Pro Jana V
www.krasneruze.cz/index.php/forum/2-re/2...-kombinace?start=730
Jana V. napsal:
V jednom z mých nových záhonů je hlavním motivem bordová barva stonků a rašících listů růží ( hrozně se mi to líbilo právě na růži Charles Austin vzhledem k barvě jejího květu), cílem je nakombinovat meruňkovo-oranžové růže s růžemi, které budou kvést v barvách bordó ( magenta) a trvalkami a letničkami s bordó listy. Jedno bez druhého nemá pro koncepci toho záhonu smysl. Je to příklad barevné kombinace, kterou jsem tu třeba na fotkách prakticky neviděla. Často mě právě trvalky nebo letničky inspirují k určité barevné kombinaci, do které pak zkouším zakomponovat růže.
Nechci učit orly létat ani kosy tahat žížaly, jsou tu povolanější. V případku, že se sem tenhle příspěvek nehodí, prosím pěkně některého z moderátorů ať přesune jinam, třeba do pryč.
Nemyslím, že neznáš, ale třeba zrovna na mysl nepřišlo ...
co takhle tam zapíchnout pár cibulek allium sphaerocephalon - nemají sice bordo listy, ale květy, potkávají se s růžemi, líbily by se mi právě pro rozdílnost tvaru.
Za nimi v pozadí jsou listy letničky, zahradní lebedy, vyroste veliká, převeliká, pokud se ovšem nepřesazuje z místa, kde roste od semínka, přesévá se, k podzimku mívá listy menší, vyroste jen zjara, později záhon nezaplevelí.
Škoda, že mají mít jen bordo listy, ona i celosia deep purple by se možná, snad, pro tvůj plán asi ne, vyjímala dobře
Taky mne ještě napadla nějaká boro africká kopřiva - coleus
www.google.com/search?site=&tbm=isch&sou....2.4.365.jpynYhG3uKE nebo iresine
www.google.cz/search?site=&tbm=isch&sour...Q#tbm=isch&q=iresine . Obojí jsem viděla v parkové výsadbě v kterémsi špitále, v záhonu mají daleko větší listy než v truhlíku, květy je u obou lepší vyštípnou v zárodku, obojí velice ochotně koření a s iresine mám dobrou zkušenost uchování na podzim odstřihnutých řízků a ve sklenici s vodou uchovaných v chladnější místnosti (u nás ložnice) na parapetu.