Přecházím sem s dovolením z Pel-mel tématu.
Hledám nějaký rambler na toto místo, je to výhled ze sezení na terase i ze sezení v domě a štve mě...je to roh zahrady.
Vadí mi to pozadí různých staveb za plotem ze sousedních zahrad a nechci se připravit o šířku záhonu tím, že k plotu vysázím tisy či habry. Uvažuju o nějakém dobře tvárném rambleru, kterému bych z rohu zahrady vedla šlahouny po plotě nebo nad ním jako takovou girlandu a ten pohled trochu rozostřila..stačily by 3metrove šlahouny....
Neopakující velké ramblery se tam nevlezou, tak uvažuji o těch z menších a opakujících, růžových či bílých, proto jsem se, Květo, ptala na Pink ghislaine, líbí se mi klasická Ghislaine de Feligonde u Kaji na plotě..
Mám mládě Veilchenblau pro barvu a beztrnnost, ale bojím se vzrůstnosti, jak je mohutná u tebe, Kajo? j
Mám zkušenost s Dorothy, je krásně tvárná, sakra bolestivě

, ale obr..
z těch menších okukuju na netu austinovské Snow goose nebo Lady of the lake, máš myslím ty, Honzo?
Adj Omrznutí - trochu si fandím jako 5b
klasické popínavky mi přijdou hůře ohebné pro vytvoření girlandy...
Nebo mi nezbývá nic lepšího než stříháný živý plot ?? Záhon je cca 150cm široký, obávám se, že je to málo ještě na růžové keře....
nebo nějakou pergolovou stavbu, sloupky s trámkem??
uvítám vaše zkušenosti s ramblery a také jakékoliv vaše tipy, jak by jste ten výhled rozostřily či skryli vy? A ten plot je sousedův....