Ališi, a nemůže to být hlavně tím, že je ten záhon chladnej? Protože u mě jsou nejvíc narašený právě růže na nejslunešnějším záhonku ( tedy taky jak která, budou zřejmě rozdíly i dle sorty).
Zrovna v tomhle záhonku jsem měla založené růže, navíc pro jistotu proti přehřívání přehozené bílou textilkou a zdají se mi narašené ze všech nejvíc...
Honzo, zatím jsem pálila jen ty ostříhané větve, ale já ty napadení vzala až u země, takže pokud se rozhodnu vykopat, budou to už prakticky jen ohlodky.
Varouchu, taky jsem u některých váhala, jestli ta "načervenalost" nemůže být pro daný druh vlastně normální. U některých růží mám fleky různobarevné ( ostříháno do zdravého dřeva a vyčkávám).
Na těch tvých fotkách u prvních dvou nevidím ostře, ale u W. Rose je to jasně ono, u Z.D. si myslím taky, že to asi bude ono, jen u W.R. je to v pokročilejším stadiu ( a je na ní i vidět, jak je celkově taková nedomrlá).
Já to mám na Pat A. řadu let ( páč jsem nevěděla, o co jde). Vždycky normálně kvetla, i opakovala, ale současně byla na svůj věk furt jakási opožděná, prostě mnohem menší, než bych od ní po tolika letech čekala

.
Pokud se mi Polyversum povede sehnat, ráda bych vyzkoušela. Je to pro mě pořád nejpřijatelnější druh postřiku ( ikdyž tomu Kuprikolu se zřejmě nevyhnu

).