Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Fotografie růží na HMF

Re: Fotografie růží na HMF 05. bře 2013 14:08 #286467

• Micak
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Omlouvám se za off topic, ale nevím, do jakého jiného fóra vznést dotaz.

Pokoušla jsem se zaregistrovat do Help me find - vyplnila první registrační okno, kde je jméno s nickem heslem apod., dala continue a další okno, kde jsem si měla nastavit parametry účtu, zůstalo jakoby nedokončené, prázdné, nezbylo mi než ukončit snahu po nějaké době. Nicméně teď, když se snažím zaregistrovat, už to zná nick a mail a tvrdí mi systém, že to tyto položky už zná a nemůžu je použít pro nový účet, ale když se hlásím v Sign in jako už řádný člen, tak mě to nechce pustit, že to takový Nick nezná a že mám kliknout na button New member, ale tam mi to tzas tvrdí, že už můj nick a email existují v jejich účtu....a tak dokola. Zkoušela jsem to ze dvou počítačů, zkoušela jsem si založit i nový účet s jiným nickem a zase to samé...

Neměl někdo podobnou zkušenost? Jsem blond, přiznávám...Ještě mi zbývá možnost mou lámavou angličtinou napsat administrátorům HMF, ale to nevím, jestli to zmáknu tak, aby to pochopili.

Kdyby nic, tak aspoň děkuji za možnost vyjádřit svou frustraci B)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Fotografie růží na HMF 05. bře 2013 14:17 #286469

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Micaku, já mám takový pocit, že tam nějakou dobu trvá, než to naběhne. Registrovala jsem se už kdysi a pamět mám děravou...ale myslím, že to nějaký ten den trvalo. Také jsem se tenkrát hněvala na svou neschopnost...

Re: Fotografie růží na HMF 05. bře 2013 16:25 #286474

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Micaku,pro běžné vyhledávání růží registraci nepotřebuješ,ledaže bys chtěla vkládat fotky či podobně.

Re: Fotografie růží na HMF 05. bře 2013 21:55 #286481

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Mně se přesně to samé stalo na Krásných růžích a nakonec nezbylo, než napsal adminovi, co se děje. Můj účet byl neznámo proč vyhodnocený jako spambot a vyřazený... Zkus to i lámanou angličtnou - no a co, na HMF chodí lidé z celého světa a většinou nevládnou perfektní angličtinou ;) Kdybys chtěla nutně pomoct, napiš sz, dáme to dohromady :)

Fotografie růží na HMF 06. úno 2017 09:54 #316030

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Dáváte ještě fotky na HMF? Občas mě tam překvapí, že u některých růží, ani ne novinek, tam není skoro nic. Třeba u některých Lensovek, které tu jsou rozšířené. I když moc růží nemám, dávala jsem k pár s méně fotkami svoje, stejně tak u klematisů. A mám dotaz - můžu jako obyčejný člen založit novou kartu pro nějakou odrůdu? Poradíte jak? Děkuji.

Fotografie růží na HMF 10. úno 2017 09:38 #316065

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
kdysi jsem na HMF byla přihlášená . ale přihlásila mě tam dcera . já to neumím . po nějakém čase , kdy jsem tam nepřispívala se samo odhlásilo . tak ti neporadím . a se mi cosi zdá , že pak chtěli nějaký poplatek .

Fotografie růží na HMF 10. úno 2017 11:13 #316068

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Já občas přidávám fotky, není to problém. Může kdokoliv, kdo je přihlášený.Ano, občas se tam objeví žádost o příspěvek, ten je však dobrovolný..... Novou kartu nevím, kdo ji může přidat, možná by věděl Honza. Mám takový dojem, že když jsme chtěli přidat nějakou růži pana Györyho, že nám v tom pomohl p.Ježovič.
Jinak pokud by někdo chtěl přidat novou růži na rosebook.ru, tak to není poblém, vyplní se taková tabulička....jen se musí čekat na schválení admina. Pár jsem jich tam kdysi přidala...taky tam mají "bílá místa " . :laugh: Jinak fotky přidávat jde tak dobře, jen nesmí mít víc než 2MB . Samozřejmě musí být dotyčný taky přihlášený :whistle:
Poslední úprava: 10. úno 2017 11:18 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., bradhal

Fotografie růží na HMF 10. úno 2017 14:48 #316071

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Quendery, viděla jsem tvé fotky na rosebook.ru a docela mě už tehdy zajímalo, jak se přihlásit a přispívat. Musí to být v ruštině ? Nebo si to z češtiny přeloží sami ? Považuji rosebook z některých hledisek za kvalitnější, než HMF. Když nic jiného, tak popisy růží jsou důkladnější a z komentářů se lze také hodně dozvědět.

Fotografie růží na HMF 10. úno 2017 15:19 #316072

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Evo, já osobně rosebook taky preferuju....tam nahlížim jako první, až pak na HMF. Navíc mě strašně baví ten sloupek na pravé straně, co velmi přehledně růži charakterizuje a to člověk vůbec nemusí umět jazyk, že..... A pak když něco roste např. pod Moskvou nebo ve Vladivostoku, tak to snad poroste i u mně na zahradě :woohoo:
Přihlásit se jde velmi snadno. Na stránce vpravo nahoře " Зарегистрироваться", vyjede formulářík, kam napíšeš normálně údaje latinkou, zaškrtneš příslušná okýnka a opíšeš na konci "znaky" a je hotovo. :whistle:
Já osobně přispívám v ruštině, asi je to lepší.....samozřejmě používám překladač,/ přepínat na ruskou klávesnici, to je makačka/.....dá se to vykoumat,aby to mělo hlavu, patu......a potom prostě ctrl- C, ctrl-V a je to. Je pravda, ze začátku jsem se omluvila, že i když docela rusky umím, tak že občas to asi bude kostrbaté...no překladač..... ale všichni mě ubezpečili, že to vůbec nevadí....je tam v diskusích velmi přátelská atmosféra. :)
Poslední úprava: 10. úno 2017 15:21 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., alenak, JUDY, Regina

Fotografie růží na HMF 10. úno 2017 16:18 #316073

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
quendery napsal:
Evo, já osobně rosebook taky preferuju....tam nahlížim jako první, až pak na HMF. Navíc mě strašně baví ten sloupek na pravé straně, co velmi přehledně růži charakterizuje a to člověk vůbec nemusí umět jazyk, že..... A pak když něco roste např. pod Moskvou nebo ve Vladivostoku, tak to snad poroste i u mně na zahradě :woohoo:

Ano, přesně tak. Zkušenosti pěstitelů na HMF ( např. z Kalifornie,nebo Floridy) jsou mi k ničemu. A v popisech růží jsou někdy tak velké rozdíly, že se mnohdy nedozvím ani klimatickou zónu, náchylnost k chorobám, rozměry a tvar keře a mnoho dalších důležitých informací. Rosebook je v tomto směru perfektní.
A s tou přátelskou atmosférou máš taky pravdu. Našla jsem si tvůj profil a pod tvými fotkami zahrady ten příval milých slov na tvou adresu. :)
Zatím jsem si na příspěvek netroufla. Jednak nerada komolím cizí jazyk a překladač se bojím použít, aby z toho nevyšla nějaká nesmyslná slátanina. S googlem nemám v tomto směru nejlepší zkušenost. :unsure: No, uvidím, třeba se časem odvážím.
Následující uživatel poděkoval: quendery, Regina
Moderátoři: Eva L., Květa