Mám pocit, že jsem zmínkou o krmícím programu vzbudila u vás očekávání nějakých speciálních životabudičů , nebo zvláštních procedúr. Tak to není. Jde o normální a běžně dostupná hnojiva. Spíš se jedná o správné načasování jejich použití.
Především se musím zmínit o kompostu. Toho spotřebuji opravdu hodně, protože jím růže nakopčuji. Na jaře při řezu ho rozhrnu spolu s Cereritem a zakopu okolo keříků.
V době, kdy začínaji růže rašit dostanou dávku organického hnojiva. Moje rodina dostala už před časem výborný nápad a dávají mi krabice organominerálního hnojiva a pytle granulovaného hnoje k narozeninám, taky k vánocům. Jásám.

Kde jsou ty časy, kdy jsem vyrážela za město s pytlem na kravince. Bohužel chov krav se omezuje, takže zdroj vyschnul.
Další fáze nastává v květnu, kdy už se na výhonech rozvíjí lístky a je čas na první preventivní postřik fungicidem. Do postřiku a pak i do těch následných přidávám střídavě Hycol Z a Hycol NPK. Funguje zároveň jako smáčedlo.
Po 1. kvetení a letním řezu dostanou krasavice další dávku organického ( n. organominerálního ) hnojiva. Do postřiku proti č.s. a padlí znovu Hycol.
Od srpna už nastává půst. Maximálně by se dal použít Kristalon podzim na list, ale to jsem zatím nezkoušela, musím zjistit správné ředění. Ta 1 odměrka na 10l vody se mi zdá na list moc vysoká koncentrace, mám strach z popálení. Samozřejmě, že by se Kristalon dal použít v zálivce, ale běhat s konví po zahradě se mi opravdu, ale opravdu nechce.
No a to je v podstatě vše, o žádné speciální postupy se nejedná, jen to chce vzpomenout si s přihnojením v pravou chvíli.