Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže

Re:Dostupnost Austinových růží 06. čen 2009 00:22 #622

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Ve sklánění je přebornice Golden Celebration a William Shakespeare (mimo jiné).Některé angličanky mají stonky pevné. Chce to omrknout dospělé keře. Němci na foru radili hluboko seříznout, že pak narostou silnější větve. Já k tomu zatím nenašla odvahu.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dostupnost Austinových růží 06. čen 2009 15:47 #626

• HonzaPM
Dreslo, krásně jsi to shrnula. Díky za ten obsáhlý článek i tvůj čas.
Taky mi to přijde dost nafouklé. Osobně mám nejraději růže od Tantau.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 07. čen 2009 01:48 #637

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Honzo, růže uvedené v seznamu "Moje růže" jsou vysazené a za pár let můžeme začít porovnávat ( i s Tantauovými a dalších producentů):)
Jsem na to moc zvědavá. Sama Austinovi vytýkám , že mnohé jeho růže nemají s tím, jak jsou "angličanky" prezentované, moc společného. Víc by pasovaly do kolonky sadovky, nebo floribundy.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 08. čen 2009 10:19 #650

• Emilka
Určitě nepatřím k odborníkům těchto růží, ale ráda bych přidala i své postřehy k růžím , které mám :
Winchestral Cathedral - bílá s výrazným nádechem do růžova ( spíše bych řekla , že je sv.růžová než bílá, ale za to může i možná skladba půdy....). Nasadila obroský počet poupat, ale bohužel po 2 týdnech deště jsou skoro všechny uhnilé - mumifikované, takže žádná sláva...
Graham Thomas - letos jsem všechny keříky hluboce zastřihla , a musím říct , že všechny květy jsou krásně vzpřímené . předešlé roky jsme střihala pouze mírně a byl problém s ohýbáním. Myslím, že jedna z velmi odolných Austinových růží.
Golden Celebration - opět hluboký sestřih a první květy jsou také vzpřímené, uvidíme dále. Ale rostliny mám pouze 3 rokem , a ještě se pořádně neusadily.
The Pilgrim - žádný problém s ohýbáním květů . Pouze pozoruji, že poupata jsou mírně poškozené deštěm, zatím ovšem ještě plně nekvetou.
L.D.Braithwaite - také 3 rokem ovšem musím říct, že velmi neprosperuje, ale asi to bude chtít delší dobu aby se pořádně usadila . Nehledě na to , že jak naschvál do ní vždycky někdo kopne míč a něco ulomí :angry:
K dalším sortám nemůžu nic připsat, protože si myslím , že tyto růže potřebují opravdu minimálně 3 roky, aby se předvedly, ale budu Vás určitě informovat :)
Zahrada je nechráněná s lokací na Vysočině.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 08. čen 2009 11:56 #652

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
mám podobný postřeh jako Emilka. The Pilgrim celkem v pořádku, květy nádherné bílo-žluté, Graham Thomas se mi naklání, L.D. Braitwaite nemám problém, dokonce letos má obří květy. nemám ani problem s W. Sghakespeare2000, ale taky jsem udělala celkem razantní střih
005.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 08. čen 2009 12:01 #653

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
W.Shakespeare2000
011.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 08. čen 2009 13:51 #660

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Dreslo, na tom stříhání bude určitě něco pravdy, protože já ji skoro nestříhala. Koupila jsem si ji totiž ve slevě - sice v květináči, ale byla rozlomená a plná mšic, takže jsem k ní získala takový skoro "mateřský" vztah...piplala jsem si ji a na jaře ji tím pádem šetřila. Tak aspoň mám naději. Díky za radu! Jitka
Téma bylo zamčeno.

Pat Austin 15. čen 2009 10:45 #809

• Hanka V.
Chtela bych se s vami podelit o zkusenost jak pestovat ruzicku Pat Austin. Mam jeden kericek zasazeny teprve brzo na jare (jako prostorkoreny), poslany primo od David Austin Roses. Od rana je kericek na plnem slunicku. Poupata, resp.kvety v teple kloni hlavicky.S tim jsem pocitala - pan Sip me na to u teto ruzicky upozornoval s tim, ze ji kvuli tomu vyradil ze sveho sortimentu, i kdyz o ni znovu uvazuje kvuli jeji krasne barve. Vsimla jsem si,ze kdyz je chladno - poupata krasne stoji. Ale na slunicku jdou dolu. Kvet se mi ale v chladnem obdobi poradne nerozvinul a ted dalsi v horku se naopak rozevrel behem jedineho dne a cely pusobi jako takovy povadly. Zalevam co muzu, ale zase to nechci prehnat,protoze se zda, ze na to nema voda prilis vliv, ale dela to to teple pocasi. Jak jste na tom s Pat Austin vy? Nechce tedy spis nejaky polostin? Nebo proste potrebuje cas a az letos poradne zakoreni, bude pristi rok trochu silnejsi?
Téma bylo zamčeno.

Re:Pat Austin 16. čen 2009 00:44 #820

• Elina
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 38
Pat Austin je hezka ruze,hezka barva. Ja bych ji dala jeste cas ono to trva nez se zakoreni.Ruze potrebuje nejmene 5 hodin slunce ,v polostinu take pokvete ale ne tolik jako na plnem slunci.Ja mam jednu ruzi kterou jsem musela presadit trikrat nez byla spokojena se svym mistem.
Téma bylo zamčeno.

Re:Pat Austin 19. čen 2009 07:08 #910

• Elina
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 38
Dneska jsem na internetu vycetla ze Pat Austin ma zvykem klonit hlavu tak ze je to pro ni uplne normalni.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa