Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Fotografie růží na HMF

Fotografie růží na HMF 24. led 2009 09:45 #213

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Dobrý den dreslo,
prohlížím si fotografie zahrady z loňského léta a přitom mě napadlo, že bych mohla poslat nějaké růže na HMF. Stále tam žadoní o fotky, tak chci vyhovět, že. Navíc u některých odrůd nemají vůbec žádné - např. u Varny, kterou mám, nebo jen 2 u Golden Years, taky mám a hezčí! Tak jsem to zkusila. "Operace" proběhla hladce, fotky odešly, ale už je to týden a nikde nic. Nevíš, prosím, kde může být zádrhel ? Ne že bych byla tak nedočkavá (no trochu jo), ale mám vybrané ještě některé další fotky a teď váhám, jestli má smysl je posílat.
Zdraví Eva.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Fotografie růží na HMF 24. led 2009 10:59 #214

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Evo, jdeme to otestovat, napíšu výsledek.

Re:Fotografie růží na HMF 24. led 2009 11:48 #215

• amin
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 60

Re:Fotografie růží na HMF 24. led 2009 12:04 #216

• Eva L.
  • Moderator
Aha, tak už se mi vyjasnilo. Já jsem se nezaregistrovala a taky jsem neudala své jméno, jen měsíc a rok a lokalitu. Asi jsem nějak nepochopila, že registrace je nutná. Tak díky moc, zkusím to znovu. Příjemný večer vám oběma.

Re:Fotografie růží na HMF 24. led 2009 12:07 #217

• Eva L.
  • Moderator
Ještě musím dodat, že ty údaje jsem napsala do kolonky pro komentář. Takže všechno bylo špatně.:(

Re:Fotografie růží na HMF 25. led 2009 13:12 #222

• Eva L.
  • Moderator
Dreslo a Pavle, už to funguje. Dík za pomoc. Nechápu proč jsem si myslela, že to půjde bez registrace.
Dívala jsem se na vaše fotky - je to moc fajn, že propagujete české odrůdy. Myslím, že se o to snaží i paní, která má moc pěkné příspěvky na fóru v Zahradě pod nickem Lili. Objevila jsem její fotky Rudolfíny a Koré, pravděpodobně jich má na HMF mnohem víc. Přinejmenším je příjemné najít na americkém webu české růžičky, že jo ?

Re:Fotografie růží na HMF 26. led 2009 00:46 #223

• dresla
  • Moderator
Evo, prohlížela jsem přispěvatele z ČR, lze se kouknout přímo na fotky, jež přidali. Tak mě právě u Lili zaujala růže Světlana a Ruskin. Mnoho registrovaných je ale neaktivních (u Němců je to to samé), překvapilo mě to.
Spousta růží českých šlechtitelů nemá fotky, dlouho jsem se chystala něco přidat , až jsi to odstartovala. Díky. Teď se hrabu v loňských fotkách, třeba ještě něco najdu.
Překvapivě nejsou v HMF nasypané ani fotky růží sangerhausenského rosaria.

Evo, jsi tam registrovaná? Nejsem schopná tě najít.:woohoo:
Honzu jsem našla hned!

Re:Fotografie růží na HMF 26. led 2009 01:32 #226

• Eva L.
  • Moderator
Dreslo, v přehledu registrovaných členů jsem se taky nenašla. Ale zkus si najít třeba Varnu (tam jsou jenom moje dvě fotky), při zvětšení si klikni na EvaL., pak nahoře na "Photos" a objeví se zaslané fotky. Zároveň jsem zjistila, že v jejich přehledu nejsou všechny - např. zrovna ta Varna tam není :ohmy: Po včerejšku by jich tam mělo být 26. Tak nevím !? Asi jsem zase něco zvorala.

Re:Fotografie růží na HMF 26. led 2009 02:22 #227

• dresla
  • Moderator
Našla jsem, :laugh: , nádhera.
S Varnou jsem vždycky koketovala, ale bála se kvůli barvě. Jak jsi s ní spokojená? (nemyslím barvu, ale keř)
Poulsenovy .....Castle - to máš nové přírůstky? Můžeš je už nějak hodnotit?
L.D. Braithwaite - má původ u Pelců v předlicenčním období?

Mrkni na M.Hilling - bude zřejmě špatný popisek nebo fotka.

Heidelinde - moc se mi líbí. Jak ji máš dlouho? Stříháš ji?

Re:Fotografie růží na HMF 26. led 2009 04:40 #229

• Eva L.
  • Moderator
Ještě k HMF - samozřejmě, že tam ty fotky jsou všechny, jen já ve své zmatenosti jsem si neklikla na "older".
K M.Hilling - možná, že na té fotce květy vypadají jako plnější. Detail květu bohužel nemám. Anebo by se jednalo o horší variantu, že je to záměna a že dobrých 8 let žiju v omylu.
Varnu mám od Pelců před 4 roky. Tvoří kompaktní keř s rovnými výhony, které se ani pod květy neohýbají. Na choroby není náchylná. Květů moc nemívá - po jednom na výhonu (jako čajohybridy), zato stále, bez výraznější pauzy. Je to jedna z mých prvních růží a myslím, že dnes už bych si ji nepořídila. Jsou hezčí sadovky.
L.D.Braithw. mám asi stejně dlouho jako Varnu - tedy z předlicenčního období.
Heidelinde - od Pelců podzim 2007. Zatím má za sebou jen loňský jarní řez na 3-4 očka, v létě jsem odstříhávala jen odkvetlé květy.
Poulsenovky - z léta 07, v kontejneru, z místního zahradnictví, které má všechen sortiment z holandského dovozu. Hodnotit si zatím netroufám. Loňskou zimu přežily v pohodě, v průběhu vegetace taky prospívaly dobře, bez chorob, no a letos se uvidí jak si zvykly na zdejší klima.
John Clare - je skvostný. Vůbec nelituju, že ji u Bakkera vyměnili.
Moderátoři: Eva L., Květa