Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 24. zář 2009 09:13 #1956

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ráda posloužím fotkou své oblíbenkyně. Myslím, že splňuje všechny uvedené požadavky.
John_Clare.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: rosse007

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 24. zář 2009 19:50 #1960

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Evo, nádherné. A mám zas brouka v hlavě! Ta John Clare....
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 25. zář 2009 10:36 #1965

• fanynka
Evo, je to krááása nesmírná. Kdybych věděla, kam pro John Clare jít, neváhala bych. Bohužel jsem ho nikde v domácí nabídce neviděla (nebo by někdo věděl o nějakém zdroji?). Viděla jsem i ostatní Tvoje fotky - moc hezké. Až se udělá venku hnusně, tak zas vezmu všechno od začátku a "ohřeju" se u toho. Všechny máš na zahradě?
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 25. zář 2009 12:58 #1966

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Fanynko, kde sehnat J.Cl. ti neporadím, máš pravdu, že v tuzemských nabídkách není. Sama jsem ho získala omylem, jako záměnu za Falstaffa od fy Bakker. Zřejmě v nějaké zahraniční školce bude, ale s tím ti nejlíp poradí Dresla, má perfektní přehled.
Díky za pochvalu mých fotek. Ano, jsou to všechno moje růžičky.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 29. říj 2009 20:31 #2382

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Pojďme si psát, jak nám v zahradách prosperují/neprosperují angličanky. Tato diskuse by měla být vodítkem pro ostatní při výběru vhodného kultivaru.
Měla by se týkat zkušeností s dospělými keři (řekněme 3 a více let), popis by měl obsahovat oblast, ve které je růže pěstovaná (myslím tím hlavně srážkové, teplotní odchylky od českého průměru, mrazové kotliny...), výšku a tvar keře (nejlépe fotku), popis předností (vůně, zdravotní stav...), nešvarů (špatně opakuje, rozklesává, mumifikuje, květy na tenkých stonkách-klopí, nemoci, namrzání....), způsobu ošetřování.

Diskuse vzniká na popud Šárky, která má dočasné problémy s vkládáním fotek. Takže je tu vkládám a Šárka jistě přidá svůj komentář.
Alan_Titchmarsh1.JPG
Poslední úprava: 11. pro 2011 10:00 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 29. říj 2009 20:31 #2383

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
.
Alan_Titchmarsh2.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 30. říj 2009 08:50 #2387

• Šárka
Díky Dresle za technickou pomoc - vkládání fotek. Alan Titchmarsh má 3 roky/uveden v Anglii na trh 2005/ kvete od poloviny června s dvou týdenní přestávkou prakticky až do konce října.Keř je zcela zdravý - nestříkán !!, ač většina růží u mne i okolí trpí černou skvrnitostí.
Na zimu standartní péče,ale nakopčen hnojem.Keř drží formu , nerozklesává se, květy možno i k řezu , jediná nevýhoda - prakticky nevoní.
Zahrada je v mrazové kotlině, nad. výška 230 m . ranní rosy trvající často déle příspívají obecně mykosám i na jiných rostlinách.
Závěrem tedy možno doporučit i pro ne zcela vhodné polohy.
Poslední úprava: 27. čen 2012 20:34 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 30. říj 2009 10:30 #2388

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Já to všechno sázela až letos, takže budu jen přikukovat. Ale počtu si moc ráda!:)
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 30. říj 2009 12:25 #2391

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Zdravím, máte zkušenost s očkovanci angličanek z ČR a dovezených z Anglie. Potvrdilo se někomu tvrzení, že naše se zde více osvědčují a nejsou tak choulostivé? Mám angličanky také krátce, jsem zvědavá, jak budou prosperovat.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 30. říj 2009 15:22 #2394

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Delší zkušenost mám s Graham Thomas a velmi dobrou. Starší bude mít už tak ca 10 roků a druhá je 2 - 3 roky ze Sobotky.
Hodně kvetou, příjemně voní, nejdou na ně pilatky, mšice minimálně, černá skvrnitost minimálně (abych to nezakřikla). Jsme na okraji Prahy, takže žádné vyjímečné podmínky, jižní strana, relativně blízko domu (to je asi spíš nevýhoda). Trochu se ohýbají, ale dá se s tím žít (vyvázat atd.)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa