JitkaU2 napsal:
Rheo, skleník asi zase bude. Bojím se bojím. I když Jevgeni tu dávala z Ruska odkaz, jak tam chrání růže a přezimují jim dobře. Příští rok ho chci už dát na místo a pak to budu muset na zimu taky zabezpečit. Letos mám tesovací zkoušku - udělala jsem si z něho řízek pod sklenici a asi se chytil, tak uvidím, jestli ten přežije....
Jitko, v žádném případě tě nechci přesvědčovat, jen bych řekla svůj názor na věc. Myslím si, že bys mohla růži bez obav zasadit do země a čím dřív, tím líp, aby do zimy stačila dobře zakořenit. Proti případnému omrznutí bych ji důkladně nakopčila. Čajohybridy se stejně na jaře řežou hluboko na cca 3 očka a ta budou nakopčením chráněná. Pokud máš možnost ji zasadit někam na chráněné místo (hlavně od severozápadu), tak se o ni nemusíš bát. Přečetla jsem si její hodnocení na rosebooku a tam udávají 6. zónu, dokonce v komentářích se k ní vyjadřují dvě pěstitelky, které žijí ve 4. zóně a nestěžují si.
www.rosebook.ru/roses/tea-hybrid/paul-ricard/
V popisu se také uvádí, že je to růže náročná na dobrou výživu a narůstá až do 1m. Mám pocit, že by ti trvale v hrnci moc neprosperovala.
Znovu opakuji, že ti svůj názor nevnucuji, jen dávám k úvaze.