Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hromadné objednávky růží

Hromadné objednávky růží 15. led 2016 23:50 #302336

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jani, jo. :)

Velmi prosím - hoďte to za hlavu. Naštěstí opravdu valná většina své růže bude mít.

Růže z L. dobře rostou, jsem zvědavá na vaše následné dojmy.
A taky - zda se u někoho vyskytnou nějaké komplikace.

Sice v dohledné době z L. objednávat nic nehodlám, ale sesbírané zkušenosti ostatních jsou k nezaplacení.
I proto si zde píšeme - positiva i negativa.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Hromadné objednávky růží 16. led 2016 07:15 #302339

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Kveto jak jsem psala - vzdyt nejde o zivot ani o zdravi. Verim, ze Lucie to myslela dobre. Jani V, pres republiku taky vozim kytky neznamym lidem, naposled serik. Rada. Kdyz mam cestu. Ale v tomto bylo dost penez a rizik, ostatne jak samy s Kvetou pisete. V tom ja vidim rozdil. Z toho bych mela strach. Me neprekvapilo, ze to takto dopadlo. Tak me to ani tolik nemrzelo.

Hromadné objednávky růží 16. led 2016 09:01 #302344

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Květa napsal:
Na okraj - dobírka z ciziny je ( asi ? ) dost problematická. Máte někdo nějaké zkušenosti ? Ptž. nejsme členy eurozony. Neuvědomuji si, že by někde byla jako možnost platby možná. Jediným případem co si vybavuji, byla jedinkrát dodávka - a to ze Slovenska. Tenkrát zarazil požadovaný směnný kurs ( byl tuším kolem 25Kč/E, platila jsem 28Kč/E.).
Ano, jedinkrát jsem platila při dobírce objednávky z Bierkreeku, samotnou mě to překvapilo. Dodávalo to UPS a dalo se platit dobírkou buď v eurech nebo v korunách (kurz byl relativně slušnej). Mě zase překvapila ta faktura se 14 dnní splatností, ze strany prodejce docela riziko, zvlášť u nových zákazníků.

Umím si takovou monstr akci představit na trochu jiný způsob, kdy by rostliny objednával místní prodejce, který si přesně tahle negativa uvědomuje a riziko přijímá. Reklamace si vyřídí sám a objednávky zájemců bere do jisté míry jako nezávazné, v případě, že zájemce si to rozmyslí a později zruší objednávku, nabídne růže jinde. Je ale jasné, že v takovém režimu si k ceně růže něco přirazí, protože riziko a svůj čas a práci by zohlednit měl, nikdo není charita. Velcí prodejci ale tohle nenabízejí, je to pruda, spousta starostí a malý zisk, fajnšmekrů je málo.

Hromadné objednávky růží 16. led 2016 10:04 #302345

• Janik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 59
Nějak mi to nedá se nevyjádřit. :unsure: Musím připustit, že vše nedopadlo podle mých představ, ale v podstatě se až na to mírné zklamání vlastně nic hrozného nestalo. Časem určitě získáme růže po kterých toužíme. Z případných chyb si můžeme vzít ponaučení, což je taky zisk. Přeji vám, ať jsou všechny vaše další objednávky úspěšné. :)
Následující uživatel poděkoval: Lucie

Hromadné objednávky růží 16. led 2016 10:06 #302346

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Zdravim, tak ja priznavam, ze jsem trochu naivni byla. Protoze ja se podobnych hromadnych objednavek, treba z USA, ucastnim na jinem foru a tam to funguje pomerne bezproblemove. Ale je pravda, ze se plati predem. Tady u Lucie jsem si rikala, ze se ozve s platbou, az bude mit ruze potvrzene od L.
Pravda je, ze obchody s rostlinami maji sva specifika (jako ze jim zmrznou a objednavku nakonec nedodaji, apod) a ja si to neuvedomila.
At uz je to jakkoliv, skoda, ze se pani Lucie neozvala, kdyz to resila, mohli jsme nejak zareagovat vcas. Pripadne treba dat vedet, ze nekdo neco rusil a ze tedy mohou nastat problemy, apod.
Kazdopadne tak jak to dopadlo, asi bude nejlepsi objednavku zrusit celou (zvlast kdyz uz nekteri objednali sami, pak to uz ani nedava smysl, neb se na postovnem moc neusetri), takze ja asi take udelam objednavku sama. Stejne jeste nad kombinacemi uvazuju, tak mozna nektere puvodne uvazovane vymenim za jine.
Jinak to take beru tak, ze nejde o zivot, i kdyz by me mrzelo, pokud bych je uz nesehnala a mela cely rok zahon prazdny. Ale verim, ze alespon cast se podari.
A Lucii preji hodne zdravi.
Poslední úprava: 16. led 2016 10:16 od Kika.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra, Lucie

Hromadné objednávky růží 16. led 2016 10:32 #302347

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kiko, to mě zaujalo, jaké jsou podmínky pro objednávky z USA? Slintám nad jejich denivkami, které se tady neseženou ( možná ještě Italové mají docela slušnou nabídku). Ale nikdy mě nenapadlo, že bych si od nich objednala, přišlo mi to nereálné. Ale doba pokročila ( kamarádky dcera si nechala šaty na maturák na zakázku ušít v Číně a nez potíží přišly a jsou jí perfektně), možná už to není vůbec žádný problém :silly: .

Hromadné objednávky růží 16. led 2016 10:44 #302350

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Jani, ono to problem zatim trochu je. Protoze to objednava v USA pani, ktera tam zije a ona to pak posle sem k nam. Pokud vim, tak americke firmy zatim do Evropy moc nezasilaji.
Ale cely proces trva hodne dlouho, ted byl nejaky problem s cenou za leteckou dopravu, takze to pluje lodi a trva to nekolik tydnu. To by rostliny nezvladly. Navic nevim, jestli tam nebudou jeste nejake prekazky v podobe povoleni apod.
Takze v pripade rostlin bych o tom vubec neuvazovala. :(

Hromadné objednávky růží 16. led 2016 10:52 #302351

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Aha, tos nepotěšila :( , no alespoň ušetřím ( no, možná, ti Italové nemají tu nabídku vůbec marnou :whistle: ).

Hromadné objednávky růží 16. led 2016 11:06 #302353

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Jana V. napsal:
Aha, tos nepotěšila :( , no alespoň ušetřím ( no, možná, ti Italové nemají tu nabídku vůbec marnou :whistle: ).
Odkaz...? Poděl se, třeba uděláme... hromadnou objednávku! :D

Hromadné objednávky růží 16. led 2016 11:11 #302354

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Varouchu nepoňoukej, mám ho někde uložený na FB a zrovna jsem si říkala, že se na něj pro sichr ani nepůjdu mrknout, abych nepodlehla :silly: . To zimní nicnedělání je hrozný. Loni mě to stálo několik tisíc :whistle: .
Ale kdybych o tom náhodou uvažovala, slibuju, že se ti ozvu :P ;) .
Následující uživatel poděkoval: varouch
Moderátoři: Eva L., Květa