momentálně nemám toho času . všechno mi trvá 2x tolik jako jindy, takže snad později , jak už nebude tolik práce na zahradě. .musím napravit lońské resty. pak si v zimě budem lebedit ve fotkách svých miláčků a taky diskutovat

DSCN5376_2017-10-20.jpg
Následující uživatel poděkoval: sany, Kika, Ajka, alenak, Marta, alcearosa, luci, LucieT, Dita

Kavárna u Krásné růže II 20. říj 2017 18:59 #320756

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Bradhal -- tohle je taky Bonica. sice climbing , ale raději jim dej prostor -

Kavárna u Krásné růže II 20. říj 2017 21:08 #320757

• bradhal
  • Platinum Boarder
Jo, poznala jsem, díky za fotku. Ještě to přeměřím, ale udělám to asi jednoodrůdově - našla jsem ještě jednu Bonicu volnou. Takže tam budou tři vedle sebe, k nim dopředu do mezer nějaká doplňková levandule, šanta a dozadu nějakou vyšší trávu. Uzavírat to bude ovocný stromek vzadu, mohlo by to kompozičně vypadat snesitelně.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Kavárna u Krásné růže II 25. říj 2017 18:56 #320803

• bradhal
  • Platinum Boarder
Jakou růži máte jako první u domu - "vítací"?
Podle čeho jste vybíraly (i)? Furt se v tom plácám, nevím, jestli dat přednost bohatému kvetení menších růží nebo velkým vonným květům ostinek.
Moderátoři: Eva L., Květa