Určitě nepatřím k odborníkům těchto růží, ale ráda bych přidala i své postřehy k růžím , které mám :
Winchestral Cathedral - bílá s výrazným nádechem do růžova ( spíše bych řekla , že je sv.růžová než bílá, ale za to může i možná skladba půdy....). Nasadila obroský počet poupat, ale bohužel po 2 týdnech deště jsou skoro všechny uhnilé - mumifikované, takže žádná sláva...
Graham Thomas - letos jsem všechny keříky hluboce zastřihla , a musím říct , že všechny květy jsou krásně vzpřímené . předešlé roky jsme střihala pouze mírně a byl problém s ohýbáním. Myslím, že jedna z velmi odolných Austinových růží.
Golden Celebration - opět hluboký sestřih a první květy jsou také vzpřímené, uvidíme dále. Ale rostliny mám pouze 3 rokem , a ještě se pořádně neusadily.
The Pilgrim - žádný problém s ohýbáním květů . Pouze pozoruji, že poupata jsou mírně poškozené deštěm, zatím ovšem ještě plně nekvetou.
L.D.Braithwaite - také 3 rokem ovšem musím říct, že velmi neprosperuje, ale asi to bude chtít delší dobu aby se pořádně usadila . Nehledě na to , že jak naschvál do ní vždycky někdo kopne míč a něco ulomí
K dalším sortám nemůžu nic připsat, protože si myslím , že tyto růže potřebují opravdu minimálně 3 roky, aby se předvedly, ale budu Vás určitě informovat
Zahrada je nechráněná s lokací na Vysočině.