Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 29. srp 2017 09:46 #320473

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Tak jestli nevadí fotka s pejskem... tak aspoň tematická Růženka v růžích :laugh: Jinak chováme bloodhoundy.

DSC_8979.jpg

Na podzim mám objednaných 15 růží, z toho půjde 8 právě do té užitkové zahrady k plotu, hlavně popínavky, historické. Musím na mojeho opatrně a pomalu, není tam moc volného místa. Samé jabloně, višně, 3 obří ořešáky a moje malá zahrádka s rajčaty a cuketami. Letos na podzim chci ještě vysadit třešeň kvůli dětem a ještě další rybíz. A taky hrozně toužím po šácholanu, ale nemám ho kam dát. Nejradši bych vykácela ty přestárlé polosuché jabloně a nasadila nové, ale můj nechce ani slyšet. No je to boj. :S
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alenak, Marta, babkaela, Dita

Kavárna u Krásné růže II 29. srp 2017 11:33 #320474

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3702
Lucko, paráda....fotka jak do kalendáře. :laugh: Taky si zahradu bez těch našich ušatých bíglíků neumím představit :whistle: :whistle:
Následující uživatel poděkoval: LucieT

Kavárna u Krásné růže II 29. srp 2017 21:55 #320478

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Lucko, děkuji. Kráááásná Růženka a v růžích jí to sluší. Naši demoliční četu bych mezi kytky pustit nemohla, to by dopadlo ....
U nás užitková, žrací, zahrada převládá. Ukrajuju po kousíčkách. K plotu se nevejde nic bo i tam jsou ovocné stromy. A docela tvého muže chápu, u nás jsem brzdou náhrady starých (i když ne polosuchých, zatím, syn na jaře prořezal slušně) za nové právě já.
Přeju moc, aby "boj" byl úspěšný (i když ono se to v pravý čas tak nějak vyřeší samo) a ať vše zdárně roste.
PS Touha po šácholanu mne už před nějakým rokem přešla. Místo se nakonec našlo, ale zachtělo se mi sladkoplodého jeřábu.
Následující uživatel poděkoval: LucieT

Kavárna u Krásné růže II 31. srp 2017 16:23 #320485

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Babkaelo, úžasná mrňata i maminka :) No ovšem ten tvůj Arthur Bell roste zase někam do nebe! :laugh: Už ti kvetl podruhé?
Lucko, opravdu povedená fotka a na této krásné rase není aspoň vidět otrávenost při focení. To ta moje Růža když zmerčí foťák, tak nahodí tak znechucený ksicht, že fakt je dost těžké potom vybrat nějakou normální fotku. Musím se plížit jak paparazzi a využít momentu překvapení. Jedna jediná za celé léto se povedla s Kosmosem (tu už jsem někam na fórum vložila), tak teď si dovolím ještě jednu pro změnu s liliema ;)

P1090270.jpg
Poslední úprava: 31. srp 2017 16:24 od Dita.
Následující uživatel poděkoval: babkaela

Kavárna u Krásné růže II 31. srp 2017 16:37 #320486

• Dita
  • Gold Boarder
Jinak co se týče sladkého růžového mámení, tak jsem asi taky zešílela.. Myslela jsem, že jsem objednala kolem 30 - 40 sazenic, ale včera jsem se snažila si trochu rozkreslit, kam co přijde a zjistila jsem, že objednávky čítají celkem 71 kusů :huh: Nevím, jak se to mohlo stát :laugh: Prostě oči by jedly, no a teď ještě přijít na to, jak nafouknout prostor.. Máme ho tady sice celkem dost, jenže je zatím nepoužitelný, protože každý kout je vyplněný nějakým stavebním materiálem. Pořád se něco někam přesouvá a nemá to konce, když se přestavuje :dry: No a až se místečka budou postupně uvolňovat, tak nastane boj s přítelem, který si už teď myslí, že bych se měla jít léčit :silly: Do té doby musím téměř všechno nějak nacpat před dům... Aspoň to bude i pro potěchu kolemjdoucích B)
Následující uživatel poděkoval: quendery, alenak

