Jak bylo hledání jména Tradescant jednoduché, tak bylo další jméno, Anna-Marie de Montravel setsakramentsky těžké a ještě s nejistým výsledkem. 13.2. Mišpule psala, že odpoledne po chvilkách sjela snad celý rod Tardy de Montravel. Marií Ann a Ann Marií tam pár je, ale taky to chce čas. To mě navnadilo, protože bude od čeho se odpíchnout, hurá. Chyba lávky. Marie a Anny se tam vyskytují, ale nikde na mě jednoznačně nevyskočila ta jedna Anna-Marie. Všechny jména v tomto velmi starém a velmi, velmi rozvětveném rodě mají aspoň 4 křestní. U šesti potomků jednoho otce se 5x vyskytuje jméno Marie a 3 z těch s Marií ve jméně jsou muži...za trest. Po pár dnech prolézání všech možných a nemožných dostupných rodokmenů jsem začala propadat trudomyslnosti.
Zkusila jsem to jinak a došla k prvnímu výsledku - německá rosewiki (
roses.shoutwiki.com/wiki/Anne-Marie_de_Montravel ) nabízí jako PRAVDĚPODOBNOU kmotru Marie-Amélie Vétillard du Ribert (*1835), manželku Antoine-Jean-Louis de Tardy, vicomta de Montravel (o něm:
fr.wikipedia.org/wiki/Louis_de_Montravel ). Což o to, vážená dáma to určitě byla, její muž byl významný, šlechtic, historik, genealog, ale není to Marie-Anna černé na bílém, natož Anna-Marie a taky ta data, no nevím.
Hledala jsem dál a našla kandidátku číslo dva, pro mě teda tu správnou Annu-Marii. Na této stránce františkánských misionářů Marie (
www.fmm.org/pls/fmm/v3_s2ew_consultazion...pagina?id_pagina=337) je jméno Anna-Marie de Montravel uvedeno jako civilní jméno 6. Matky představené tohoto řádu, Marie de Sainte Agnès. Řád měl v roce 2013 6314 sester 79 národností v 75 zemích, i na Slovensku, vede několik škol a vzdělávacích zařízení. Ve stručném životopise abatyše jsou krátce popsány významné body jejího života. Bohužel tam není vůbec žádný další údaj, jak ji propojit s někým v oné velké rodině Montravel. Místem narození je 1894 Bouira v Alžírsku (franc.kolonie). Tam působil jako ředitel "obchodní kanceláře" (directeur du comptoir d´escompte de Bouira) nějaký Henry de Montravel, což by snad mohl být její otec, ale ani toho nemůžu najít v rodinném rodokmenu. Je tam verze jména Henri, ale nemůžu se dostat nikam dál. Věnuji se tomu už několik večerů (nocí) a končím. Abatyše se mi k té růži hodí, tak už si ji tak v hlavě nechám. Vaše názory uvítám. Pokud někdo potvrdí nebo vyvrátí a najde tu správnou Annu-Marii, budu ráda, já už v tom pokračovat nehodlám. Těším se, až mi pokvete na zahrádce.