Regino,
1. vyhledej si - The Twilight Saga = filmy, hit, upíři vs. The Twilight Zone = seriál, značka, dlouhotrvající hit z 60. – 90. let, + 1 film jen seriál doplňuje.
2. Neustálé omílání Ebb Tide + The Wire mne už nebaví. Tady i na Weeku. Dvakrát jsem ti napsala, že VELMI pochybuji, že růže má s touto epizodou cokoliv společného. Jak kdybych hrách...
tak ti to holt zdůvodním, no... a to jen proto, že růži Ebb Tide mám ráda a spojování s The Wire mi příjde unapetitlich.
Růže = královna květin
Pojmenování růže = má zvýšit prodej = vhodnost !
Ebb Tide :
vyšlechtěn : 2001
uveden na trh v USA : 2006
seriál The Wire :
- vysílán : 2.6.2002 – 9.3.2008
- 5 řad, 60 epizod. ( !!!! )
- Ebb Tide – 1.epizoda 2. řady, vysílána 1.6.2003.
- 2. řada je věnována pašování drog, kontrabandu, mafii v přístavu Baltimore, epizoda samotná - nalezení 13 mrtvých v přepravním kontejneru.
- Seriál vysílala HBO / tzn. placená !!! kabelová !!! televize / , po ukončení vysílání ( to už růže byla dávno na trhu ) byl syndikován, na běžných televizích mohl běžet po 22.hod., i tak někt. scény rozmazávané, vypípáván zvuk.
- konkurenci ve stejném vysílacím slotu mu dělaly Zoufalé manželky ( hit ), koukal na ně kde/kdo, a The Shield ( dtto tématika - policejní, masověji sledován ).
- za dobu vysílání získal ( pouhé ) dvě nominace na Emmy, neproměnil je
- oceňován byl kritiky, po ukončení vysílání daleko intenzivněji, říká se o něm, že předběhl ve vysílání svou dobu.
- pro HBO typické nevyhýbání se sexu, krvi a spol.
- seriál velmi drsný. Jazykově – argot + drsné výrazivo ( mně osobně nevadí 4 x ve větě zafuckovat, ale tohle je moc, nedala jsem ) viz. ukázka dialogu z epizody Ebb Tide, takhle se mluví často :
Zasranej Jimmy.
Vyjebává s náma jen tak z prdele.
Musím toho zkurvysyna ocenit
za takovou vynalézavost.
- Hulibrk.
- Zmrd.
Podle 1/60 TOHOTO pojmenovat růži ?
… prostě Odliv, jev.
3. Tahle diskuse mne baví/-la, člověk se zde může dočíst dost zajímavých věcí. ( čímž přispěvatelům souhrnně děkuji ). Nehodlám se v tom dál patlat, na jakékoliv další poznámky nebudu reagovat.