Tak věc č. 1 :
Adam88 napsal:
Jsem moc rád, že pan Vic z Lottum nenaletěl jedné malé ulhané Češce.
Toto je neoddiskutovatelně přes čáru, flame. Žádám - neopakovat.
Věc č. 2 :
Jana V. napsal:
Mmch., myslím, že jsem taky udělala chybu. Od začátku mi to přišlo jako hurá akce, ale říkala jsem si, že se vám do toho nebudu plést, že to není moje věc. Teď si myslím, že to byla chyba. Věděla jsem o riziku a neupozornila na něj. Takže se tímto také omlouvám.
Podepisuji. Taky jsem to považovala za hurá akci, taky jsem si nechtěla pálit prsty( předem ? ). A měla jsem.
Věc č.3
Láďa napsal:
... Ale je neoddiskutovatelné, že udělala chybu, když ostatním nenapsala potíže hned na začátku a na foru se ani neobjevila a nereagovala. A po pozorném přečtení příspěvku Jany V (se kterou jindy souhlasím) mám dojem, že chybu děláme my (nemyslím Adama), kteří jsme si dovolili vyslovit mírnou kritiku. A to se mně nelíbí. Když už se k něčemu nabídnu, z principu se snažím, aby to dobře dopadlo. A nejen s růžemi.
ano, souhlasím. Chyba v dlouhé reakci.
Zdůrazňuji : jsem si vědomá, jak naštvaná bych byla, kdybych "své objednané" růže nedostala. Naštěstí - nebyly vybrány peníze, valná většina z vás si růže objednala sama - jsou doposud k mání. V L. jsou dobře skladovány, nepřicházejí na jaře polouschlé.
Láďo, ty jsi zřejmě jeden z mála, kteří vše původně objednávané nedostanou. Bohužel.
Absolutně se nechci stavět do role arbitra. To mi nepřísluší.
Dovolím si jen napsat, jak objednávky tohoto typu dělám já. Předpokládám, že už asi zbytečně...no, nastíní i nějaké možné problémy, které jste si předem nepřipouštěli.
Se všemi ve skupině objednávajících se osobně znám. Rostliny si přebíráme z ruky do ruky, nerada totiž chodím na poštu. A když už jdu, trvá mi to..
Vždy :
- stanovuji deadline, po ní nejede vlak, nelze nic měnit.
- Jsou dva typy e-shopů : kde se zaregistrujete a do zaplacení můžete objednávku měnit. I tak to dělám nerada, ptž. vždy propadnete sítem dozadu v pořadí dodávky. Druhým typem je pak L. - napíšete, potvrdí objednávku a pokud změníte, stane se ( může se stát ), že vás počítač vyhodí z pořadí a některá z více žádádaných a předtím již potvrzených růží na vás nově nezbyde. Kdysi se mi dokonce stalo, že díky takovéto změně jsem o objednávku přišla zcela. Změna nebyla podchycená, pak mi napsali, že už je pozdě, růže neposílají.
V životě se mi nestalo, že by mi někdo vůbec napsal - tuhle jsem sice chtěl, ale už nechci. V tom okamžiku bych ( toto Lucie píše, že se stalo ) veřejně napsala - objednávku ruším, pro všechny. Pamatuju si zde totiž případ, kdy růže byly zaplaceny, dodány a najednou ten, kdo je původně chtěl, o ně zájem nadále nejevil. Škoda na straně objednávajícího. A proč, že ?
- vyberu zálohu skoro do výše předpokládané platby. Ano, výhoda osobní známosti. Z obou účastnících se stran. Do platby předem za své bych nikdy nešla.
Skoro všechny e-shopy chtějí zaplatit předem, není problém. Pak dopočítám.
S L. tomu bylo jinak. Platby probíhaly po dodávce, faktura s 14denní splatností.
Už tomu tak není, zřejmě. Na okraj - dobírka z ciziny je ( asi ? ) dost problematická. Máte někdo nějaké zkušenosti ? Ptž. nejsme členy eurozony. Neuvědomuji si, že by někde byla jako možnost platby možná. Jediným případem co si vybavuji, byla jedinkrát dodávka - a to ze Slovenska. Tenkrát zarazil požadovaný směnný kurs ( byl tuším kolem 25Kč/E, platila jsem 28Kč/E.).
Pak se skrývá další možný háček.
Z L. se mi stalo :
- růže potvrzené, nedodané - co záloha ?
- růže nedodané, nafakturované - co s tím ?
- růže dodané, mrtvé - co s tím ?
- růže zaměněné - co s tím ?
... bylo vás 12...