Kavárna u Krásné růže II 31. srp 2017 18:49 #320488

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Dito, držím palce :) .
Já když takhle předloni objednala moc růží najednou, nebyla jsem schopná udržet všechny informace o nich v hlavě ( výškaxšířka, barva, šlechtitel, typ květu apod.). Musela jsem si udělat excelovskou tabulku a tam si to napsat a pak jsem si udělala sloupeček a do něj vyloženě vložila barvu, abych to měla ještě přehlednější. A pak jsem si stáhla obrázky jednotlivých růží a šoupala s nimi po volném listu ( taky v excelu - jde to líp než ve wordu).
Ve výsledku jsem si to pak vytiskla, v domění, že dle toho budu sázet, ale nakonec jsem stejně ještě během sázení nadělala drobné změny ;) . Ale pomohlo mi to se zorientovat a dobře si to rozmyslet. Ty, co přežily ty následné roky jsou dosud na svých místech. Neříkám, že je to ideální, třeba Larissa se vymkla kontrole :P , ale je to snesitelný pohled :) . Barevně to myslím vyšlo, jak jsem chtěla, jen ty velikosti někdy nevyšly dle předpokladů :whistle:
Následující uživatel poděkoval: Dita

Kavárna u Krásné růže II 31. srp 2017 22:11 #320508

• Dita
  • Gold Boarder
Jakože velikostně větší než jsi čekala? Já jsem teda zvědavá, jak tohle dopadne, páč teď mám před domem 30 růží plus nějaké trvalky a docela se to za ten první rok slušně rozrostlo. Když tam nacpu dalších 50 - 60, tak to bude fakt zajímavé :laugh: Naštěstí jsem si objednala dost malých růžiček u p.Šípa. Už neplánuju ani žádné další trvalky, stejně mně ty stávající sousedova kočičí tlupa rozválela na placky :dry: Zůstane několik levandulí,perovskie a sedum, stejně tu mám suchopár.. To plánování, kam co dát, je fakt alchymie, to potvrzuju ;) Dělat to až po příchodu sazenic, tak mě z toho praskne hlava a hlavně násada od rýče, takže si to potřebuju postupně předkopat...

Kavárna u Krásné růže II 31. srp 2017 22:47 #320514

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3702
:laugh: :laugh: :laugh: Tak to já jsem už ve stádiu, že když mi snacha nedávno přivezla tři růže, tak chodím po zahradě a koumám, kam je dát....ale místo se vždycky nějak najde...... :whistle:

Kavárna u Krásné růže II 31. srp 2017 22:58 #320516

• Dita
  • Gold Boarder
Jj Quen, prostě se najít musí! :laugh:

Kavárna u Krásné růže II 31. srp 2017 23:51 #320518

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Dita napsal:
Jakože velikostně větší než jsi čekala?

No, spíš si tak jako dělaj, co chtěj :P .
Některý, ač by "papírově" měly být vyšší, a tudíž jsou v pozadí záhonu, se rozhodly, že budou malé a některé z těch v popředí se rozhodly, že budou dělat dlouhé pruty :unsure: . Některé se rozhodly, že nebudou krémové, ale žluté atd..
Hodně pomohl letošní jednotný střih těsně nad zemí ;) a ty chameleony jsem prostě musela přesadit :whistle: , konkrétně Frozen Flower Circus a Lions Rose se prostě rozhodly, že budou žluté a to je pro mě v růžovém záhonku problém :whistle: . Znamenalo to přesuny napříč celou zahradou, ale nakonec sousedí s Jiřinou Bohdalovou a sluí jim to spolu ;) . Jejich místo letos zaberou čekatelky v květníkách ;)
Moderátoři: Eva L., Květa