Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růže ve smíšených záhonech

Růže ve smíšených záhonech 13. led 2017 21:48 #315204

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Vybavila jsem si jeden nápad, co jsem viděla na netu dříve. Asi by to bylo řešením, částečným, v některých růžových záhonech se smíšenou výsadbou. Je to verze s rostlinami v květináči - tady je ale jeden zakopaný v zemi trvale a jenom se do něj vkládají další nádoby - mění se tak doplňková květena podle sezony třeba.
s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/96/35/...a8eb6b8e5de44690.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., varouch, Marqetka

Růže ve smíšených záhonech 13. led 2017 21:57 #315207

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal, to není špatný nápad :) . Někde poblíž vchodu do domu, kde je třeba, aby to bylo atraktivní celý rok by to stálo za to.
Do záhonů mezi růže by to asi bylo složité vzhledem k trnům, i sázení předpěstovaných krásenek se neobešlo bez škrábanců, ale na kraje záhonů by to mohlo být funkční ;)

Růže ve smíšených záhonech 08. čen 2017 12:39 #318909

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Jen tak pro Janu V. - do bordo záhonu - salát a lebeda. Bazalku mám letos ještě prťavou.
DSC01685.jpg

DSC01806.jpg
Následující uživatel poděkoval: Marta

Růže ve smíšených záhonech 08. čen 2017 14:10 #318914

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Elo, díky :) .

Nakonec jsem tam zjara nasázela celou kolekci tmavolistých dlužich, co jsem za ty roky různě nasbírala a byly poházené po celé zahradě ;) . Ještě tam přesadím persikarii : www.google.cz/search?q=persicaria+red+dr...igB&biw=1600&bih=766 . Původně vypadala že nepřežila zimu, ale nakonec nějaké výhonky vylezly. A dozadu jsem zatím dala řadu cann ( od slova canna ;) ). Jsem je zapomněla ve sklepě, tak jsem zvědavá, jestli vůbec něco obrazí :unsure: . Zatím tam mám místo, nechávám si uležet nápady, co tam do toho pozadí záhonu zasázím. Mám v merku 3 různé keře, ale možná tam nakonec přijdou tmavší růže ;) . Nechci to uspěchat, je to jedno z posledních míst, kam ještě můžu zasadit to, po čem roky toužím :whistle:
Moderátoři: Eva L., Květa